Ahoj, asi se budu opakovat, ale mám fetečku, která bude mít za měsíc rok a momentálně je v říji. Včera jsem byla u veterinářky na ukončení říje. Malá je hodná bezproblémová, ale poslední 3 měsíce mi hodně dělá hromádky mimo záchudek. Začalo to s jedno hromátkou na stejné straně a pak i na druhé. Zkoušela jsem všecno možné, dát více hader, když fretka je čistotná a nebude dělat hromádky do pělíšku. Nu stejně jí tam udělala. Dala jsem misku na její oblíbené místo, vydrželo to asi týden a něco, a pak se udělal vedle misky na jídlo a pak před miskou na jídlo. Poslední měsíc je to hodně zlé, v říji je druhý týden, aspon, co jsem si já všimla. tedy, kdy to šlo poznat
. Jenže neví co dělat, aby nedělala, aspon né ak často hromádky, kde je nemá. V kleci dole měla deku, tu jsme musela vzít, protože byla hnedka od sekrementů. Na záchod chodí taky. Nevím, co dělat, jestli jí mám mám do každého rohu dát záchod. Dneska mě dostala, vždy když dělala hromádky tak na spodku klece. Nikdy nešla do patra, kde má pelíšky a deky na spaní a další misku s granulemi. Dneska už udělala několirát potřebu v patře, no mám strach, že ani druhá přična, kde má jídlo není před ní v bezpečí. Jsem z toho tak zoufalá, že jsem zkusila radu kámošky, která říkala, at místa, kde nechává hromádky posypu pepřem. Ono to vážně funguje, že od včera, kdy jsem to posypala, tam ještě hromádku neuděla, ale možná proto se stěhuje už do vrchního patra. Nevím, co s ní mám dělat, protože s tímto nebyly nikdy velké problémy. je to zvířatko a já beru, že né vždy se trefí do záchoda, ale tohle je prostě už síla. To, že by nemohla se udělat na záchodě taky není možné. Ráno jsem jí dávala na záchod, a normálně ho použila, tak jsem jí hnedka dala odměnku. Jenže nevím, co dělat, je to s ní síla, jak si ělá potřebu, kde chce i proti příslovím, že do pelíšku a na misku s jídlem se neudělají. Dumám jestli je to proto, že je v říji a hormony s ní tak mlatí a je taková. Nevím jestli je to tím, že si víc musí značkota, když je v říji, jinak je milá,hodná, jen dělá tohle. Stále říkám si, že se zklidní jak přejde říje a ta odezní do pár dnů. Co byste poradily? Beru každou radu. Já vím, někdo si řekne, tak co dělá hromádku někde jinde než v záchodě, ale tohle není jen o jedné hromádce, ona to nechává všude. Budu vděčná za radu, typ nebo jen někdo, kdo tohle řeší a taky si neví rady. Moc děkuju
Ps: když je vyputěná je hodná a hromádky dělá v záchodku, kde má venku.