Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 22.Lis.2024 - 9:09
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vznik sdružení
OdeslatNapsal: 10.Úno.2011 - 0:24 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Tyto informace budeme postupně zveřejňovat.

OdeslatNapsal: 10.Úno.2011 - 16:15 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Proč vždy jako první reagují osoby, které umějí jen do všeho rýpat?! Hned od začátku začít kritizovat práci druhých a znevažovat, že chce někdo něco dělat jinak, to by vám šlo. Chováte se jako hyeny. Já naopak novému klubu držím palce i u nohou a moc rád se stanu jeho členem. Nenechte se odradit, protože spousta rozumných lidí si bude vážit práce kterou jste udělali a ti ostatní Vám můžou být ukradení. :lol:

OdeslatNapsal: 11.Úno.2011 - 10:18 
pokud se obávat o osud fretek v čechách znamená, že jsem hyena, pak ANO, JSEM HYENA.

martinaCZ

OdeslatNapsal: 11.Úno.2011 - 20:30 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

A týká se vaše obava také fretek od chovatelů kteří plácají dva vrhy ročně na jedné samičce, neoznačují mláďata mikročipy, odstavují je klidně i ve 4 týdnu věku a pod. Ano, prodávají je sice za 300-1200 Kč, ale mnohdy vám ani nejsou schopni říct, že fretka nejí zrní. Nebo se vaše obava týká jen fretek pocházejících z oficiálních chovatelských stanic? Kolik čipovaných fretek z CHS se asi ocitne v útulku, nebo vyhozených na poli, co myslíte?

OdeslatNapsal: 12.Úno.2011 - 12:06 
 E-mail  Profil

Ahoj všem.. tato informace mě velmi zaujala.. jen mě mrzí, že zatím nemohu nikde najít žádné webovky, třeba mi to uniklo, kde by bylo více informací, dále inforamce, jak založit CHS, jak se registrovat, registrační poplatky, kdo vše "zaštítuje" tuto organizaci, složení organizace, kdo je kdo a tak.. případně i jaké má zkoušky, prostě všechno, co k tomu patří.. stanovy a tak.. myslím, že je to důležité ... šlo by sem dát odkaz, aby bylo možno vše zjistit? díky. TopFert.

OdeslatNapsal: 12.Úno.2011 - 14:40 

Váš zájem nás těší. Tyto informace budou zveřejněny v nejbližších dnech. Webovky, ve velmi jednoduché verzi, možná už dnes.

OdeslatNapsal: 14.Úno.2011 - 17:21 
Zdravím,

chtěla bych požádat zdejší lidi, kteří mají už založené chovné stanice o informace ohledně zakládání chovné stanice a hlavně jaké to má výhody a nevýhody, když na to koukáte jako jejich majitelé snad rozumíte. Takové zhodnocení, zda byste do toho šly znovu či ne. Jaké poplatky se platí a co z toho plyne za povinnosti.
Něco už jsem zjišťovala ale je toho pořád málo. Chtěla bych získat info od lidí, kteří už ví o tom ze svých zkušeností.
Děkuju mockrát.
S pozdravem Lucka :)

OdeslatNapsal: 14.Úno.2011 - 18:01 

Napíšu, proč do toho jdu já
Zajímá mne, kdo byli moji předkové. Co dělali a podle toho mohu soudit i jací byli, hledám staré fotografie i staré záznamy. Podle nich vím i o tom, jak dlouho a kde žili, někdy i na jaké choroby zemřeli./a možná, že si podle toho dám na některé věci pozor, např. víc si sleduji některé choroby, možná i některé povahové rysy/
Obdobné je to i u psů - vybírám si štěňátko podle jeho předků
Abych si stejně mohla vybrat fretičku, potřebuju co nejvíc vědět o jejích předcích a k tomu potřebuji jejich přesnou identifikaci, popis exteriéru i vlastností. Identifikaci mi dá rodokmen a v rodokmenu potřebuji mít jména a příjmení. Jménem je jméno křestní, příjmením u zvířátek je místo původu- název chovatelské stanice.U lidí se tato identifikace /u nás/ užívala od středověku do doby Marie Terezie. Pak už měli lidé "příjmení" / proč je asi tolik Nováků, Novotných, Dvořáků?/ U šlechty se to "příjmení" jmenuje "přídomek" což je slovo přesně vystihující. Tímto přídomkem bude u mých fret´átek jméno mé CHS - budou se tedy jmenovat např. Pusinka Erin nebo Prevít Erin. Jejich rodiče projdou bonitací. Tady dostanou hodnocení, podle kterého se vybírá vhodný partner. Pokud budeme my, chovatelé, odpovědní, stačí do Registru připisovat vážné choroby a zjistíme i věk, jehož se předkové naší fretičky dožili.

Je to velice pracné pro poradce chovu, ale přínosné pro chov jako takový

OdeslatNapsal: 15.Úno.2011 - 18:55 
ofthedarkmoon napsal:
A týká se vaše obava také fretek od chovatelů kteří plácají dva vrhy ročně na jedné samičce, neoznačují mláďata mikročipy, odstavují je klidně i ve 4 týdnu věku a pod. Ano, prodávají je sice za 300-1200 Kč, ale mnohdy vám ani nejsou schopni říct, že fretka nejí zrní. Nebo se vaše obava týká jen fretek pocházejících z oficiálních chovatelských stanic? Kolik čipovaných fretek z CHS se asi ocitne v útulku, nebo vyhozených na poli, co myslíte?

ano, moje obavy se týkají "osudu fretek v čechách" všeobecně. samozřejmě, že mě hrozně štve bezhlavé připouštění, rizikové křížení nebo zhnusné zacházení s fretkami, ať už k němu dochází kdekoli. v CHS je to ale o to horší, že tam člověk něco takového nečeká :o( (začátečník už vůbec ne, ten většinou věří, že CHS = záruka). proto se bojím a zároveň doufám, že moje obavy jsou zbytečné.
martinaCZ

OdeslatNapsal: 15.Úno.2011 - 19:18 

To je o lidech. Chyba se samozřejmě může stát kdekoliv.

U CHS je logicky riziko menší, protože nad nimi je nějaký dohled té organizace, která je registruje. Proto i záruka kvality je obecně větší než mimo CHS.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2