Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 22.Lis.2024 - 0:52
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: !!!!!!!!!!!BITKA!!!!!!!!!!!!!!
OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 15:45 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

V podstate to lidi posr... kdyz si zacali porizovat mazlicky :lol:

Obrázek

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 18:33 
  Moje galerie  Profil

ale papagaje ako andulka v prirode bezne ziju
a k tomu instinktu lovca -u babicky mame psa Aliho od malicka chovaneho medzi ludmi a zvieratami jeho najlepsim kamaratom bol kocur a 3 ovce, slipky zajace...
ale raz do teraz nevieme preco zacali ovce pred nim utekat a on najprv s divnym pohladom na ne zazeral a potom bleskovo vistartoval skocil na ovcu chytil ju za krk a zacal vliact ku svojej bude ked som ho konecne od tej ovce otrhla a zavrela do vybehu dival sa na mna akoby nic nespravil
ovca sa musela zabit.
ostatne ovecky sa predali a Ali od vtedy chce utocit na kazde zviera ktore zazrie
ale je to velmi poslusni pes a na ziadneho cloveka nikdy nezavrcal

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 18:40 
  Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Hipnotize: A čím je Alino krmení???

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 18:42 
  Moje galerie  Profil

granulkami

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 19:05 

Isto? A surové masko nedostával,lebo potom by tam dovod bol.Ale takto....ale vlastne ked si to tak vezmeš, tebe by ten neustáli mééékot neliezol nanervy? :lol: Asi si povedal a dost! So mna dalšia ovca nebude a bolo to.....

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 19:13 
Site Admin

Tak, především, se nechci nikoho dotknout, tak kdyby to tak náhodou vyznělo, tak to tak rozhodně míněno není :wink: :)

Zuzanka: Zajímalo by mě jak dlouho jste toho prvního freťáčka měli? Jiné časy jiné zvyky. Nedovedu si představit, že bych měla fretku jen tak na dvoře. Myslím, že by tam mohla být tak do první říje.

No ono, záleží dost na tom, jak je to mládě vedeno. Pokud by jej matka učila lovit, pravděpodobně by neměla problém lovit venku, ale naše fretky, které neloví, tak mohou přežít jen díky náhodě. Ulovit něco mohou, proč ne, i zabít hlodavce, nebo ptáka, ale i tak by v té přírodě neměly moc šancí, bez základních návyků lovu, a zkušeností, které získávají od matky.

Myši jim dávat nechci, protože týrat živé zvíře, jako je myš, není mou touhou, proto nechovám hady. Někdo má na to žaludek, já ne. Ale je to můj názor. Někdo má zase jiný názor. Vpodstatě pokud by si tu myš chytla v přírodě, tak to beru, je to prostě život. Ale myš zabitá hadem v akvárku, nebo fretkou v koupelně, jako jsem to už jednou viděla na nějakých fotkách, to je podle mě dost nefér a přirozené to není, protože se nemá ta myš kam schovat. A pak takoví lidí říkají, že ta myš je blbá protože sedí jak trubka, ale co má dělat? když nemá kam se schovat, že jo.

No k tomu jen dodat, snad jen jestli jsou očkovaný proti nemocem, které myši přenášejí.

Někdo krmí kuřaty, někdo syrovým masem, někdo granulemi. hold je to asi o možnostech, a o nátuře. :o)

Jinak jsem ale slyšela spíš názor, že pes který žere syrové maso není o nic víc agresivní než pes který ho v tlamě neměl. S tím souhlasím. Už jen pro důkaz, že když holky jí syrové maso, tak se mě nesnaží napadnout jak se říká, prostě je to hloupost. A agresivita ze syrového masa je spíš pohádka.

Tato "jakože agresivita" je spíš způsobena hormony a říjí a ne masem, nebo myší. Ono možná fretce při lovu přepne v mozku, ale že by pak byla agresivní a chtěla pokousat majitele, to nevím. V Maďarsku i Anglii je lov s fretkou celkem běžný a fretky se ještě nesnažili někoho pokousat jen proto, že vyhánějí králíky, nebo loví myši.

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 19:24 
  Moje galerie  Profil

ale tak zase fretka ktoru chova polovnik je urcena len pre polovnika a fretula chovana ako maznacik bude stale maznacik

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 19:29 
  Moje galerie  Profil

a k Alimu on zacal ovcu nahanat v ten moment ako ona zacala utekat
a to ze zvire chovane surovim masom je agresivnejsie je uplna blbost

OdeslatNapsal: 8.Dub.2008 - 21:18 

čo sa týka fretiek, je pravda,že ak je fretka krmení masom, k jej správaniu to nič nemení. Len ked je krmená živou potravou,cibrí si zmysli,takže je v love a králikovaní rýchlejšia a lepšia,ale vztah k človeku a celkove je rovnaký ako keby bola krmená granulkami.Ako aj Jordi napísala ,Madari krmia len masom,a tie fretky sú také isté mazlíky ako naše.

A ku psom: Aj u psoch to platí podobne,vztah k človeku sa nezmení,ale vztah k svojej potrave áno, pes krmení surovým masom,nemá problém v prípade hladu si potravu zaobstarat napr.sliepky,zajace ,poprípade aj takú ovečku ked je dobre stavaný.Ved predsa nieje agresívny,len hladný.
Alebo pes z toho surového masa zdivie /zvlčí sa/ a už je pre neho každé iné zviera okrem psa potravou.

Toto mám krásne preskúšané na starkého psoch...... starí človek si nedá povedat,že psovi sa musí maso varit...že kto to kedy videl :( A potom tak aj jeho sliepky,susedove sliepky,morky aj dopadli....a nakoniec aj psíky , a práve oni za to nemohli ....
A najma u bojových plemien sa stáva,že psovi nastarobu preskočí a stane sa nebezpečným, hlavne ak je krmený surovou potravou :roll:

OdeslatNapsal: 9.Dub.2008 - 9:52 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

Ahoj koukam že jsem tu rozpoutala pěknou a zajímavou diskuzy :lol:
Já jsem přece oubec netvrdila, že po požití syrového masa bo tak něčeho podobného jak je že fretka sní myš....že k majitelovi bude nějak agresivní?!....jen jsem tim chtěla říci, že to není oubec nic špatného,,,ale souhlasim samozřejmě z Yaismin :cheesy: je rozdíl chovat fretku doma a jen tak ji do vany hodit myš se mi zdá opravdu HROZNy..(chuděrka myšička)......
Jak už jsem předtím řekla, fretku kterou jsem měla a choval ji na chatě kde žila v souladu s přírodou a s naším psem....lovila a živila se sama,,a nakonec umřela stářim...

Ale je to prostě zákon přírody....lovecké pudy mají tak či tak at žijou v domácnosti bo venku ,,,myslím že se jim ten jejich maličký organismus přispůsobý a obrané látky si poradí, to že se fretka zadáví myši je děsný ale je to jen náhoda,,,prostě smůla, proto souh¨lasím s tím, nekrmit je něčím co jim může ublížit :|

Znala jsem psa, kterého chovala babička na zahradě od malička to byl mazlík a k dětem byl ten nejlepší společník, ale jednou z ničeho nic zaútočil...není k to mu vysvětlení do dnes jsme nevěděli proč?! :| .......prostě každé zvíře má svou hlavu,,a jedno či později si ji postaví a mi s tim nic neuděláme :!: ...může a nemusí...mi to neovlivníme at je naše péče sebelepší:)....tod vše :mrgreen:

OdeslatNapsal: 9.Dub.2008 - 10:35 
Site Admin

:cheesy: Však od toho diskuze je :cheesy: prima, alespoň se i diskutuje a ne jen chatuje :wink: :lol:

OdeslatNapsal: 9.Dub.2008 - 14:14 

Přiznám se, že já v této diskuzi tak nějak nechápu wo co go. Už jen ten název BITKA, to se má tady diskutovat o bitkách fretek nebo jak? :roll:

http://pejan.rajce.idnes.cz/Mladata_2010/
http://old.stream.cz/?m=video&a=user_vi ... _id=164416

OdeslatNapsal: 10.Dub.2008 - 11:58 

pejan. ale néééé....myslím že začátek tu byl o bitkách fretek i když mě to čeká s těma našema klukama také:(....ale pak jsem tu asi i díky mě odbočily,,na trochu jiné tema:)

Dostal jsem další radu jak zabránit při seznamovaní ublížení obou fretáčků:)..ty jsi mi poradil ty obvazy..a ted je to jim trochu nasmradit krček tee trii oilem:).....nooa le ještě máme čas,,tak 3 měsíce...ten jeden jde ted na kastraci a pak mu dám cas na zotavenou a huráá do boje:( :mrgreen:

Předmět příspěvku: Re: !!! BITKA !!!
OdeslatNapsal: 1.Čer.2008 - 13:57 
 E-mail   Moje galerie  Profil

ja by som mala este jednu poznamku k tomu, ci zvieratko po poziti suroveho masa zdivie alebo nie... tak napriklad nas skrecok (teda jeden z tych, ktore sme za cely moj zivot mali - a nebolo ich teda malo) - takisto je to vsezravec - bol uplne pokojny, taky nas mazlicek, ktory by ani muche neublizil.. iba raz ochutnal surove masko a prakticky zo dna na den zmenil svoje spravanie... brat ho na ruky bolo riziko ako hrom, lebo zacal zrazu neuveritelne kusat.. ja som sice na kusance zvyknuta, ale verte mi, ked sa vam zahryzne dzungar do prsta, prehryzne ho a nepusti, to nie je ziadna sranda... kto to zazil, vie, o com hovorim... toto kusanie bolo potom proste na dennom poriadku... tak len tolko :)

http://picasaweb.google.sk/malajuha

Předmět příspěvku: Re: !!! BITKA !!!
OdeslatNapsal: 1.Čer.2008 - 16:03 
Site Admin

Možná to fungovalo proto, že křeček není šelma. U našich fretek jsem agresivitu nepozorovala, pouze u holek lačnost po tom mase, ale rozhodně NE agresivita vůči mě. :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další