23.6.jsme úspěšně zvládly operaci. K panu vetovi jsem dorazila na 14hod. On na nás koukal a tak jsem mu připoměla, že jdeme na kastraci, úsmál se a řekl, že ví, ale že jsme měli přijít na 12:30
No tak to jsem nějak nedala
Naštěstí jsme se domluvili a vzal nás ještě ten den. Dostala Kača injekci, jestli se nepozvrací, naštěstí v poho a tak dostala další dvě a za chvilinku spinkala, odnesla jsem jí na operační sál a vyděla jak jí holí bříško a pak jsem se šla projít. Tak za 40min jsem seděla zpátky v čekárně, načež mě zavola sestřička, že si mám jít pro Kačku. Ležela v jednom z boxu, celá se klepala. Byla jsem uklidněna, že je to normální a že je to jako bych se já probírala po deseti panácích vypitých najednou (takže asi nic moc
).Ukázal mi co z ní vlastně vyoperoval a tak jsem vyděla vaječníky i dělohu i s odborným výkladem jak že to vlastně funguje
Kačku jsem naložila do přenosky a utíkala rychle domů. Doma jsem zdělala víko přenosky a dala si jí vedle sebe na stůl, pořád se klepala a to už byla pod třemi vrstvami dek, tak jsem dala deku ještě pod ní (pod ní byl ještě pelíšek, neležela na zemi ), do 0,5l bandasky jsem nalila teplou vodu a dala jí jí k zádum. Za chvilku se klepat přestala. Od pana veta jsem dostala i takový bakelitový štít na hlavu, aby si jizvu nelízala,nejmenší byl 7,5cm, což bylo samozdřejmě veliké a tak jsem doma koumala, jak ho zmenšit, stříhala jsem a lepila i obojek jsem koupila, byla jsem opravdu pyšná jak jsem šikovná a Kača během vteřiny ukázala kam, že si ho mám dát, takže nic no , kdyby někdo chtěl trychtýř na fretku, tak se neobtěžujte s výrobou
První dny kačenka jen spala a spala, usínala, kdekoli a kdykoliv,pak jí začala jizva svědit a byla k nezadržení, hlídala jsem jak bylo v mých silách, asi 6tý den si dva stehy vyndla, naštěstí jizva držela. Naše dny vypadali tak, že Kača byla po celou dobu v přepravce, když něco chtěla zaškrábala, budila se pravidelně co 1,5hodinu a to jsem jí dala napít, pojíst co chtěla a přenesla jsem jí na záchod, pak zase do přenosky, kde po chvilce usnula, nejhorší to bylo v noci, to jsem parkrát usnula tak(uspávala jsem jí tak , že jsem si přenosku dala do postele a škrabkala jí dokud neusla), že mi ruka zústala v otevřené přenosce a pak mě, nebo přítele vzbudila Kača, když nám olizovala hlavy
Včera jsme byly vytahovat stehy(ty zbylé). Doma jsem pustila Kryšpínka, pak i Kaču, to byl rachot!!!! Kačka má opět falešku, tak doufám, že už definitivně poslední!!!! Je z ní tyran, dala jsem je do nové klece a pořád ho tahá do pelechu, nemůže ani na krok (asi má zaracha
), tahá i ze záchodku...Když je dám od sebe a malého do staré klece, tak tak řve, že Kača je celá rozrušená, že se mu něco stalo, takže je mám spolu a tak se tahají navzájem, když ale spinkají spolu v pelíšku jsou k zulíbání
Jsem ráda, že Kačenka je zcela v pořádku a že kastrace proběhla velice hladce.