Ahoj člověci, koukejte pustit k počítači vaše fretky, ať si taky počtou. Ale když už tu jste, tak se můžete podívat taky.
Asi bych se měla představit. Takže: Hryz! (Do palce u nohy, případně do jiné části nohy.)
Tak, už jsme se seznámili. Že vás zajímá jméno? No, panička a její rodina mi říkali Žížala, prý jsem byla hubená, ale oni tomu vůbec nerozumí, já jsem si jen hlídala postavu a byla jsem hezky štíhlá
A přítel mé paničky mi říkal "Ta bílá bestie" nebo "Bílý tesák," nechápu proč, vždyť já jsem byla úplně vzorná fretka (hryz).
No, možná to už někomu z vás došlo, teď se na vás dívám z fretčího nebíčka a jak tak koukám na to, co se děje u nás doma, tak si o tom musím s někým pokecat. Protože to, co panička přinesla Bobeškovi místo mě, snad ani není fretka. Panička jí říká Lórinka, prý proto, že má v očkovacím průkazu napsáno Lorelai. To o mě se naštěstí nic z minulosti nedozvěděla, he he, já sebou totiž žádný takový hloupý průkaz neměla, když mě nějaké holky našly běhat u popelnic, ale to už je dlouho, a co bylo předtím, to vás vůbec nemusí zajímat. O tom, co bylo potom, se možná časem něco dozvíte.
Ale nějak odbíhám od tématu, chtěla jsem si postěžovat na tu novou "fretku." No, uznejte sami, copak může být fretka něco takového, co paničku ještě ani jednou nekouslo? A dokonce se to nechá hladit, když chce panička, a ne když chce ona. A ještě ke všemu se ráda chová... On Bobešek je taky takový, je to spíš pytel brambor, než pořádný freťák, taky neumí pořádně kousnout, natož se pěkně poprat. Ale o něm vám napíšu víc příště. Tak ta "fretka," co ji panička přinesla, dřív bydlela u nějakých lidí, kteří se prý budou stěhovat, a tak už jí nechtěli. Podle mě je to pitomost, zaprvé, proč by se měli stěhovat? Mě kdyby někdo chtěl stěhovat, tak bych ho kousla a bylo by. A kdyby mě stejně přestěhoval, a dal mi do nového domečku misku se žrádlem a hamaku, tak se klidně přestěhuji, tak nevím, proč oni se nemůžou stěhovat s fretkou. Jsou nějací divní. Zadruhé si stejně myslím, že se jí jen chtěli zbavit, protože něco tak rozmazleného a líného přeci nikdo nemůže chtít mít doma (a to představte, že panička se s tou bílou hromadou chlupů mazlí a vůbec jí nevadí, že si neumí hrát na kousanou. Nebo to paničce asi vadí, ale co má chudák dělat, když já si s ní tak pěkně pohrát nemůžu
.
Lórince jsou prý dva roky, takové mládě, csss, proto asi nezná správné fretčí způsoby. Je bílá, tak jako jsem byla já, a má taky tak krásně červená očička, akorát já jsem samozřejmě byla mnohem hezčí, a štíhlejší, tahle je nějaká přerostlá, panička jí vážila, a má skoro 850 gramů, to já bych se tedy styděla, za takovou váhu, nejvíc jsem měla o 100 gramů míň, a to ještě když jsem čekala rodinu. A to se paničce zdá, že je ještě hubená a mohla by přibrat, jenže s takovou váhou to bude Mobidik, a ne fretka
No, a i když je takhle velká, tak si neporadí s Bobeškem, to já, když mě chtěl tahat a já nechtěla, tak jsem ho pořádně kousla, a bylo, nebo sem ho čapla za ucho a tahala jsem já jeho, jó, to se mi líbilo
A téhle princezně, prý aby měla klid, když ho bude potřebovat, tak přehradili kus venkovní voliéry tak, aby tam Bobešek nemohl, a mohla tam jen ona, má tam vlastní bedýnku na spaní, hamaku a dokonce i vlastní záchůdek, no, fakt rozmazlený fracek... A ještě prý byla zvyklá bydlet doma. Tedy ne že by mě se doma nelíbilo, hezky u kamen, a seznámila jsem se se spoustou zajímavých věcí
, ale nebyla jsem žádný zhýčkanec, hezky od jara do podzima venku a domů jen na zimu... Ale ona se to asi taky naučí, když na ní trochu dohlídnu. Má hezkou srst, dokonce delší než já, ale na druhou stranu, ta moje určitě byla praktičtější, kdo se s takovým dlouhým kožichem má čistit
A ještě k tomu se každou chvíli něčeho lekne, no řekněte, copak se správná fretka něčeho bojí? Tahle dokonce nechtěla chodit ven na procházku, panička jí musela přemlouvat. Ale už to s ní vypadá nadějněji, dneska na procházce i s Bobeškem byli a ona se dokonce chovala i skoro jako fretka.
Tak už víte, o kom vám budu psát, příště napíšu, jestli už se konečně naučila kousat.
Tak zatím pa a hryz! na cestu.
Vaše Žížalka Bílý tesák