Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 15.Lis.2024 - 12:28
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Je hubená
OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 12:46 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

kamculenka napsal:
no já taky koukám, jsem se právě dověděla že toužím po uznání mezi fretkaři... to jsem o sobě nevěděla...
co se týká granulí, sepsala jsem je tak, jak jsem je taky na internetu našla a pomáhala mi v tom jedna osoba, taktéž fretkařka, která mezi začátečníky rozhodně nepatří, takže ano, vymažu ty stránky, vykašlu se na to a už pro fretkaře a fretky nic dělat nebudu. Doma jim uvařím soju, ono je to asi jedno, bílkoviny jak bílkoviny, je to přece fuk ne? Z těch krmiv co jsem našla, tak jsou asi ta nejvhodnější. Ano, mají hodně bílkovin, ale to zase je asi taky jedno, když mě při dohadování na jiném fetím foru dotyčné osoby napadly, že je přece jedno, čím víc bílkovin, tím lépe. Dala jsem si záležet, snažila jsem se, ale co, zbytečně jsem nad tím trávila hodiny a moře času, kašlu na to. Jen ať si chovatelé krmí whiskasy a friskies, když ono je to tak pěkně barevné a fretce to chutná, že... děkuji opět za upozornění a snahu udělat ze mně pablba aximální výše tady přede všemi. Boduješ... to je radosti...

Popravdě, nemusí se nic mazat. Mě to dost pomohlo a děkuju. Za to vděčím Vám. Stránky mam uložený a studuju to. Tak to nemusí jít pryč.

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 13:58 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Šmačka: Tak to jsi asi jediná komu to pomohlo, poněvadž stále v očích některých jsem ta špatná a ta největší blbka pod sluncem. Pokud jsem dotyčné osobě tak proti srsti tak ať moje příspěvky a stránky nečte. Jenže to je jak by hrách na stěnu házel!

Děkuji ti že se alespoň snažíš, stránky mazat nebudu, nemám důvod stojím si za tím a stačí jen dopsat jedna věta. Jenže to je těžký NEJLEPŠÍ krmivo neexistuje, na každém je něco...Neexistuje ideální ani pro jednu skupinu (mlaďoši, aktivci a stařešiny).

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 14:02 

Adelka napsal:
Ale dievcata, nehadajte sa, prosim.. Boza to podla mna az tak nemyslela.. Kamcul, je fajn, ze mas stranku, ktora nam vsetkym pomaha pri zhanani informacii. Pokial sa tam naozaj nachadzaju nejake nekorektne info, stat sa mohlo. Asi by bolo lepsie dat hlavy dokopy a ist spolu, nie proti sebe. Co vy na to? :-)

Víš, to je to, boža by se mnou už dokupy neměla společného nic, jen nechápu, proč když jsem jí tak protivná mi svěřovala Vikyho, který je na tom, (jen tak mimo soutěž) skvěle a nikdy bych neřekla že z toho lenivce lenivýho bude freťák, kterej dá zabrat i mým divokým babiznám 8-)
A zase bych poslouchala jak mi musel někdo dělat stránky pro mě?? Chtěla jsem udělat webky s tím, že bych ucelila veškeré informace z tohoto i "konkurenčního" fora, veškeré poznatky, dohady, informace o kastracíchm, nemocech, potřebách doporučeních,...ale přesně kvůli těmto situacím se mi do toho nějak nechce... protože to zase někomu nebude po chuti... protože se někdo něco snaží udělat....

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 14:26 
 E-mail   Moje galerie  Profil

kamculenka: to ta ale nemusi trapit. Kolko ludi, tolko chuti. Tiez som tu uz dostala vynadane a to aj na slovenskom, aj na ceskom fore, ale chodim aj tak a citam si a prispievam, ked mam co povedat :-) teda... obcas blaboly, ale to nevadi :-) Netreba to vzdavat a ked ta zveladovanie svojej stranky bavi a chces sa pustit do rozsirovania informacii, tak smelo do toho. Rovnako tak ako sa moze vyskytnut nejaka chyba u teba, rovnako tak sa moze vyskytunut u bozi a u kohokolvek ineho. A ano, mas pravdu, ziadne granule nie su idealne. Ani sposob krmenia nemusi vyhovovat kazdemu napriklad. No ludia len ocenia, ked si zistia zaujimave a uzitocne info. Navyse ked sme pri tych granuliach - velakrat sa v roznych jazykoch na obale nachadzaju odlisne informacie tykajuce sa zlozenia a potom aby si clovek vybral. To bola len taka vsuvka :-)

http://picasaweb.google.sk/malajuha

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:02 

Adelka: ne, u boži chyba není a nikdy přece nebude!
Já vyzkoušela hodně druhů granulí při naší první zuzance tak, aby měli všechno dobré a vidím, které granulky jim dělají dobře jak na žaludek, tak na srst, na regulaci zápachu kožíšku, při kterých jsou aktivnější, ale tak se stane. V tomto případě asi nekrmit a počkat do jednoho roku fretky.
Throlls fureti mi přijde jak krmivo pro veverky, ostatní krmiva jsem hledala i infa na zahraničních webech a dala jsem dokupy to, co jest stvořeno. No ale dobrá :-))

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:12 
Site Admin
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Přesně tak, prosím, aby se k sobě lidé nechovali stejně hnusně jako na jiných fórech. Myslím si že kus pravdy má každá z vás. A nechci určovat která má větší, o to tady totiž vůbec nejde :!: A je dobře že se k tomu vyjadřuje víc lidí, protože ve výsledku je tu několik pohledů na věc. :wink:

Takovou tabulku jsem také skládala, bohužel jsem se setkala s tím, že určit nejlepší krmivo není jednoduché a to proto, že každé má slabá místa. A tak jedno je špičkové, ale bohužel pro fretku z nevhodného masa, další je sice z masa dobrého ale s absolutně nevhodným složením, a tak dále a tak dále...

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:25 

Jordi: přesně tak, to je super, maso, tuky, ale zase hafo popela, toto má dobrý popel a tuky, ale zase maso to vidělo jen velde v autě kde se vezly krávy na porážku a míjely se na dálnici,.. neni to jednoduché a dělala jsem na tom dost dlouho...hlavně tu hnusná krmiva... jako třeba puik a tak...ten jsem viděla poprvé u nás v pet center v Ostravě a hned jsem se ptala zda s tím krmí,.. tak že nee a ukázala mi natrhlej pytlik pro planu kitten delicate, že jim to šmakuje 8)

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:31 
 E-mail  Profil

Omlouvám se, ale nečetla jsem příspěvky, jen dotaz, proto se možná budu opakovat...

Jak může žrát potkan to samé jako fretka???

Potkan je hlodavec a fretka masožravec! :evil:

Pro potkana by stavba jídelníčku měla být založena především na obilovinách - zrní, slunečnice, kukuřice a dále na sušeném ovoci, oříškách, zelenině a jako doplněk něco živočišného původu - mouční červi, kousíček masa, sýra, psí granulka...

Fretka naopak má mít minimum obilovin a převahu masa.

Chudák potkan :(

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:33 

pavlínko: kde jsi viděla potkana? myslela jsem fretku v pet centru v Ově....! To ne potkan...!

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:36 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Jordi, konečně mi někdo mluví z duše, myslím že si dovedeš představit, co se tenkrát strhlo, když jsem si dovolila uveřejnit tabulky se složeními. Dodnes nikomu neříkám které je lepší krmení a které horší, když pominu to pro slepice...Informace jsem sháněla snad všude, po celým světě. A tady jsem pouze upozornila na nepřesnosti a zdůvodnila proč upozornuji, vůbec netvrdím že ty které jmenuji jsou ta správná krmení pro všechny fretky.
Jenže ono ani to vysvětlování tady už nemá smysl, a na invektivy reagovat nebudu vůbec.

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:39 
Site Admin

:) myslím že vím, však to znám z vlastní kůže :) ne teda s krmením ale s barevnými rázy :cheesy:

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:47 
 E-mail   Moje galerie  Profil

pawLINka napsal:
Omlouvám se, ale nečetla jsem příspěvky, jen dotaz, proto se možná budu opakovat...

Jak může žrát potkan to samé jako fretka???

Potkan je hlodavec a fretka masožravec! :evil:

Pro potkana by stavba jídelníčku měla být založena především na obilovinách - zrní, slunečnice, kukuřice a dále na sušeném ovoci, oříškách, zelenině a jako doplněk něco živočišného původu - mouční červi, kousíček masa, sýra, psí granulka...

Fretka naopak má mít minimum obilovin a převahu masa.

Chudák potkan :(

niekde tu niekto spominal, ze krmi potkana a fretku tym istym krmivom... Tak to bola asi reakcia na to :-)

http://picasaweb.google.sk/malajuha

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 15:48 

Adelka: Ahaaaa, fakt? Ale to Jsem si nevšimla... tak pawLINko sorrka, já myslela že je to na ten můj příspěvek... právě jsem to čedtla po sobě asi tříkrát a hledala jsem slovní spojení s potkanem :-D tak promyyyyyyy ň :D :D

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 18:04 
Site Admin

No já sice nevím, kde to bylo ani co, ale nemohl ten dotyčný myslet stejnou značku krmiva? Například Vitakraft nebo Sluis se vyrábí pro vícero druhů zvířátek, tak jestli to nebylo myšleno třeba takhle.

OdeslatNapsal: 7.Črc.2008 - 20:14 

boža napsal:
a s čím nesouhlasíš? co říkám špatně? třeba se mejlím , jen nevím co máš na mysli, ověřím si to.

Boza sorry ja to napsala blbe, chtela jsem rict, ze mas pravdu v tom, ze to co je tam psano je opravdu cele spatne..

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další