Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 15:50
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Záchůdky pro fretky, zkušenosti s podestýlkami do WC
OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 20:49 
Site Admin
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Jo, tak já přihodím ještě taky jednu radu :wink: Pokud se snažíte naučit na záchod fretku která s tím má problémy, tak je naopak přílišná hygiena toalety na závadu. Fretka se totiž řídí čichem a obvykle jde tam kde cítí, že už byla, nebo tam byla jiná fretka. Proto je naopak v této době učení nutné, aby se toaleta nevymývala například nějakým čistícím prostředkem a zase naopak postižená místa, kde to nemá být, by se měla zbavit pachu. I přes tuto snahu může učení trvat déle. To jsem, ale jen chtěla říci něco k té čistotě toalety :wink:

OdeslatNapsal: 19.Čer.2008 - 8:06 

Jordi: Jinak těm našim kunhůůůtáááám je jedno, jestli je to počůrané nebo pokakané, hrabou v tom i tak...Dělají to naschvál, ještě na mě prostě při tom koukají, jestli mi to vadí... :lol: :lol: To je právě to, že jim to je šumák...Proto tak čistím :cheesy: Kvůli hygieně - hlavně naší, páč my je pak pusinkujeme...

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 22:31 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Já osobně jsem až přehnaně čistotný člověk, ale všeho s mírou. Můj freťák má rád písek čistý, pokud už tam má moc nabobkováno tak jde prostě vedle.. Ono asi není moc příjemné jít na wc a šlápnout na vlastní bobík, takže jemu čistím záchodek 1x týdně celý a vybírám podle potřeby, asi tak 3x denně, protože záchodek je celkem malý a on na ten větší nechodí. Na ten větší naopak chodí naše malá slečna, které záchodek vybírám 1x denně a celý čistím 1x za 1-2 týdny, protože jak psala Jordi, malá se řídí opravdu čichem. V noci když spinkají tak Damián jde po paměti ale malá vždycky hledá. Stejně tak venkovní záchodek, když jsem ho vyčistila a vymyla, tak malá ho nenašla a šla asi o metr vedle. Jinak se ale musím pochlubit, malá Dorinka je vzorná a za dobu co ji mám doma se netrefila jen jednou. Damián ten je případ sám pro sebe, ten by dostal infarkt, kdyby si například nabobkoval do přepravky. On to vždycky vydrží až domů, nebo ho musím dát do trávy:) Jednou to teda nevydržel a vyčural se do přepravky a než jsme došli domů tak byl hystericky nalepený na dvířkách i když jsem loužičku vytřela:)))

OdeslatNapsal: 2.Črc.2008 - 8:41 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Jo to náš Mischa taky... Vezli jsme ho z Phy do Karviné... Nečural, ale bobany házel na stěnu přepravky, takže pelíšky byly čisté...tak byl šikovnej... a čurat šel až v noci u baráku na vodítku.... jak se u ulevilo!!! :D

OdeslatNapsal: 8.Črc.2008 - 18:59 

:P :P

Přílohy:
P10100377.jpg
P10100377.jpg [ 46.73 KIB | Zobrazeno 2501 krát ]

OdeslatNapsal: 22.Zář.2008 - 12:41 

Wilte,já čistím každý den a to dvakrát, dokonce mi tady bylo řečeno, že sem přehnaně starostlivá a že je opečovávám až moc, si přečti toto vlákno, co sem odkazovala :lol: :lol: a ještě jsem kdysi s Mikešem ob den musela záchůdek vymývat :D Ale to je jedno :lol: Naše první fretka nám do jiného než do Mikeše nechodila, byla na to zvyklá od malička, před 6 roky tu nebyla vymoženost jako je Zverlit...
Ps: záchůdky myju nyní jednou za 4 dny :lol: ale počůraný a pokakaný písek vyndavám ráno a večer :-)

OdeslatNapsal: 22.Zář.2008 - 23:33 

Tak já teda čistím, dle toho jak jsem doma, ale nejméně 2x denně určo, když mám volno, tak hovína vybírám průběžně, tak někdy i 6x denně hrabu v záchodku :shock: a samo, že i zametám :lol:

OdeslatNapsal: 13.Pro.2008 - 1:31 
 E-mail  Profil

chtěla bych se jen zeptat...budu mít fretečku co nevidět..a stále jsem nikde nenašla jeslti potřebují nějakou podestýlku i do klece...vím že jsou alergické nebo citlivé na prach takže piliny by byla asi lblbost...pora´dte prosím :oops: jsem ještě v tomhle zajíček a nevím si rady... :(

OdeslatNapsal: 13.Pro.2008 - 10:05 

Freťulky žádnou podestýlku do klece nepotřebují, nejsou to hlodavci, jukni zde, takhle by měla cca vypadat voliera pro fretku:
Obrázek

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 14:24 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Taky přihodím trošku do mlejna (doufám, že se na mě nesesypete, jaký jsem čuně).
My kupujeme nějaký Cat´s best Öko plus červený obal (hrudkuje). 10 litrů stojí 230,-. Je to na bázi rostlinné vlákniny a hrudkuje to bezvadně. Hovínka a hrudky vybírám každý den. Záchůdek vysypávám a umývám (to je trgédie) jednou za měsíc. Skoro se stydím, jaké jsem čuně a už to slyším, jak určitě svůj vlastní záchod myju častěji... jen pro úplnost, svůj myju jednou týdně a stačí to. Je nás na něj 5. (Peťulevrtule jde určitě do vrtule :-D )
Jinak čistota je půl zdraví, ale špína je zdraví celé :lol: . Když jsem byla malá, tak jsem (prý, já si to nepamatuju) jedla slepičince. FŮŮŮŮŮJ! Ale taky žiju a můj imunitní systém funguje na jedničku! Opica sice hovínka nejí, ale taky je zdravá. Hlavně, že se máme hezky, jak tu hnijem ve špíně :mrgreen: . Čistotě zdar! :wink:

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 14:29 
 E-mail  Profil

jéé taky záchudek fretulím vymývám cca za 3-4 týdny ....a jinak bobky jim vybírám ráno a večer..

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 14:51 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

khaki: nejsi sama, my jsme úplně divná rodina - já se sestrou prý zkoušela králičí bobky, mamka pojídala kamínky a bratranec olizoval zeď

Jinak záchody vybíráme ráno a večer a umýváme tak jednou týdně. Stelivo průběžně dosypáváme (používáme hrubý Zverlit).
Záchody máme dva (na každé patro jeden velikosti cca 29x40cm), venkovní nevedem, protože by všude zavázely a kdyš šmudlíci chtějí tak si zajdou do klece (často taky nechtějí, je to tak půl na půl). Tím že máme plovoučky, je to jednoduché, protože to lehce setřem a pravidelně vytíráme.

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 18:04 

khaki napsal:
Taky přihodím trošku do mlejna (doufám, že se na mě nesesypete, jaký jsem čuně).
My kupujeme nějaký Cat´s best Öko plus červený obal (hrudkuje). 10 litrů stojí 230,-. Je to na bázi rostlinné vlákniny a hrudkuje to bezvadně. Hovínka a hrudky vybírám každý den. Záchůdek vysypávám a umývám (to je trgédie) jednou za měsíc. Skoro se stydím, jaké jsem čuně a už to slyším, jak určitě svůj vlastní záchod myju častěji... jen pro úplnost, svůj myju jednou týdně a stačí to. Je nás na něj 5. (Peťulevrtule jde určitě do vrtule :-D )
Jinak čistota je půl zdraví, ale špína je zdraví celé :lol: . Když jsem byla malá, tak jsem (prý, já si to nepamatuju) jedla slepičince. FŮŮŮŮŮJ! Ale taky žiju a můj imunitní systém funguje na jedničku! Opica sice hovínka nejí, ale taky je zdravá. Hlavně, že se máme hezky, jak tu hnijem ve špíně :mrgreen: . Čistotě zdar! :wink:

Mě to je fuk...dělej si co chceš, je to tvůj domov a tvá fretka...Já mám doma čisto a moje zvířátka jsou zdravá...netrpí roupy, červy a jinými věcmi, které se nedostatkem hygieny objevují :-) Tudíž pokud přijde návštěva nemusím se stydět, i kdyžby přišla o 12 v noci nějaká nečekaná...Každý máme svůj systém a každý dělá věci po svém...A nemusím děti hnát každou chvíli, aby si myli ruce po tom, co sáhnou na naše fretky :-) Každopádně čim častěji wc opláchneš vodou, tím méně je cítit a tím by se předešlo nadávání a zbytečnému odstranění pachových žlázek u tvé fretky 8) jenže vlastně ona kdyby si prdla, tak ty by ses musela jít vlastně koupat... :P :cheesy: :cheesy: :cheesy:

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 18:23 

Zpět k tématu...Máte někdo zkušenosti s deolity od Friskies, co nabízí Frodík? Deltapet jsem zkoušela, ale moc nevyhovuje - práší to a po půl hodině to již nemá žádnou vůni - přijde mi to bez efektu...

OdeslatNapsal: 29.Led.2009 - 13:15 
 E-mail  Profil

Já jsem koupila Friskies - Deolit bylinky. Voní docela hezky, ale když ho nasypu na podestýlku, necítím ho vůbec. Silnějším vůním se ale zatím vyhýbám, já bych to asi taky nechtěla čuchat celý den. Takže efekt Deolitu = u nás 0.
Jinak používám likvidátor pachu Neily, vytírám jím podlahu ve voliéře, záchůdek a čas od času přidám do mycího roztoku na podlahu. Připadá mi že to je účinnější než ten pach něčím maskovat.
Tím nechci říct že mi fretka smrdí ale málo platný, občas je zkrátka poznat že ji máme doma i přes veškeré likvidátory. 100% účinný by byl asi pouze likvidátor fretky :D .

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 111 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další