Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 15.Lis.2024 - 12:22
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Je hubená
OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 11:02 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

Mám další problém. Sárinka mi žere dost a i ji dost krmim. Ale vůbec nepřibírá. Je strašně hubená a i kšíry sou ji všechny velký. Pak, fretky mají jíst normálně syrové maso, ale ona ho nejí a nic takovýho, za co je každý zvíře rádo. Mám ještě potkana, tu taky krmim stejně jako Sáru, ale ta je zas tlustá až moc. Mám strach, jesli to není nějaká porucha.

Předmět příspěvku: Re: Je hubená
OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 12:59 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Podle mě záleží na celkový stavbě fretky. Náš Tonda je roční holčička a má něco málo přes 600g. I půlroční slečny jsou větší než on. ale je zdravej a spokojenej....takže pokud není nemocná, tak v tom problém nevidim. To musíš posoudit ty a popřípadě vet. Jinak Tonda taky nežere maso, zeleninu a ani ovoce. Připadám si, jak když mu to nepřeju, ale on se toho ani netkne....a to už odmala...prostě baští jen granule. a mám dotaz. Ty krmíš potkana tim samym jako fretku?? nebo si to myslela, jako stejně často?? :?:

http://www.potkanky.websnadno.cz

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:10 

no potkan taky dostane granule nebo konzervu. Ale spíš je krmim tak nějak, aby to měli nastejně, na to, jak jsou veliký a tak. Fretka dostane víc jak potkan. A žere mi i krmení pro hlodavce :D Sára by měla být zdravá. Je až moc živá. běhá, skáče a dělá bordel.Tak snad tam problém nebude. Tak děkuju za radu

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:21 
 E-mail  Profil

A cim je krmis? Jakou znackou? Potkan neni tak narocnej na stravu jako fretule co se tyce kvality krmiva...prece jen kdyz budes krmit oba napriklad Whiskasem (coz je nekvalitni krmivo plne soli,soji a jen 4procenta masa a pro fretku absolutne nevhodne) tak fretka bude stradat,ale potkan tlusty bude..potkan nema tak kratke traveni jako fretka...potkan je "odpadkovy kos" a sezere na co prijde. Fretku nemuzes krmit jen tak necim...

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:25 

Krmim ji granulema určené pro koťata nebo konzervama taky pro malý a spíš kitekat. Tady u nás ve zverimexu mají i krmení pro fretky. 400 gramů za 250,-. A mluvila jsem s pani a ta mi říkala, že je to zbytečný, že to je obyčejný suchý krmení. Tak nevim.

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:34 
 E-mail  Profil

Hm kitekat je stejnej blaf jako whiskas...tim se asi hubenost tve fretky vysvetluje...Nechci rejpat,ale chtelo si to poradne prostudovat co fretka potrebuje a co to stoji jeste predtim nez sis ji poridila...podle veku v infu soudim,ze si jeste nevydelavas a o to spis by stalo se predtim zamyslet. To ze je krmivo drazsi je sice pravda,ale je tam vysokej obsah zivin a tim padem mnohem nizsi krmne davky a ve finale se to vyplati vic nez ty obycejne hnusy...

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:38 

Nuff napsal:
Hm kitekat je stejnej blaf jako whiskas...tim se asi hubenost tve fretky vysvetluje...Nechci rejpat,ale chtelo si to poradne prostudovat co fretka potrebuje a co to stoji jeste predtim nez sis ji poridila...podle veku v infu soudim,ze si jeste nevydelavas a o to spis by stalo se predtim zamyslet. To ze je krmivo drazsi je sice pravda,ale je tam vysokej obsah zivin a tim padem mnohem nizsi krmne davky a ve finale se to vyplati vic nez ty obycejne hnusy...

No to je pravda. Tak já jí to pořídim. Děkuju za radu. Já ji skáknu pro to krmení a snad se to spraví. A ještě bych se chtěla zeptat, když konzervy tak jaký? Já ji kupovala i darling a ten jí i chutnal. Tak nevim, jesli v něm mam pokračovat nebo dostanu jinou radu.

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:42 
 E-mail  Profil

A proc si neobjednas tady z eshopu? http://www.pro-fretky.cz

Veskera krmiva co maj tak malej pocet masa jako 4 procenta jsou nevhodna... darling,bono,whiskas,friskes,kitekat a ja nevim co jeste... ja kupuju hills,pro plan, animondu..zrovna vcera muj nakup
Obrázek

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:43 
 E-mail  Profil

Jinak co tak castu slysim,ze kockam,psum i fretkam tyhle obyc. zradla chutnaji prave diky vysokemu obsahu soli...coz ale neni do budoucna dobry na ledviny...

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:45 
 E-mail  Profil

Sice se placnes pres kapsu,ale zase tvoje fretecka ti bude delat radost dele...a o tom to je,vid?:)...

jinak treba na tom eshopu koupis 3kg kvalitniho krmiva sluis jen za 318Kc a to ma fretule na dlouho a neni to tak hrozna cena :)

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 13:48 

Nuff napsal:
Sice se placnes pres kapsu,ale zase tvoje fretecka ti bude delat radost dele...a o tom to je,vid?:)...

jinak treba na tom eshopu koupis 3kg kvalitniho krmiva sluis jen za 318Kc a to ma fretule na dlouho a neni to tak hrozna cena :)

To mi nevadí, hlavně že freťule se mnou bude co nejdýl. Tak já se na to podívám a kdyžtak něco obědnáme. Ten pro plan můžu koupit normálně u nás. Taky není zrovna nejlevnějši, ale hlavně že to bude vyhovovat. A K9 je taky v pohodě nebo tu raději taky ne?

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 14:00 
 E-mail  Profil

Podivej se kolik ma K9 bilkovin a tuku..tusim ze spravnej pomer pro fretku je kolem 30 a tuky 20ti procenty... K9 ji kup ale jedine pro kotata,pokud se dela. Potrebuje ted neco tucnejsiho aby nabrala :) a urcite ji to nedej hned,ale postupne na to nove krmivo prejdi...at to neni sok pro zazivani

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 14:06 

Nuff napsal:
Podivej se kolik ma K9 bilkovin a tuku..tusim ze spravnej pomer pro fretku je kolem 30 a tuky 20ti procenty... K9 ji kup ale jedine pro kotata,pokud se dela. Potrebuje ted neco tucnejsiho aby nabrala :) a urcite ji to nedej hned,ale postupne na to nove krmivo prejdi...at to neni sok pro zazivani

No to určitě udělám postupně. Ale určitě budem kupovat pro plan. Já byla na praxi ve zverimexu a nejvíc se tam prodával ten pro plan. Tak na něj určitě přejdem, tak moc děkuju za radu

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 14:07 
 E-mail  Profil

jj proplan je fajn :) taky jim krmime... Kotatka delaji ve dvou prichutich - delicate to je pro hodne vybirave s kachnou a kureci :)...a v jakem pet shopu si mela praxi?

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 14:10 

Jmenuje se to fauna. Jedna paní to měla a její manžel je veterinář. Takže sem trochu nabrala zkušenosti, co lidi nejvíce kupují. A tam sem se seznámila s freťáčkem pro mojí krásku :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další