Tak výsledky ještě nemám,jelikož tam jsou až od tří a přítelák přijede z práce až kolem páté... ale konzultovala jsem ještě s PavlouZ. a nedalo mi to a ještě jsem psala panu doktorovi Jeklovi. K mému dotazu jsem přiložila i fotku, co jsme dávala sem na forum. Nečekala jsem tak rychlo odpověď. Psala jsem mu včera večer, kolem osmé hodiny a ráno v půl šesté už odpověděl...Nejenže je tento človíček co se týká veterinární péče tak šikovný, a v prácí tráví hodiny...Ještě při tom stíhá odpovídat na emaily
A to velice příjemně, že si člověk nepřipadá, že otravuje, jako u jiných veterinářů...Kdysi jsem s ním konzultovala něco po telefonu, někam zrovna jel, ale i tak mě neodmítl a též se mnou hovořil několik desítek minut. Je to veterinář na svém místě...
Kopíruji jeho odpověď:
Vážená paní Borčanyová,
děkuji za Váš email. Otok vulvy mohl být opravdu způsoben zánětlivým procesem, případně sekundárně její automutilací (olizování). Zda je v pozadí hormonální stimulace, těžko říci. Pokud se však provádlo USG vyšetření břišní dutiny s tzv. negativním výsledkem přikláním se spíše k první (zánět) verzi. Pokud by se však tento stav někdy opakoval, nebo pokud se Vám fretka nezdá, není problém, aby jste přijeli. Pokud budete mít jakýkoli dotaz, jsem stále na emailu.
Tak a můj názor:
Veterinář, který dělal sono nemá s fretkama skoro žádné zkušenosti, pochybuji, že by viděl na sonu nějaký problém s nadledvinkami a nebo popřípadě kousek vaječníku, který by mohl po kastaraci zůstat, což však neznamená, že tam je...
Ale Kimis nemá žádné problémy, které by jednu z variant připomínaly - krom trošku holého ocasu zespodu, ale to přisuzuju spíš nedávnému jarnímu línání, protože jí srst dorůstá po celém těle...
Taže co teď??? mám tam jet nebo ne?
Nechci ze sebe dělat hysterku, že při každým špatným pšouku poletím do Brna na veterinu