aaaaaaaaaaaahojte, taaaaaaaaak som tu zas.. mám problém... Hm, ako som tu tak písala o snahe zoznamovať našu Labku s Mooďákom, dopadlo to tak, že k žiadnemu zoznamovaniu nakoniec nedošlo.. Prečo? No tak to sa ma nepýtajte, bo to sama neviem
Bude to asi tým, že priateľ bol dlho preč, Mooďák sa dostal do puberty, prišla zima, došli problémy a v januári ruja a už sme sa k tomu akosi nedostali. Výsledkom je, že máme z Labky jednu krpatú ročnú kúsavú potvoru, čo od svojho bábätkovského veku žiadnu fretku ani len nevidela, nieto ešte aby si ju očuchala. Prečo to tu ale píšem - niektorí z vás už vedia, že sme si pred necelými 2 týždňami adoptovali freťulu - o tri mesiace mladšiu samičku v ruji. Labka je teraz už po kastrácii a má falošku, počas ktorej je dosť kúsavá. Musím uznať, že jej trvalo zopár dní, kým si zvykla na Chillinkin pach a kým ho začala akceptovať. Spočiatku ani nechcela vliezť do obľúbených pelechov, ktoré medzitým stihla navštíviť Chilli. Teraz jej to už problém nerobí, cíti ju a nesnaží sa teritórium nejako preznačkovať. Dokonca si (síce len na jeden deň) adoptovala loptičku potiahnutú plyšom, ktorá doma zapadala prachom, kým sa s ňou nepohrala Chilli. Keďže nás petule presvedčila, dnes ráno sme sa rozhodli skúsiť v tomto problematickom období ich zoznámiť. Labke z tej falošky asi fakt hrabe. Keďže sa o potvory prehnane bojím, naše pokusy veľmi rýchlo aj skončili. Najskôr som len vzala Chilli do kuchyne (to je momentálne naša "venčiaca" miestnosť) a Labka sa po mne okamžite začala šplhať ako splašená. Nechali sme ich teda vzájomne oňuchávať. Chilli som mala na rukách ja, tá mala všetko na háku. Labku mala mama a tá ostala úplne doškriabaná Labkiným pokusom zožrať Chilli. Zopárkrát ju takto rafla, najskôr do chrbta, potom do chvosta, papuľku mala samozrejme plnú chlpov. Potom jej už bolo jedno, kam kúše, takže rafla aj moje prsty. Je jasné, že som tiež urtŕžila zopár riadnych škriabancov od Chilliny pri jej pokusoch utiecť. Rozhodli sme sa, že ich dáme obe na zem. Labka dostala pastu a dúfali sme, že keď sa k nej Chilli priblíži, bude to viac menej OK. No nestihla som ani zaregistrovať a Labka sa na Chilli vrhla a dost nepríjemne sa jej zahryzla do krku. Chilli len kňučala ako šteniatko a Labka ju nechcela pustit. Bola úplne zúrivá! Viem, vraveli ste, že freťacie hry vyzerajú kruto, ale toto mi ako hra nepripadalo. Oddelili sme ich teda a ďaľší pokus si nechávame na večer. No ako ďalej??? Počkať, kým bude mať Labka po faloške? To už ale bude Chilli po kastrácii. Pri nej nás čaká zjavne tiež faloška. Čo s tým? Ako pri mojom strachu o ne postupovať????