Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 15.Lis.2024 - 10:43
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Je hubená
OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 14:56 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Hele Smacka, ale nemuze skocit jen tak pro neco (pres to,ze je to fretci)! Mela by ses napred poradne informovat o tom co je pro fretku dobre - ani to, ze je to urcene fretkam neznamena, ze je to dobre! A uz vubec ne to, ze drahe se = dobre - to taky neni pravda..
Co se tyce tve fretky abych ji poradne vykrmila zacala bych nejakym opravdu kvalitnim - napriklad Totally ferret - klidne i Baby, ale muze byt active.. Zadny kapsicky whiskas, kitekat a pod - pokud chces konzervu,tak kvalitni jsou Shiny Cat a Hill´s (napr)
Maso jist nemusi, pokud na to neni od mala zvykla, tak se toho vetsinou ani nedotkne :)
A jinak nevim sice kolik te tve fretuli je, ale pokud je hubenour, pak uz moc necekej, ze bude velka - dispozice fretky jsou urcene taky chovem, rodicema a podminkama, takze pokud tohle uz bylo zanedbano moc s ni nespravis.. :(

Obrázek

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 14:58 

oldmamut napsal:
Podle mě záleží na celkový stavbě fretky. Náš Tonda je roční holčička a má něco málo přes 600g. I půlroční slečny jsou větší než on. ale je zdravej a spokojenej....takže pokud není nemocná, tak v tom problém nevidim. To musíš posoudit ty a popřípadě vet. Jinak Tonda taky nežere maso, zeleninu a ani ovoce. Připadám si, jak když mu to nepřeju, ale on se toho ani netkne....a to už odmala...prostě baští jen granule. a mám dotaz. Ty krmíš potkana tim samym jako fretku?? nebo si to myslela, jako stejně často?? :?:

olda: je to teda holka nebo kluk? :) ja jen ze pokud kluk, tak mi ta vaha prijde neskutecne mala - kluci kdyz jsou mali, maji i tak alespon to kilo - 600g je moc malo - tam bych to videla na nejake zdravotni potize..
Pokud je to holka, tak ok - tak male muzou byt.. :)

Obrázek

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:02 
 E-mail  Profil

yasmin napsal:
Hele Smacka, ale nemuze skocit jen tak pro neco (pres to,ze je to fretci)! Mela by ses napred poradne informovat o tom co je pro fretku dobre - ani to, ze je to urcene fretkam neznamena, ze je to dobre! A uz vubec ne to, ze drahe se = dobre - to taky neni pravda..
Co se tyce tve fretky abych ji poradne vykrmila zacala bych nejakym opravdu kvalitnim - napriklad Totally ferret - klidne i Baby, ale muze byt active.. Zadny kapsicky whiskas, kitekat a pod - pokud chces konzervu,tak kvalitni jsou Shiny Cat a Hill´s (napr)
Maso jist nemusi, pokud na to neni od mala zvykla, tak se toho vetsinou ani nedotkne :)
A jinak nevim sice kolik te tve fretuli je, ale pokud je hubenour, pak uz moc necekej, ze bude velka - dispozice fretky jsou urcene taky chovem, rodicema a podminkama, takze pokud tohle uz bylo zanedbano moc s ni nespravis.. :(

Vidite to jsem zapomnela taky napsat..ze kdyz je to draha a urcene "specialne" fretkam,ze to nemusi byt dobre...treba ted jsem nekde videla docela drahe krmeni Puik Freddy a na prvnim miste ve slozeni jsou obiloviny...

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:05 

Jo a to presne nebrat! :wink: proste clovek musi koukat na slozeni a hlavne nesmi vubec duverovat prodavacum - ty s prominutim vi pekny ho... :( Kamaradka mi ted hlidala fretule a mela koupit krmeni (ona neni fretkar) rekla jsem ji presne co, ale bylo to pro kotatka a ona prisla do obchodu a tam to nemeli a oni ji doporucili pro fretky XtraVital - taky obilniny na prvnim miste a cena nechutna :| jenze to ona chudak opravdu vedet nemohla..

Obrázek

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:07 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

yasmin napsal:

Maminka je taky malá a hubená a nikdy jsme ji nezanedbávala. Vždycky se krmila jak nelíp to šlo. Tak já zkusim ty rady od vás. Snad to bude v pohodě. A je jí něco málo přes rok. Podmínky má taky dobrý. Celej den běhá po bytě nebo du s ní ven a večer je v kleci. Já se ještě informuju u veti a uvidíme co nám řekne. Ale jinak děkuju za radu. Dost to pomohlo.

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:09 

yasmin napsal:
Jo a to presne nebrat! :wink: proste clovek musi koukat na slozeni a hlavne nesmi vubec duverovat prodavacum - ty s prominutim vi pekny ho... :( Kamaradka mi ted hlidala fretule a mela koupit krmeni (ona neni fretkar) rekla jsem ji presne co, ale bylo to pro kotatka a ona prisla do obchodu a tam to nemeli a oni ji doporucili pro fretky XtraVital - taky obilniny na prvnim miste a cena nechutna :| jenze to ona chudak opravdu vedet nemohla..

Tak dobře. Já se optám. Tak snad už to bude dobrý. Děkuju

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:11 
 E-mail  Profil

Uz potreti se snazim napsat prispevek a nejak to nejde...tak znova :)

Ten Puik jsem popletla..je tam pry 46% masa,ale tuku jen 18% a celkove to na me moc dojem neudelalo...

Jinak priznam se,taky pracuji ve zverimexu,ale naopak se snazim delat prodavacum lepsi jmeno,ale bohuzel nas takovych moc neni...a to je skoda..ja kdyz neco nevim,tak nedelam pred zakazniky chytrou a nevymyslim si...proste se omluvim ze jim nebudu lhat a ze to zkusim zjistit od nekoho zkusenejsiho a pak az prijdou znova,tak uz vim co poradit :)

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:14 

Nuff napsal:
Uz potreti se snazim napsat prispevek a nejak to nejde...tak znova :)

Ten Puik jsem popletla..je tam pry 46% masa,ale tuku jen 18% a celkove to na me moc dojem neudelalo...

Jinak priznam se,taky pracuji ve zverimexu,ale naopak se snazim delat prodavacum lepsi jmeno,ale bohuzel nas takovych moc neni...a to je skoda..ja kdyz neco nevim,tak nedelam pred zakazniky chytrou a nevymyslim si...proste se omluvim ze jim nebudu lhat a ze to zkusim zjistit od nekoho zkusenejsiho a pak az prijdou znova,tak uz vim co poradit :)

Tak to je hezký. Když sem tam byla já, tak ta pani toho taky dost věděla ale něco i ne a nic nikomu nenutila. Kolikrát sme tam byli i hodinu po zavíračce protože lidi si chtěli koupit akvárko, ale nakonec si jen koupili lampičku k akvárku a zářivku a pak ještě něco vybírali a pak nakonec nic nechtěli.

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:23 

No ani nerikam, ze ti prodavaci neco nekomu nuti, ale oni proste poradi ze je to kvalita a pritom neni - bohuzel vazne se mi stava tohle casto - takze si myslim, ze proste clovek co chce chovat fretku, musi vedet sam - ne se spolehat na prodavace (obcas i vety :( )
Jinak ale vyjimky existuji a ty prijemne prekvapi :)

A co se tyce tech podminek Smacka, rikas, ze byla krmena kvalitne - promin, ale pokud to byl kitekat, tak opravdu tohle kvalita neni. Ano chapu, ze fretulka treba nehladovela - to je dulezite, ale stejne dulezite je to aby mela kvalitu - takze pak teprve se da mluvit o kvalitnim krmeni :) Z kitekatu to opravdu nebude pekna fretka..
Ja mam skvely priklad na teh mych - krmila jsem merlinem a pod. a jednou jsem presla na Totally ferret - tak uzasny obrat k lepsimu jsem vubec necekala - fretkam se zmenila srst, pribraly a to behem TYDNE! A to ani merlin a firstmate a pod nejsou nekvalitni..

Obrázek

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:39 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Šmačka: pokud budeš kupovat pro plan, kup, prosím, ten kotěcí kitten delicate (růžový pásek) je to sice "pro vybíravé" ale taky neobsahuje vepřové maso. Fretky vepře nesmí! Aujezskyho choroba je velmi hnusná a nelajzla bych si to, aby mi tím onemocněla i z "blbých" granulí. Taky jsme tím krmili mládě. V pohodě, chutnalo to, jen opravdu v delicate není vepřové maso... Jinak zkus acana kitten, taky dobré krmivko..a nebo pro freťata Totally Ferret baby

zkus se podívat tadyk na moje stránky, je tam krmivko: http://www.fretcipelisek.estranky.cz/clanky/co-si-dame-dobreho_/krmivo-pro-fretky

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:42 

Co se tyce Acany Kitten, tak uz jsem nekolikrat slysela, ze kvalita neni tak velka :( a ze nepatri mezi ty nejkvalitnejsi - neni superpremiova, ale jen premiova..

Obrázek

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:43 
 E-mail  Profil

yasmin napsal:
Co se tyce Acany Kitten, tak uz jsem nekolikrat slysela, ze kvalita neni tak velka :( a ze nepatri mezi ty nejkvalitnejsi - neni superpremiova, ale jen premiova..

JJ podle "meritek kvality" acana patri k premiovkam...

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 15:47 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

No ono na druhou stranu asi furt lepší než whiskas ... ale jo já bych radši kupovala (mít mláďata) proplan, nebo hills. A nebo přímo Totally Ferret baby.

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 20:02 
Site Admin

My teď zkoušíme Totally ferret a už týden z toho mají docela dost hnusný bobky tak nevím, asi jim to nesedí. Ale ne každé fretce může právě sedět to, co jiné sedí.

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 20:52 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

olda: je to teda holka nebo kluk? :) ja jen ze pokud kluk, tak mi ta vaha prijde neskutecne mala - kluci kdyz jsou mali, maji i tak alespon to kilo - 600g je moc malo - tam bych to videla na nejake zdravotni potize..
Pokud je to holka, tak ok - tak male muzou byt.. :)[/quote]

Je to holčička, ale jméno měla dřív, než mi bylo řečený jestli je to holka nebo kluk...prostě vypadá jako malej Tonda :cheesy:

http://www.potkanky.websnadno.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další