Ahoj,
chtěla bych znát názor vás, kteří máte starší fretku 5 a více let, kdy už jsou hodně náchylné na nemoci. My máme doma freťáka, kterému bylo teď v květnu 7 let a těsně po svých narozeninách si ošklivě skřípnul páteř, takže jsme byly na veterině,dostal injekce na odblokování a snad se to alespoň malinko zlepší, ale vidět svého miláčka jak se pajdá jen po předních je i tak dost smutné. Před těma injekcema, snad tím,že se nemohl moc pohybovat, tak hodně přibral,pořád jedl, teď po těch injekcích,kdy se mu pohyblivost pomalu vrací naopak nejí skoro vůbec, hubne a přijde mi vůbec takový smutný,skleslý, už si ani moc nehraje, neokusuje nás, prostě jen tak leží. Začínám mít o něj strach, vždycky byl zdravý, nic mu nebylo, a teď najednou vše naráz. Dokonce máme podezření,jestli nedostal třeba mrtvičku. Ale zničeho nic je najednou skleslý a přijde m i celkově smutný, takový rezignovaný. Takže bych ráda znala názor starších chovatelů jak si poradili s tím, že jejich fretka začala projevovat známky stáří a hlavně jak si má chovatel, po tak dlouhé době poradit s jejím odchodem. Pro mě je velice těžké si připustit,že by mě ještě letos mohl opustit,protože ke mně má z nás z rodiny nejsilnější pouto,jako já s ním. A za ty léta je pro mě nepředstavitelná představa,že by to teď najednou vzdával.