Tak po delsi dobe zpravy z marsu..
V podstate u fretuli nic extra, ale u toho ze k nam par prirustku pribylo jo...
Kazdopadne ten o kterem chci mluvit je proste zviratko, ktere bude opravdovym oriskem.. Kdyz ji privezla Zdenka ke me, tak bylo neco kolem 6te hodiny.. Otevrely jsme prepravku a postupne tam fretule zacaly zvidave lezt, takze to stvoreni se behem par minutek rozhodlo, ze tam uz neni bezpecno, hlavu z pod hadru vystrcilo, vybehlo z prepravky a zmizelo za skrini... oki, vsak ona vyleze.. No ale pekny kulovy - na pastu sice reagovala - chtela mi ji nakonec vytrhnout z ruky, ale ja nepustila, ale granule, voda, ci maso nic - proste si nevzala a ani pastu na misticce napatlanou. Celou noc byla zalezla v koute za skrini..
Druhy den sem se rozhodla stvoreni chytit, aby se mohly probehnout i ostatni fretule, ktere by ji napadly, jakmile by ji zmercily.. No dobre dve hodiny jsem ji nahanela, az se mi podarilo dostat ji do klece (snazila jsem se pomalu, abych ji nestresovala). jenze ona ta potvurka z klece utekla behem par sekund..
no tak takhle ne.. Nechala jsem ji teda at je zase za tou skrini - fretule behaly jinde.. Vecer, ale bylo rozhodnuto, dostane bytelnou klec
No takze jsem vymenila par fretuli, mala dostala pixlu s malym otvorem, aby se mohla schovat a dostala poradnou klec, ktera kupodivu drzi..
Jak to bude dal teda zatim navim..
Jinak "mala" se jmenuje Ebony El Diablo Nera (posledni tri ma odemne, Nera podle barvy a El Diablo - no staci se kouknout na fotku... )