Fretčí mláďátka mají ostré zoubky, neznají sílu stisku. Koušou když jsou hladová nebo rozdováděná. Toto není agresivita, za kterou je to často laiky zaměňováno. Mláďata se musejí nejdříve naučit, že lidská kůže je slabší než kožich sourozence. Že lidská ruka je tu od toho, aby hladila, krmila a hrála si.
Já na mláďátka u nás narozená sahám od prvního dne narození. Moje samičky mě plně důvěřují a nestresuje je to. Pokud jim strkám ruce do pelíšku je vše vpořádku, vadilo by jim, kdyby se mláďátka odnášela někam pryč
Takže jsou v kontaktu s lidským pachem a dotykem od začátku kdy přijdou na svět.
Když si přinesete domů mláďátko, tak já doporučuji postupovat tak, že si s nim hrajte, když je nakrmené. Nabízejte mu z ruky, ale pouze polosytému, aby vás v touze po jídle neraflo.
Je třeba si s nim hodně hrát, nebát se. Když moc kouše nabídnout mu nějakou hračku, "škádlítko", které může bez problému mordovat a zakusovat se do něj. Pokud kouše do rukou a je to moc, tak dát výstrahu, například zasyčet nebo říci výrazně "fuj!". Pokud je rozdováděné vzteklé, tak jen na chvilku zavřít do klece, aby poznalo, že když kouše, tak si s nim nikdo nebude hrát. Aby se zklidnilo. Pokud nepříčetně lomcuje s klecí, je lepší jej nepouštět, protože by si to mohlo vysvětlit, že když bude dělat lomoz a vynucovat si volnost vztekem, tak uspěje. Jakmile se uklidní, můžete jej pustit. Vždy když začne překračovat povolenou mez, je třeba dát nelibost znát třeba tím "FUJ". Nejdříve to možná nebude fungovat, později ale fretě pochopí, že dělá něco špatně.