Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 15.Lis.2024 - 12:36
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Je hubená
OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 21:17 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

kamculenka napsal:
Šmačka: pokud budeš kupovat pro plan, kup, prosím, ten kotěcí kitten delicate (růžový pásek) je to sice "pro vybíravé" ale taky neobsahuje vepřové maso. Fretky vepře nesmí! Aujezskyho choroba je velmi hnusná a nelajzla bych si to, aby mi tím onemocněla i z "blbých" granulí. Taky jsme tím krmili mládě. V pohodě, chutnalo to, jen opravdu v delicate není vepřové maso... Jinak zkus acana kitten, taky dobré krmivko..a nebo pro freťata Totally Ferret baby

zkus se podívat tadyk na moje stránky, je tam krmivko: http://www.fretcipelisek.estranky.cz/clanky/co-si-dame-dobreho_/krmivo-pro-fretky

Určitě to prostuduju. A určitě něco kvalitního dostane. Na ní šetřit nikdy nebudu. Já teda koupim něco pro malí. I když ji je už rok. Určitě zkusim víc značek a uvidíme jaká bude vyhovovat nejvíc. Moc děkuju

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 21:19 

Určitě zkusim vaše rady. Moc mi to pomohlo. Děkuju všem a uvidíme, jak se tu bude vyvíjet. Děkuju

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 22:01 
 E-mail   Moje galerie  Profil

no pokial sa jedna o mladu fretulku, tak potrebuje cca 34% bielkovin a 22% tuku... ale samozrejme doplnkami stravy sa to da vsetko vylepsit.. malej fretulke by som mozno z macacieho krmiva vedela odporucit bud iams pre maciatka (vo fialovom obale) alebo royal canin baby... z fretacieho treba pozerat hlavne zlozsenie, lebo velakrat sa fretacie krmivo zlozenim podoba na lacne krmivo pre macky...

precitaj si:
http://www.pudicka.estranky.cz/stranka/ ... pro-fretky http://www.pudicka.estranky.cz/stranka/ ... pro-fretky

co sa tyka kapsiciek, my kupujeme hlavne iams pre maciatka a vhodne sa mi zdaju aj deine bestes (z drogerie DM), ktore by nemali obsahovat soli a podobne svistva a maju vysoky podiel masa... dokonca vyssi ako iams.. no spomenute krmiva su tiez vhodne..

http://picasaweb.google.sk/malajuha

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 22:35 

Adelka napsal:
no pokial sa jedna o mladu fretulku, tak potrebuje cca 34% bielkovin a 22% tuku... ale samozrejme doplnkami stravy sa to da vsetko vylepsit.. malej fretulke by som mozno z macacieho krmiva vedela odporucit bud iams pre maciatka (vo fialovom obale) alebo royal canin baby... z fretacieho treba pozerat hlavne zlozsenie, lebo velakrat sa fretacie krmivo zlozenim podoba na lacne krmivo pre macky...

precitaj si:
http://www.pudicka.estranky.cz/stranka/ ... pro-fretky http://www.pudicka.estranky.cz/stranka/ ... pro-fretky

co sa tyka kapsiciek, my kupujeme hlavne iams pre maciatka a vhodne sa mi zdaju aj deine bestes (z drogerie DM), ktore by nemali obsahovat soli a podobne svistva a maju vysoky podiel masa... dokonca vyssi ako iams.. no spomenute krmiva su tiez vhodne..

jo dobře. děkuju za stránky. Ty jsou dobré. Tak já se na ně podívám a pečlivě prostuduju. Děkuju za každou radu. Moc ste mi pomohli. Všichni

OdeslatNapsal: 3.Črc.2008 - 15:22 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Jordi napsal:
My teď zkoušíme Totally ferret a už týden z toho mají docela dost hnusný bobky tak nevím, asi jim to nesedí. Ale ne každé fretce může právě sedět to, co jiné sedí.

Me se tohle stalo, kdyz jsem pouzivala TF po nejake pauze.. Fretky mely "prujem" ale pak prave po tydnu se to upravilo.

Obrázek

OdeslatNapsal: 4.Črc.2008 - 18:24 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

kamcul: ted jsem koukala na tvé rozlišení granulí na tvých stránkách. Já se tě opravdu nechci nijak dotknout, ale je tam tolik nejasných a nepřesných a zavádějících informací, že mě to nutí napsat . Hele jestliže si chceš vybudovat nějaké uznání mezi fretkaři, tak toho opravdu nedosáhneš takovým způsobem.
Jen pro příklad, píšeš že Throls Fureti je nevhodné, že nemá maso, jak jsi na to přišla? má obsah bílkovin 35 % jen není jasné z jakého masa je to vyrobené,to jsem se u výrobce nedopídila.
Dále že Premium Frettchen Futter je nevhodné, to není pravda, je jen málo dostupné a hodně drahé v malých baleních, ale složením odpovídá , někomu se muže hodit.
Fernando FerretFood - má také odpovídající složení, ty píšeš že je to hnojík s 34% bílkovin, při tom ANF má bílkovin pouze 32% a to doporučuješ , dokonce aktivním fretkám.
HILL ´ S Feline Kitten doporučuješ pro mladé fretky do jednoho roku a sama uvádíš že má 27.5 % bílkovin.

Doporučuješ krmit do roku , to znamené celý rok?? Tottaly ferret byby a Pro Plan kitten, které mají tak vysoký obsah bílkovin, že při téhle tvé výživě ta zvířata v tom svém roce zkolabují na selhání ledvin.
a další a další...

Vůbec si neuvědomuješ dosah špatných informací, jsou lidé, kteří to vezmou vážně a nenajdou si jiné info a můžou dopadnout jejich zvířata zle. Uvědom si to prosím....

Každý na svých stránkách může mít samozdřejmě co chce, i bláboly, v tom případě se ale musíš smířit s tím že pokud toto budeš tady a jinde doporučovat, najdou se oponenti
A věř mi že vůbec nehraje roli, jestli jsi to právě ty a nebo kdokoli jiný .

Je to škoda, protože to máš zpracované hezky.
Prozradím ti ale, že když já jsme se věnovala granulím, tak mi to celé zpracovávání, shánění informací o složení, způsobech výroby a všeho možného kolem trvalo půl roku. Sama konkrétní granule nedoporučuju, to záleží na každém chovateli, jen potřebuje mít správné a nezavádějící informace.
Možná, než mi sem zas něco jedovatého odpovíš, jak máš ve zvyku, když s tebou někdo nesouhlasí, zadrž a přemýšlej a odpověz za čas...., nebo neodpovídej , to by bylo lepší, spíš konej.

OdeslatNapsal: 4.Črc.2008 - 19:39 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

boža napsal:
kamcul: ted jsem koukala na tvé rozlišení granulí na tvých stránkách. Já se tě opravdu nechci nijak dotknout, ale je tam tolik nejasných a nepřesných a zavádějících informací, že mě to nutí napsat . Hele jestliže si chceš vybudovat nějaké uznání mezi fretkaři, tak toho opravdu nedosáhneš takovým způsobem.
Jen pro příklad, píšeš že Throls Fureti je nevhodné, že nemá maso, jak jsi na to přišla? má obsah bílkovin 35 % jen není jasné z jakého masa je to vyrobené,to jsem se u výrobce nedopídila.
Dále že Premium Frettchen Futter je nevhodné, to není pravda, je jen málo dostupné a hodně drahé v malých baleních, ale složením odpovídá , někomu se muže hodit.
Fernando FerretFood - má také odpovídající složení, ty píšeš že je to hnojík s 34% bílkovin, při tom ANF má bílkovin pouze 32% a to doporučuješ , dokonce aktivním fretkám.
HILL ´ S Feline Kitten doporučuješ pro mladé fretky do jednoho roku a sama uvádíš že má 27.5 % bílkovin.

No tak s timhle nemohu nez SOUHLASIT (sorry Boza ja to napsala blbe! chtela jsem rict, ze souhlasim s Tebou, ze to je jedna velka chyba..).. 8)

Obrázek

Naposledy upravil yasmin dne 7.Črc.2008 - 20:09, celkově upraveno 1

OdeslatNapsal: 4.Črc.2008 - 21:52 

a s čím nesouhlasíš? co říkám špatně? třeba se mejlím , jen nevím co máš na mysli, ověřím si to.

OdeslatNapsal: 6.Črc.2008 - 8:36 

Uff to jsem netušil, že někdo touží po "uznání mezi fretkaři" :roll:
Pánabeka, vlastně netuším co to je :|
Fretky doma nemám proto, aby mě někdo uznával, ale protože jsem se do nich prostě zamiloval :cheesy:

http://pejan.rajce.idnes.cz/Mladata_2010/
http://old.stream.cz/?m=video&a=user_vi ... _id=164416

OdeslatNapsal: 6.Črc.2008 - 21:22 

presne tak pejan... To prekvapkalo aj mna :shock: My mame doma zatial jednu a casom jej pribudne, dufam, kamaratka :D

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 7:57 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

no já taky koukám, jsem se právě dověděla že toužím po uznání mezi fretkaři... to jsem o sobě nevěděla...
co se týká granulí, sepsala jsem je tak, jak jsem je taky na internetu našla a pomáhala mi v tom jedna osoba, taktéž fretkařka, která mezi začátečníky rozhodně nepatří, takže ano, vymažu ty stránky, vykašlu se na to a už pro fretkaře a fretky nic dělat nebudu. Doma jim uvařím soju, ono je to asi jedno, bílkoviny jak bílkoviny, je to přece fuk ne? Z těch krmiv co jsem našla, tak jsou asi ta nejvhodnější. Ano, mají hodně bílkovin, ale to zase je asi taky jedno, když mě při dohadování na jiném fetím foru dotyčné osoby napadly, že je přece jedno, čím víc bílkovin, tím lépe. Dala jsem si záležet, snažila jsem se, ale co, zbytečně jsem nad tím trávila hodiny a moře času, kašlu na to. Jen ať si chovatelé krmí whiskasy a friskies, když ono je to tak pěkně barevné a fretce to chutná, že... děkuji opět za upozornění a snahu udělat ze mně pablba aximální výše tady přede všemi. Boduješ... to je radosti...

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 9:26 

achjo, tak nic no... omlouvám se.

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 9:54 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

boža: ne neomlouvej se, proč, za co?? Jen že by tohle šlo udělat i třeba pomocí PM a ne ze mě dělat totálního dementa přede všemi... taky to tak dělám, když už něco chci... ale holt,.. kžadý jsme nějakej že... :twisted:

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 10:03 

se pořád oháníš že diskuzní forum je k diskuzi...
omluva patřila těm kdo to čtou, moje snaha byl omyl. Rozhodně nemám v úmyslu dělat z kohokoli debila, pokud to tak bereš, je mi to líto ale nemám k tomu nic už.

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 12:32 

Ale dievcata, nehadajte sa, prosim.. Boza to podla mna az tak nemyslela.. Kamcul, je fajn, ze mas stranku, ktora nam vsetkym pomaha pri zhanani informacii. Pokial sa tam naozaj nachadzaju nejake nekorektne info, stat sa mohlo. Asi by bolo lepsie dat hlavy dokopy a ist spolu, nie proti sebe. Co vy na to? :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další