Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 22.Lis.2024 - 6:41
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: !!!!!!!!!!!BITKA!!!!!!!!!!!!!!
OdeslatNapsal: 5.Dub.2008 - 16:29 

No to teda koukám :shock: a nemohu tomu uvěřit.Můj Mates to ani nezná nikdy jsem u něj nepozoroval žádnou agresivitu,nekouše nezlobí a poslouchá na povely dones balonek,plyšáka dej pusinku,dej pac,a spinkat to je jeho nejoblíbenější a hned utíká do pelíšku a do 5ti minut chrní. 5.Června bude mít rok tak prožívá nevídanou pubertu,velice rád se chová a nejradči se mazlí až si kolikrát říkám že to není fretka.Váží něco přes tři kila a není vůbec tlustej,akorád mi vyrostl z fretčího popruhu a popruh na kočku nepasuje.Každej týden vymívám klec teplou vodou a pak vodou z octem to mám Matýska puštěnýho,pak ho dám do té umyté klece a pár kapek octové vody(drobet) slízal může se mu něco stát? nebo je pro fretku ocet nezávadný.

OdeslatNapsal: 6.Dub.2008 - 14:36 

Hipnotize tys mu dala živou myš? :shock: No promiň, ale mi teda myš doma měli a byl to mazel a moc inteligentní, takže teda nevim co ti na to říct :cry:

OdeslatNapsal: 6.Dub.2008 - 18:09 
  Moje galerie  Profil

A AKO NIEKTO MOZE TAKE KRASNE A INTELIGENTNE ZVIERA AKO NAPRIKLAD KON ZABIT KOLI BLBEJ SUNKE ALEBO AKO NIEKTO MOZE DAT UTRATIT PSA LEN KOLI TOMU ZE NEPOCUVA SVOJHO PANICKA -a aj KED TEN PANICEK ZANEDBAL VYCHOVU TOHO PSA V MLADOSTI????? :cry: :cry: :cry:
A STACI SI ZAPNUT VECER SPRAVI - A TRáPI TA JEDNA MALA MYS ZO ZVERIMEXU (MALA ASPON RYCHLU SMRT) vela ludi -nie vsetci-si kupi tu mysku a s radostov ju prvych par dni chova a potom ju nacha skapat od hladu alebo vypusti do prirody- mne raz jedno dievca zo skoly prinieslo kralika barana ze vraj sa on ho nema kedy starat a ze ked mam ja tolko zvierat kralik navise nebude robit skodu (vlasne mala cas na toho kralika ale ona ho kupila len koli tomu ze jej to mama zakazala) - aspon som mu nasla noveho majitela
to je asi tak ze kazdemu prirastie k srdcu to co pozna a co chova

OdeslatNapsal: 7.Dub.2008 - 12:37 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Hipnotize: ja to nevim, neni to treba tak, ze te kouse protoze proste neni dostatecne vymazleny? Nejak mi to tak uz z tvych prispevku prijde, ze mas tak nejak zvlastni pristup k fretkam.. Takze me tak napada, jak casto si s nima hrajes, nebo je mazlis?
Neber to jako urazku, jen proste se ptam :wink:

Obrázek

OdeslatNapsal: 7.Dub.2008 - 17:44 
  Moje galerie  Profil

ale on sa celkom rad mazna a hra sa so mnou ale dakedy sa na mna nahneva ze ho nepustim pod bundu a on ma kusne a potom ma kusne zase a ide do voliery ale vymazleni je urcite da sa hladkat aj inym ludom (co sa tarja neda) a s fretulami sa hram dene najmenej 2hodiny ale aj tak nemoze byt zviera ktora zije vonka vo voliere take iste ako ked ho mas dnu

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 13:01 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:oops: Noo já se musím přiznat, že kdysi když jsem měla fretku měli jsme ji na chatě,,venku byla tak ochočená, že si lítala kde chtěla...a myši žrala taky...byli jsme rádi, fretky jsou lepší odháněči myší než kočky....nevidím na tom nic divného že zpapá myš...:),,,máme doma dva kluky,,dnes bych jim ale myš nedala, ale dcerka našla venku velkou kobylku luční a jeden z kluků ji taky sežral a nechal jen křídla:)..myslím že jim to neublíží. ale zas nevím jestli taková strava si nezakládá pak na tom že jsou agresivnější?!..no nevim:)...Zuzanka:) 8)

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 13:37 

No jak by mohla byt fretka agresivnejsi z nejaky stravy, fakt nechapu..
Ale pokud chcete vedet co dokaze udelat mys fretce se zazivanim, kouknete na pribeh Pimpy ZDE v rychlosti asi tak toto: Pimpa snedla mys, jejiz kosti ji ucpaly streva. Byla operovana a kosti odstraneny, ale Pimpa se uz z toho nedostala, dlouhou dobu se trapila s travenim, bud nemohla na zachod, nebo mela tak veliky prujem, ze to z ni jen strikalo :( Fretecky maji uzka streva a hoji se jim mnohem hure, nez treba psum..
Takze mys bych taky neriskovala. Sama se celkem bojim, aby jim nevlezla zadna do voliery..
A jinak ani to ze je fretka lepsi nez kocna neni az tak pravda :) Je to urcite jak ktera.. Ti moji rozmazlenci nechavaji mysi zrat jim granule z misek, kdyz na to prijde.. Nebo pokud behaji doma a zatoula se k nam mys (mame stary barak na samote, tomu se mysi nevyhnou) tak klidne budou behat okolo ni a ani si ji nevsimnou a mysi se jich ani trochu neboji :roll:

Obrázek

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 14:32 

Nooo já neříkám, že to zprávný..ale normálně co žerou fretky když jsou volně v přírodě??!! :cheesy: ..
jsou to masožravci ne?!....
8)

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 14:37 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Fretka v přírodě :lol:
Za chvíli to bude tzv. fretka nebo tchoř domácí :lol:

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 14:43 

Pimpy je mi upřímně líto, :cry:

ps:...otázka jak může z potravy být zvíře a to myslím jaké koliv a je to masožravec...agresivní...vysvětlím: nesrovnávám fretku se psem příklad, ale jak si čuchne zvíře k teplé krvy a ulovit si něco sám, než pořád žrát potravu upravenou i když zdravější....vzbudí se v něm instikt přírody, který mají od malička v sobě, i když jsou chovaní v zajetí, když to tak řeknu z vostra :| ......každé zvíře at mluvíme o fretce, že je šelma....nikdy své pudy lovce nezapře.... :!:
takže:,,,zkrátka řečeno...záleží na tom jak si každý majitel fretky svého mazlíka vychová.....a slovo agresivní zní dost brutálně, ael svůj smys má :cheesy: a nemusí být brano jako to nejhorší :roll:

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 14:53 

:lol: jo fretka v prirode je opravdu dobra.. :) Valna vetsina by tam opravdu neprezila..

Co se tyce cuchani ke krvi, tak nevim, ale nikdy jsem si nevsimla, ze by to vzbudilo ve fretce nejake pudy - ani kdyz jsem mela na ruce nejakou trznou ranu.. :) Ale to ze ma fretka v sobe instinkt lovce to je pravda, ale to se v ni opravdu neprobouzi z krve. Cetla jsem pekne vypraveni o samicce, ktera uvoliva v akvarku mys pro mladatka, protoze si myslela ze je opravdu cas krmeni :)
Moje Flo mi taky prokousla prst, kdyz ji bylo nejakych 10 - 12tydnu. Bylo to kvuli tomu, ze jsem mela ruce od syrovych jater, ale bylo to hlavne kvuli tomu, ze ona jatra zboznovala a byla jeste nevychovane mlade, ktere nezna silu stisku a ze ruce nejsou k jidlu 8)

Obrázek

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 15:04 

Noo máš pravdu fretka v přírodě by opravdu nepřežila...to je fakt..a doufám, že víš proč a kdo za to může :!: ..mi chovatelé at zkušení bo nezkušení,,jsme jen malou záchranou a náhraškou přírody...že fretky jsou oubec na svetě.......ale vem si..každe zvíře at je zavřené u tebe u mě doma a je to fretka,,stále prahne po svobodě.....a ty já i ostatní se jim snažíme tu svobodu vynahradit,,,,ale sáhni si do svědomí a zkus se zamyslet jestli OPRAVDU jim dokážem vynahradit to všechno..po čem touží.... 8) každý chovatel jakýho koliv zvířete dobřává svím milačkum to co sami berou za nejlepší....a ptám se i sama se : dávám jim to nejlepší??..mají u mě dost pohybu?? a td.

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 15:06 

Nejsme oprávněni soudit něčí názor natoš jeho samého 8) .......noo ale myslí že jsem trochu odbočila,,,,od tématu....takže se zdržuji hlasovaní :wink: Vy jste přece zkušení chovatelé že?....tak jdu šoupat nohama :lol:

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 15:34 

:) a co psi a kocky a jina zvirata chovana doma? pokud bych tohle brala takhle, tak nemam ani papouska :)
Jenze ted to vypusit do prirody, tak sice by to tam chtelo, ale neprezilo by to tam a ne nasim rozmazlenim, ale tim, ze uz to nema dost instinktu a hlavne ani by to v prirode neprezilo - uz kvuli nekolika dulezitym vlastnostem, ktere potrebuji pro zivot v prirode..

Obrázek

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 15:35 

To určite to souhlasim.... :mrgreen:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další