Ahoj, potřebuju nutně radu!!!
Mám samičku, který teď bude 5 měsíců, je hodná a mazlivá, dost si zvykla a je to opravdový zlatíčko.Jako by už měla i po pubertě.
K ní jsem si pořídila samečka Timona. Problémů je více. Byl chován s ostatními fretkami v tmavé králíkárně, podestláno měl slámou, nejspíš ne zrovna čisté prostředí.To jsem ale netušila.Doma jsem pak oběvila na jeho kůži různé stroupky.Byl u veterináře a už to má pryč. Chovatel řekl, že je mu 2,5 měsíce a pak mi řekl, že se narodil 1.7., což asi o měsíc nesouhlasilo. Musím uznat, že postaráno o něj dobře nebylo. Je z něj hotovej buřt, takhle vypasenou fretku jsem ještě neviděla, tak jsme nasadili dietu. Už mám Tima ale doma a pryč ho dávat nechci ani nebudu.
Největší problém je ale ten, že neustále kouše. Se samičkou Elle si rozumí bezvadně, ale mě a mého přítele jen kouše. Nevydrží chvilku v klidu, jen když spí, můžem ho bez problémů hladit a drbat na hlavičce. Jak je vzhůru, je to peklo. Když ho mám u sebe třeba na klíně, škube sebou, že chce pryč, jak ho hned nepustim, rafne mě až do krve.Máme od něj úplně pokousaný ruce.Je to ďábel! Dokonce když ho potřebujem dostat do klece, a snažíme se ho chytit, nebo uděláme sebemenší prudší pohyb, tak děsně řve, jako by mu řezali nohu. Má panickou hrůzu a "pouští smrady", jak tomu s přítelem říkáme
Nevíme si s nim rady, potřebujem, aby si na nás zvykl, ale jak, když ho nemůžeme mít ani u sebe? Poraďte prosím, kdo můžete...