Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 18:59
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Šmudlinka - malá ďáblice
OdeslatNapsal: 14.Dub.2008 - 15:11 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Tak jsme byli včera venku, moc se jí to libilo a docela jsem koukala jak hezky se mnou ťapala :shock: Zajímalo jí všechno od válejícího se listí, které se s oblibou snažila lovit, až po děti, který si hrály v parčíku, no byla to sranda ji pozorovat. Přišli jsme domu tak utahaný, že už před barákem mi dřímala v ruce :)
Ale dvě hodinky spánku ji stačily, protože včera dostala rouru od koberce, takže po zbytek večera lezla v rouře tam a zpátky a parkrát hodila couvačku a když vylezla, tak byla celá rozčepejřená :lol: :lol: :lol: vypadala dost legračně :lol: :lol: :lol:

OdeslatNapsal: 16.Dub.2008 - 8:11 

Včera u nás byla zřejmě fretčí párty. Když jsme přišli z práce, dvě krabičky se stelivem prevrácený a vysypaný, všude se válely granule, po koupelně roztahaný hadříky a kýbl - vůbec nevim jak se k tomu dostala a zase jsme ji hledali. Pak jsem uslyšela šustění za gaučem a najednou vykoukla "co tady zas vyšilujete, já jsem přece tady". No a na otázku co se tam dělo a kdo tam všechno byl, její výraz svědčil za vše "o ničem nevím, celej den jsem spala, udělalo se to samo" a mohla si roztrhnout tlamičku od zívání....

OdeslatNapsal: 16.Dub.2008 - 8:23 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

:lol: :lol: TO by chtělo fotku, urtičtě Ti doma pěkně "uklidila" :lol: :lol:

OdeslatNapsal: 17.Dub.2008 - 11:39 
 E-mail  ICQ  Profil

K tomu trhání ocáskem - někde jsme četla,že tím se fretka připravuje k akci,jako když třeba kočka na něco číhá, je to něco jako výzva.Prostě když si che hrát a dovádět...nebo když ji něco moc zajímá. Naše Čikitka to dělá na lopatku se smetáčkem když uklízím.... :lol:

Naposledy upravil katynkka dne 14.Kvě.2008 - 19:35, celkově upraveno 1

OdeslatNapsal: 17.Dub.2008 - 17:56 

Katynko to mas pravdu :) Tohle fretky delaji, kdyz maji dovadivou, nebo kdyz nekde cihaji :)
Muj Skodicek to delal, jeste driv ve starem byte, kde byla u linky zabrana, aby tam nelezli a on vzdycky tak dlouho skrabal, az tu zabranu na sebe shodil - pak pod tim lezel a cekal, az prilitnu a zacnu nadavat a mrskal u toho ocaskem :lol: :lol:

Obrázek

OdeslatNapsal: 18.Dub.2008 - 8:55 

Ta naše princezna má dovádivou snad pořád, ale včera a dneska ráno nás začala okusovat až moc - spíš se až zahryzla, byla vzteklá a když dostala výchovnou, tak zanadávala, zasyčela, odběhla a dělala uraženou. Nejhorší to je fakt po ránu, to ona moc dobře ví, že jdeme do práce, tak lítá jak splašená a jak se začneme strojit, skáče po kalhotách, běží hned ke dveřím, aby mohla jít s námi.
Ale odpoledne to už nás vítá, je to na ní vidět. Je ráda, že konečně přišel někdo, kdo si s ní bude hrát. Včera si dokonce zalezla přítelovi pod tričko, kde usnula, to už je pak hodňoučká a mazlivá.

OdeslatNapsal: 18.Dub.2008 - 12:29 

Jupí, páníček si konečně našel čásek na zmenšení foteček, tak jsme jich pár do galerie :-))))

P.S.: jestli můžu poprosit jedna fotka se nahrála dvakrát, mohl by ji prosím někdo vymazat? Díky moc

OdeslatNapsal: 18.Dub.2008 - 13:01 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

To dělají daleko víc pohybů, když jsou rozdovádění, tak to hážou hlavou ze strany na stranu, takové celkem nekoodrinované pohyby vypadající jako epileptický záchvat, do toho ocáskem a poskakuje i zadek a kvokají u toho jak o život, to se vždycky hrozně směju, jak to vidím :D

http://pejan.rajce.idnes.cz/Mladata_2010/
http://old.stream.cz/?m=video&a=user_vi ... _id=164416

OdeslatNapsal: 22.Dub.2008 - 13:57 

Už vážíme 963 gramů, ze Šmudlinky se stává takový malý telátko. Ale ne že by se nějak cpala, mám vysledovaný, že jí tak 2 - 3 denně a nejvíc na noc.
Taky se nám objevily dvě pravidelné modřinky u nožiček, samozřejmě že jsem začala hned panikařit a že pojedeme k doktoroj. Pak Šmudla usnula, tak jsem to začala zkoumat, no a co jsem nevyzkoumala (jsem se zase chyřejší) Šmudlince roste nová podsada a jak má u kůžičky bílý chloupky, tak teď ji tam začaly růst tmavý - vypadá to jako modřiny, tak se mě pořádně ulevilo....

OdeslatNapsal: 5.Kvě.2008 - 14:23 

Tan nám Šmudla papala poprvé rybičku, nakrájela jsem ji na kostičky do její mističky na masíčko a hned přiběhla, copak že tam má za lahůdku, no koukala na to zvláštně protože to nebylo takový růžový, jak je zvyklá, ale bílý. Stačilo jenom abych si vzala kousek do ruky a to bylo, najednou miska vymetená.
Nejoblíbenější hra posledních dní je prohazování míčku s rolničkou rourou od koberce. Šmudla za ním lítá jak pominutá, skáče - moooooc se jí to líbí. A když to Šmudlu přestane bavit, tak si míček odnese do jedný ze svých skrýší. Předevčírem na ni koukám jak si z koupelny nese míček, položila ho k rouře, podívala se na mě a pak dovnitř do roury. No bylo mě hned jasný, že si budeme hrát, ale tenhle malej fretčí mozeček mě prostě snad nikdy nepřestane překvapovat :D :D :D

OdeslatNapsal: 7.Kvě.2008 - 9:35 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:lol: Noooo tak to musí býr stranda s malou dáblicí..hry z míčkem jsou fajn a roura je i u nás hlavní věc na dovádění....ouplně si ji tam dokážu předstvait jak tam stojí před tou rourou s tím míčkem :lol:
A jen promluvit :wink: :D

OdeslatNapsal: 14.Kvě.2008 - 12:41 

Z naší hodné fretečky Šmudlinky se stala zlobivá bufeťačka. Předevčírem jsem přišla domů dřív z práce a tu malou obludku jsem našla v odpadkovým koši jak se rochnila ve šlupkách od brambor. Málem mě šlehlo, smrděla jak popelnice, tak hned po tom co jsem to uklidila, mířila madam do sprcháče. A to se jí náramě líbilo. Koupání má ráda, jen tak si hovět, bejt nandnášená mojí rukou, v tom si fakt libuje.
Poslední dobou skáče Šmudla jak gumídek - když si usmyslí, že někam vyskočí, tak pár dnů přemejšlení jí to sice dá, ale nakonec docílí všeho co si předsevzala.
Právě sháníme větší byt a rozhodli jsme se, že až budeme ve větším, tak pořídíme Šmudle kamarádku. Zatím to je ale tajemství, protože jsme Šmudle zatím nic neřekli :cheesy:

OdeslatNapsal: 14.Kvě.2008 - 18:40 

Jééé to je super :-) Bude kamarááádkáá :-) To bude mít určitě radost.

OdeslatNapsal: 19.Kvě.2008 - 8:42 

Máme novinku - od pátku nám začala Šmudlinka říjit, docela nás to překvapilo (je jí 5 měsíců) a myslím, že jí taky. Chvilkama si hraje, skáče a dovádí a najednou z ničeho nic začně polehávat, tak smutně kouká, tak si ji vezmu do ruky, lehneme si na postel a během chvilky usne. A začala hodně jíst, asi jestli má ty hormony nějak rozbouřený, nevim, ale vyloženě se cpe.

OdeslatNapsal: 19.Kvě.2008 - 9:42 

No jo, tak vítejte ve světě dospěláků :-) Naše Kimi se v říji rozežrala jak kůň :-) Ale teď, po kastraci ( je to už přes dva měsíce) Zase spíš nejí než jí :-) Jak neboj, takovej vysavač snad nebude navždycky :lol: Unavená bude, to jo, chudinka. Většina fretek v říji spíš spí...Tak jí určitě nechte odpočívat a spinkat :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další