Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 22.Lis.2024 - 8:33
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: pořídit kamaráda?
OdeslatNapsal: 12.Dub.2011 - 13:39 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

jestli dát fretku pryč, nebo ne se musíš rozhodnout sama. seznamování může trvat několik týdnů, nebo měsců a někdy se prostě nesnesou vůbec.
co se týče granulí, pak se nemají střídat ani míchat a to údajně kvůli tomu, že se naučí u jednoho druhu využít maximum živin a při změně zase nějakou dobu trvá, než si na ně zvykne a dokáže využít maximum. pokud žere fretčí míchaný s kočičíma, tak bych prostě kočičí postupně ubírala a pokud by je žrát nechtěla, pak bych jí nechala v misce jen ty granule a nic jinýho jí nedala, hlady opravdu dobrovolně nepojde. taky se může zdát, že jí granule nechutnají, protože jich sní mín, ale pro ní můžou být plnohodnotnější a tedy jí stačí málo, těch méně výživných pak spořádá víc, protože jí to nestačí a je po nich hladová.

OdeslatNapsal: 12.Dub.2011 - 17:37 
 E-mail  Profil

Pokud se snažíš fretečky zkamarádit, tak to zkus udělat v prostředí na které ta dospělá fretka není zvyklá. Malá nebude očkovaná, tak to zatím nepůjde v parku, ale třeba na schodech v paneláku, nebo v nějaké uzavřené zahradě kam nechodí psi a kočky by to jít mohlo. Obě fretečky si dej na klín, mírně je přidržuj a zkus je u toho uplácet pastičkou. Pastu jim klidně plácni na nosík, tak, aby si ji musely holky vzájemně olíznout. Asi to budeš muset opakovat častěji, ale možná se to dá takto nějak uspíšit. Já to taky tak nějak dělám. Pokaždé se to nepovede, čtyřletá fretka už má své návyky a vrtochy a miminko jí určitě rozčiluje, ale třeba budete mít štěstí.
Naše fretky přijmou každé mládě, ale nesmí být starší tří měsíců. Od tohoto věku se k odrostlému miminku některé dospělé samičky chovají jako k vetřelci.
No a pokud se ti to nepovede, tak to taky není žádná katastrofa. Budou si běhat na střídačku.

www.majestik.estranky.cz

OdeslatNapsal: 12.Dub.2011 - 21:00 
 E-mail  ICQ  Profil

Jana Žakova napsal:
Pokud se snažíš fretečky zkamarádit, tak to zkus udělat v prostředí na které ta dospělá fretka není zvyklá. Malá nebude očkovaná, tak to zatím nepůjde v parku, ale třeba na schodech v paneláku, nebo v nějaké uzavřené zahradě kam nechodí psi a kočky by to jít mohlo. Obě fretečky si dej na klín, mírně je přidržuj a zkus je u toho uplácet pastičkou. Pastu jim klidně plácni na nosík, tak, aby si ji musely holky vzájemně olíznout. Asi to budeš muset opakovat častěji, ale možná se to dá takto nějak uspíšit. Já to taky tak nějak dělám. Pokaždé se to nepovede, čtyřletá fretka už má své návyky a vrtochy a miminko jí určitě rozčiluje, ale třeba budete mít štěstí.
Naše fretky přijmou každé mládě, ale nesmí být starší tří měsíců. Od tohoto věku se k odrostlému miminku některé dospělé samičky chovají jako k vetřelci.
No a pokud se ti to nepovede, tak to taky není žádná katastrofa. Budou si běhat na střídačku.

http://www.majestik.estranky.cz

jee dekuju moc za radu...hnedka zitra to urcite zlusim...pak dam vedet jak sme na tom:)

OdeslatNapsal: 12.Dub.2011 - 22:16 

Zkus to, ale necekej zazraky napoprve. Opravdu to chce pocitat s tim, ze seznamovani muze byt beh na dlouhou trat..
Kazdopadne neseznameni neni duvod ji dat pryc, kdyz uz ses pro ni rozhodla a mas ji ;)

P.s. co takhle prestat jim rikat stara a mlada a nazvat je jmeny :wink: bude to pusobyt laskyplneji 8)

Obrázek

OdeslatNapsal: 13.Dub.2011 - 1:14 
 E-mail  ICQ  Profil

yasmin napsal:
Zkus to, ale necekej zazraky napoprve. Opravdu to chce pocitat s tim, ze seznamovani muze byt beh na dlouhou trat..
Kazdopadne neseznameni neni duvod ji dat pryc, kdyz uz ses pro ni rozhodla a mas ji ;)

P.s. co takhle prestat jim rikat stara a mlada a nazvat je jmeny :wink: bude to pusobyt laskyplneji 8)

Duvod to sice neni.. ale nevim jestli bych je zbytecne nestresovala :( .. treba ta moje "stara" - decka jmenuje se Mimi ale ne ze se mi budete smat :P kdyz totiz byla mala tak sem ji rikala "miminko moje" .. no a ono se to proste nejak ujalo a uz na nic jinyho neslysi :oops: .. lezi treba hodinu vedle klece a jenom tak kouka.. a od ty doby co mame Terezku tak se vubec nechce hrat.. vzdycky jenom sebehne kouknout na spunta.. tam chvilku pokvoka a de zas urazene pryc do druhyho pokoje aniz by na me aspon pohledla.. trapi me ze si me nevsima :(

OdeslatNapsal: 14.Dub.2011 - 1:02 

No ona samozdrejme musi byt urazena, ze ma vetrelce doma, ne? :wink: Takze to chvili potrva, nez si zvykne.
Nekdy to byva i stres, kort u starsich fretek, ale to uz by se u vas projevilo. Jsou fretky, ktere pri prichodu nove fretky onemocnely (nektere dost tezce) a nesly to hodne spatne.

Obrázek

OdeslatNapsal: 14.Dub.2011 - 14:03 
 E-mail  Profil

Tak jak se rika, ze kdyz si prinesete domu jednu fretku, tak za cas budete z 50 % chtit i dalsiho kamarada k nemu :-) me to uz zacina chytat :cheesy: Kdyz se na naseho Fífu divam, jak skotaci, obcas si rikam, jestli mu neni smutno, ze nema zadneho kamarada, tak se mu ho snazim vynahradit ja :D vymyslim mu ruzne hracky aby jsme se spolu nenudili, zrovna vcera objevil moji starou kratkou sustakovou zimni bundu, tak se mu v ni tak zalibilo, ze jsem mu ji venovala. Do jednoho rukavu jsem mu dala kratkou drenazni trubku, aby se mu tam dobre dostavalo, bundu jsem zapla a ted si v ni hraje, spi, lenosi, je videt, ze se mu v ni moc libi :-)

OdeslatNapsal: 14.Dub.2011 - 17:10 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Beruška... napsal:
Tak jak se rika, ze kdyz si prinesete domu jednu fretku, tak za cas budete z 50 % chtit i dalsiho kamarada k nemu :-) me to uz zacina chytat :cheesy: Kdyz se na naseho Fífu divam, jak skotaci, obcas si rikam, jestli mu neni smutno, ze nema zadneho kamarada, tak se mu ho snazim vynahradit ja :D vymyslim mu ruzne hracky aby jsme se spolu nenudili, zrovna vcera objevil moji starou kratkou sustakovou zimni bundu, tak se mu v ni tak zalibilo, ze jsem mu ji venovala. Do jednoho rukavu jsem mu dala kratkou drenazni trubku, aby se mu tam dobre dostavalo, bundu jsem zapla a ted si v ni hraje, spi, lenosi, je videt, ze se mu v ni moc libi :-)

Taky jsem chtěla původně jen jednu a nakonec neodolala. Tak už to bývá :) Ve dvou je to pohoda, vyhrajou si spolu určitě líp, ale chodi se mazlit ke mně. Spokojenost :)

OdeslatNapsal: 14.Dub.2011 - 20:23 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

JJ ja take.Doma mi nechtely dovolit ani tu prvni no a po dvou letech pribyla druha.Klidne bych i dalsi,ale to by uz asi doma nerozdychaly. :mrgreen:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2