Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 13:09
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Záchůdky pro fretky, zkušenosti s podestýlkami do WC
OdeslatNapsal: 16.Čer.2008 - 17:40 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

To já nemusím měnit odden - dva, ale prostě mi to přijde nehygienické, jim vyndat jen ty hrudky...Prostě jim ho musím vymýt...

Mě to přijde, jako kdybych doma 3 dny nesplachovala na WC záchod...A nečistila ho wc štětkou...Jak by se to líbilo nám??? Asi moc ne :-(

OdeslatNapsal: 16.Čer.2008 - 18:33 

Tak to pak zalezi, jestli ti chodi na stelivo, nebo na ten zachod.. Protoze pokud ti prekadi zachodek, nebo to delaji na steny, pak ok :)
Jinak ty mas v zachode vodu, ony stelivo ;) od toho to tam je, ne?

Obrázek

OdeslatNapsal: 16.Čer.2008 - 18:45 

Něco na stelivo, něco na stěny, nepřekakávají, chodí do toho nejvyššího, ale bohužel se sem tam trefí na stěnu. A když přijde návštěva, která samozřejmě okamžitě běží za fretkama...Je to ostuda...Mít to zaprasený :? Takže meju kdy se dá :-)

A mě těch 30 kg pro dvě fretky měsíčně nezabije...

OdeslatNapsal: 17.Čer.2008 - 21:15 

Se Zverlitem jsme spokojeni, k otmu jsem zakoupil takovou misku, co se z ní dá vytáhnout podložka, která funguje jako síto, takže písek propadne zpět do misky, hrudky zůstanou na sítu, a pak pryč s nima. Nevýhodou je, že potřebujete ještě jednu nádobu na přesypání, abyste mohli síto vrátit zpět do misky.

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 8:12 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Medvěd tak to se mi zdá strašně složitý. Ne jako složitý tak, ale na úklid. Máme ten hrubší zverlit, ten zverlit pro fretky, tak jen koupím lopatičku s většími otvory a jde to raz dva. Zverlit pro fretky si nemůžu vynachválit :-)

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 8:16 

Petulevrtule: no to by mě taky zajímalo co a jak to děláš, já při třech tchořích (čtvrtý je v karanténě oddělený) mám teda jeden záchodek uvnitř, denně 2x vyberu bobany a hroudy a písek je čistý... A když je záchodek "obes*aný" tak to stelivo naklopím na jednu stranua druhou vydrhnu normálně hadrou... Jen abys to s tou hygienou až tak nepřeháněla...ať mají nějakou imunitu...Svůj záchod taky drhneš 4x denně?

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 8:34 

Kamčulenko: no 4 x denně ne, ale jednou denně určitě. Jinak nemyslím si, že to přeháním a nejaké odhrabávaní písků od rohů...To to raději vysypu a vymyju a vytřu, no :lol: Já mám času dost pro své fretky. Od malička jsem vychovávaná k čistotě a hygieně. Stejně tak jako každý den vysávám v celém pokoji, kde holky pouštíme. :cheesy: Nevím no, podle mě se musí nějaká hygiena a čistota udržovat. A jak říkám, těch 25 - 30 kg písku měsíčně mě finančně nepoloží...Mám jen dvě fretky... :mrgreen:
Další věcí je, že se s oblibou v písku obě dvě rochněj, takže to je prostě podle mě třeba. Aby se mi válely v písku, který je přeceděný přes lopatku a odpadne do toho sem tam i ten špinavý, co si budeme povídat...A ony se v tom potom válej a já je pak pusinkuju, no tfuj.... :roll:

A k tomu hadru...Nedokážu si představit, kde bych ukládala hadr, kterým se drhnou h...na ze záchůdku, no tfuj...To to raději umeju, vyliju do wc a několikrát vypláchnu a stejně tak vylévám vše do záchoda...A pak meju umyvadlo... :oops:

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 8:41 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Kamilo a nemyslíš že snad každý si muže u svých fretek udržovat pořádek po svém? někdo používá rošt, někdo myje každý den, ale podle tebe je všechno špatně jen ty to děláš dobře ? achjo

A že by se podpořila imunita špinavými záchůdky ? no tak o tom teda opravdu pochybuju.

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 9:05 

Tak možná, že je moje vymývání fretčích hajzlíků trošku přehnané, ale já jsem vychovávaná v naprosté domácí čistotě. U nás doma se muselo každý den všechno desinfikovat. Nebo psát detaily, myslím, že stačí jen když řeknu, že moje sestřička se narodila na začátku šestého měsíce. Každý chytrý člověk si domyslí, co jsme měli za problémy a jak to muselo být těžké. Nesměla nic chytit - žádnou nemoc. Tak se musela doma dodržovat naprostá hygiena. A tak jesm možná v některých věcech přehnaně čistotná. I když nevím nevím, zrovna WC by podle mě mělo být udržované v naprosté čistotě... :roll: Když se tam čůrá a kaká .... :cheesy:

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 9:57 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:D Ahojky zdravím všechny,,,dlouho jsme tu nebyla a koukám že rivalita mezi Vámi porád panuje.... :lol: :roll:
každopádně co se týká těch záchůdků i já asi budu přehnaně čistotná, ale u nás se záchudek umývá a čistí káždý den....písek vyberem a přeberem od hrudek a bobíku, přesypu jej do čistého gbelíku a dotyčný záchudek vymejvám vodou a vytírám do sucha.....pak písek přesypu zpět s trochu čistého písku a je uklizeno.....jelikož je to jen jednou denně a to každý ráno, tak mi to zabere necelou půl hodku..klucí stejně běhají volně celý den až do večera,,a musím říct, že i jim se líbí když se vrací večer do klece, že mají záchudek čistý a vonavý...a můžou se v něh rochnit čuníci :lol: :oops:
Ale záleží na každém jak o své miláčky pečuje podle svého vlastního usudku 8)

Co se týká venkovního záchudku tak opakuji stejnou činnost večer ,po celodením užívání kluků...je to taky katastrofa,,,a to hned jak udělá bobíka už běžím s lopatkou :mrgreen: ,,jelikož jak jde pak za ním ten druhý tak ho většinou vyšlápne...a pak letím paničce do peřin :twisted: .....tak to teda néé ééé....to radši budu běhat a čistit několikrád deně jak pošuk, ale vím, že klucí žijou v mé přehnané čistotě.... :lol:

Mnoo jsem se nějak rozkecala, tak letím radši hned vyčistit záchudek jelikož Kubáíček už má po a čeká až panička přiběhne a utře mu zadeček :lol: :lol: :lol:

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 11:18 
Site Admin

Ono je docela možné že se ti válejí v písku právě proto, že je čistý, mě norují jen v čistém a jak tam jednou udělají to co mají, tak už v tom nehrabou. Ale čistý písek doslova milují a nedejbože, když je nová značka co neznají, to je panečku hračka! :cheesy: :wink:

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 15:00 

No me taky ryjou jen v tom novem cistem - kdyz je pouzity tak ne, to ho spis pak vysypavaji (oblibena vec Maledikta)..

Kazdopadne, jsem jen tim mym prvnim prispevkem chtela rict, ze to stelivo (pussy cat) me se zda opravdu nekvalitni a proste holt nekdo by ho vyhodil behem pul dne a jiny po dvou dnech - ale vyslo by to nastejno tak, ze proste je nekvalitni ;)

Bozo ano je kazdeho vec jak si cisti zachodky - ale prote Petuli se nelibilo, jak je cistim ja a Kamculence jak je cisti ona - myslim, ze teda neni od veci to psat vsem, ne jen Kamculi..
A ano je opravdu vec kazdeho jak to dela...

Medvede - konecne chapu, jak se ty zachodky pouzivaji!! me to fakt nebylo moc jasny co se s tim ma delat :D TAK DIKY ZA POPIS! :D 8)

Obrázek

Naposledy upravil yasmin dne 18.Čer.2008 - 15:05, celkově upraveno 1

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 15:04 

boža: jako já nevim co pořád máš, to už nemůžu napsat ani svůj názor na celou věc? Nikde jsem nepsala že se tím musí řídit, jen jsem napsala můj názor na to že se mi to zdá moc složité a to je rozdíl ne? Prostě bych to tak nedělala. Pokud vím si tady fretkaři jen předávají zkušenosti. Nikde neni psané že se mýma radama musejí řídit. A co se týče hygieny záchodkůl, to máš jak s malýma dětma (lidskýma) taky pokud je budeš furt držet v absolutní čistotě a pak s nima jen půjdeš ven, můžeš se divit jaké nalovíš bakterie jen proto že ten imunitní systém na to není zvyklej. A to není z rady mé ale mé mámy a babiček, které mají děcek až až... a myslím že u těch zvířat je to hodně podobné ne?
Ne, já vím, protože jsem to napsala JÁ!

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 15:09 

Tak to nevím mě v písku nerejou, prostě to slouží jen na kaků a tím to u nich (naštěstí) hasne. Já denně taky vytírám a vše, lítám s pidivysavačem po pokoji a běda jak je někde smítko (jakožto kousek steliva, které se vnese během vyskakování ze záchodku) a hadr od bobanů přeperu v rukavicích se savem, taky docela v pohodě :-) a pokud se mi nechcfe přeprat hadr (když přijdu vážně utahaná z práce) tak to utírám papírovým utěrkama z tesca za 9,90 2 role...to mě taky neurve než denně třeba babrat vodu :-)
Ale jo jak se již napsalo každý máme svůj systém :-)

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 16:05 

Holky, myslím, že nemá cenu se hádat - jako nováček za sebe můžu říct, že si od vás od každýho beru něco :-)
Já mám doma kluky jen krátce, ale záchůdek čistím ráno a večer... ráno jen vyndám bobany a hrudky od čůránek (celkem se snažím podstivě (mám lopatku se širšíma žbrdlinkama, takže tam toho uvízne víc špinavýho) a večer to otřu i hadrem, který mám speciálně na tenhle účel stranou. Je pravda, že na hygienu nejsem až takovej pes, takže komplet stelivo měním tak jednou za 4 dny... Navíc kluci maj víc záchodků, takže se to tak nějak rozprostře a nemusí to být tak často.
Navíc to mám složitější, protože jsem po operaci ramene, takže mám použitelnou zatím jen jednu ruku a zvládám to.
Taky teda občas použiju na utření toaleťák... prostě jak kdy.
Tímto za nás nováčky děkuji všem za všechny druhy rad, názorů a tipů, protože si opravdu beru od každého něco... něco, co je použitelné v mé situaci, v mé voliéře, pro mé fretky... každej to máme doma jiný a od toho se odvíjej naše životy a situace...
Takže všem mé upřímné díky!!!!!!!! :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další