Ahoj,
nejdřív napíšu podrobnosti o fretce:
- 6 let, samice, vykastrovaná
- ven nechodí, jen lítá po bytě
a teď k problému: fretka se začala čim dál víc drbat, nejdřív sem myslel, že je to klasický období vypadávání srsti, ale pak jednoho dne měla úplný lysiny na zádech, tak sem jí vzal k vetovi ... tam mi řekli, že je to nejspíš svrab (že si ho můžu domů přinést např. v podestýlce) a dostala stronghold a že by to za pár dnů mělo přejít
... po 4 dnech žádný zlepšení, ba naopak, drbala se pořád víc a ještě občas se začne tak jako dusit a vydává kašlavé zvuky (ale to trvá většinou chvilku) pak už se zas jenom drbe a drbe
... má už chudák od drbání boláky na zádech ... vzal sem ji tedy k vetovi znova po 4 dnech a ten jí dal vitamín B injekcí, aby to jakože podpořil, a že pokud se to nebude lepšit, tak se mam objednat k dermatologovi
... no nelepšilo se to ... tak jsem se objednal, dermatolog má ale volnej termín až za 7 dní, tak nevim, co teď mám s fretkou dělat, drbe se prakticky neustále, když je vzhůru, tak ji radši ani moc nebudim, aby spala co nejvíc ...
... jinak žere normálně, má vyloženě chuť ... zdá se mi, že trochu víc pije ... a trus má trochu řidčí konzistenci, ale není to úplná sr*jda ... jinak je hravá, akorát se mi zdá, že trochu divně došlapuje na levou zadní nohu
Nemáte někdo podobný zkušenosti ?