Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 19:36
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: !!! BITKA !!!
OdeslatNapsal: 2.Čer.2008 - 12:49 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Tak to je mozne :-) No vdaka tomu nasa macka dostavala vzdy len kuracie koze a masko alebo vnutornosti ani nahodou :-) Nemoze ale ochoriet zo suroveho masa?

http://picasaweb.google.sk/malajuha

OdeslatNapsal: 3.Čer.2008 - 8:27 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Adelka:vždy je tady nějaké riziko ze syrového masa. Už jak se psalo e nevhodné dávat vepřové kvůli Aujezského chorobě, která je do dvou dnů smrtelná. U ostatních je zde riziko salmonely, ale to platí i pro člověka... Co takhle zkusit to maso spařit vroucí vodou??

OdeslatNapsal: 3.Čer.2008 - 17:24 

no lenze ked ho sparime, nebude sa tvarit tak troska uvarene? Adelka, ani nase terajsie mimco (ktore este stale nema poriadne meno :( ) varene masko nechcu... teda Adelka nechcela a potvorka ho nechce... nechuti jej to..

OdeslatNapsal: 4.Čer.2008 - 8:18 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Adel, pokud nejí maso, vůbec to nevadí, my krmíme jen granulemi, protože naše potvůrky ho taky nejedí. Jen je třeba koupit opravdu kvalitní fretčí granule, popř. kočíčí, ale opravdu kvaitní (Accanu apod...) Jinak se ještě může zpestřovat zeleninou a ovocem, naše čurinky si na tom pochutnávají moc rády...Jsou to takové okurko a papriko žroutky... :cheesy:

OdeslatNapsal: 4.Čer.2008 - 10:24 

petulevrtule:no ono tou Acanou bych si taky nebyla tak jistá! Kdesi jsem četla, že by to vůbec neměly freťule dostávat..
My teď krmíme Totally Ferret - krásné kožíšky, freťulky nesmrdí, sní méně a jsou takové aktivní. Máme Active ale věřím že i TF baby jsou dobré. Ono je to taky superprémiové adám tchořounům to nejlepší co jde.
Jinak papriky, okurky... za to by mi ruce sežrali :D

OdeslatNapsal: 4.Čer.2008 - 10:32 

No vidíš a nám vet tvrdil, že je Accana lepší než Ferret complete... :-)

OdeslatNapsal: 4.Čer.2008 - 10:39 

petulevrtule:jo tak takhle asi jo, ale nevím, nevím proč bych krmila fretku kočičím když je k dispozicic perfektní fretčí...Nějaký doktor se zhrozil, jak slyšel od chovatele že cpe fretěti kočičí granule!

OdeslatNapsal: 4.Čer.2008 - 14:12 

po kočičích granulích může dojít u fretky i k selhání ledvin, je to individuální, jsou hodně slaný, takže bych tím už nikdy nekrmila. Když jsme si Šmudlinku přivezli, sháněla jsem ji acanu, tak mě ve zveráči řekli, že to zrušili, že se po tom "prej" přiotrávili nějaký psi. Takže jedeme jenom na fretčích granulkách, paštičkách, masíčku, okurkách, paprikách a občas i kousek čokoládky :cheesy:

OdeslatNapsal: 4.Čer.2008 - 21:16 

no nasa malicka granulky moc nechce, ale velmi lubi kapsicky pre male maciatka... kupujeme rozne... ide sa za nimi zadrhnut :D masko v pastike ale nelubi, to odmieta... a granulky mame macacie, aj fretacie.. su pre nu zatial tvrde a namocene jej moc nesmakuju.. preto ich aspon primiesavam do kapsiciek, aby mala viac vyzivy.. co sa znacky tyka, mozno ma ukamenujete, ale mame doma iams, whiskas a kiki max excellent... v kazdom pripade je to lepsie ako tie tescove psacie konzervy, cim ju krmila povodna majitelka a ked som sa rozpravala s vetkou, vravela, ze je to ok... a inak lubi bananik, ryzu, zemiaky, papriku, mrkvicku... je toho vela :) takze ma pestru stravu..

OdeslatNapsal: 5.Čer.2008 - 8:25 

Adelko, nikdo ti nadávat nebude :-) Jen ti musím říct, že tím, že jí dáváš Whiskas a podobně, tak je to ve své podstatě jako bys jí nedávala nic...Protože tyto granule v sobě neobsahují žádné maso - bílkoviny, které obashují jsou na bázi rostliném původu - namísto masa tam dávají soju a obilniny, které fretky nesmějí, jelikož jsou pro ně nestravitelné....Více se dočteš na těchto odkazech, proč jsou naprosto nevhodné. Vlastně tím jí ničíš její střeva. Proto jsou nevhodné, jelikož neobsahují žádný podíl masa.http://www.pudicka.estranky.cz/stranka/ ... eni-fretky

A máš tam i odkazy na tabulky vhodných krmiv.

Podle mě, to jsou jedny z nejlepších tabulek zpracovaných s krmivem pro fretky. My jsme zkoušeli dost krmiv, jelikož i když to holky jedly, tak měly po tom špatné bobiky - moc řidké, i když jsme s tím krmili delší dobu. Nakonec jsme zůstali u Ferret complete. Záleží na fretce, její chuti a střevech. Rozhodně stojí za to, to vyzkoušet, než aby jí to škodilo.

OdeslatNapsal: 5.Čer.2008 - 9:17 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:evil: Mno to je děs,,,s těma granulkama....já osobně když jsem si pořizovala fretáka Zuzíka,,netroufla jsem si jim koupit oubec kočičí granule..ale že je to fretka tak jsem sáhla automaticky po fretčích, mno nechápu proč je lidi krmí granulkama pro kočky :roll: ...asi to bude tou cenou za ně?! :|
Když nám přivezli Kubíčka tak k nám k němu dali KIteKat granule :evil: ,,ježííšš já když to viděla bylo mi zle,,a samozřejmě se to na Kubíčkovi podepsalo, má zlámaný a slabí zoubky, je vidět, když chroupe granulky tak je spíše bere do tlamičky ze strany,,,bůch ví jestli ho nebolí,,,,,doufám, že se to zlepší, ted baští myslím dobré granulky jako zuzík a je v poho..... :)
To je přesně ono jak ty tchoříci jsou od malinka v dobrých rukou tak i více vyrostou a jsou v dospívání i samotné dospělosti takový jaký mají být...i náš Zuzík je děsný prcek,,,prostě asi nám málo vyrost :P
Jsem se nějak rozepsla che :wink:

OdeslatNapsal: 5.Čer.2008 - 9:20 

petulevrtule: ano přesně tak...
My třeba než whiskas kapsičky a cokoliv od takových těch komerčních obchodořetězcových krmiv jsme brali kapsičky iams, sheba a miamor. Byly složením si myslím docela dobré, do té doby než nám je tchořiska přestali jíst, protože dostali nové granule a krmo nich nic jiného (skoro) nechtějí :D

OdeslatNapsal: 5.Čer.2008 - 9:21 

A ještě dodám, že tím, že jako miminko byla krmena těmi psími, tím spíš bys jí měla dopřát něco kvalitního a zdravého, než jí ničit střeva ještě víc, než ti, co jí odchovali ...

OdeslatNapsal: 5.Čer.2008 - 9:28 

Jojo, taky se tu nad tím hrozím :cry:
Já si sice pro první freťulku jedu až teď v sobotu (nemůžu se dočkat), ale doma už mám asi měsíc připravené fretčí granulky TF baby - myslím, že to jsou jedny z nejlepších granulek pro fretulky. Nikdy by mě nenapadlo jim koupit něco, co patří kočkám nebo psům. Nejsem hloupá a tak jsem si to všechno prostudovala předem a radši obětuju pár stovek navíc za kvalitu jak granulí, tak i kvalitu fretčího života, než abych pak platila za doktory a trápila se výčitkama nad svojí škudlivostí :|
Přeju všem freťulkám, aby měli svoje páníčky stejně zodpovědné, jako se budu snažit být já a doufám, že to časem každý pochopí a začne se zamýšlet nad sebou a životem, který má v rukou.
Tak páček... a držte mi palce, aby mi to do soboty rychle uteklo a já už měla chubbyho v náruči :-)
Kamilka

OdeslatNapsal: 5.Čer.2008 - 9:42 

Kamilka1: strašně ti to přeju ty moje soujmenovkyně :-)
Pamatuju si, když jsem já před rokem jela pro Zuzanku..natěšená jak malé děcko u cukrárny...
Přijeli jsme k chovatelce, ukázala mi lavor s hadrama a v nich byli mimísci zahrabaní..že si mám vybrat... náhodně jsem hrábla na tu, co si mě zvědave prohlížela.. byla to samička...pak mě stihla pokakat, pustila jsem ji na zem, zaštěkala na mě... a prostě to byla láska na první pohled :-))) A pak jsme v říjnu adoptovali Jennynku aby měla Zuza kamarádku a v únoru Vikyho... a možná bude čtvrtá, freťák, aby nebyl sám Viky :-)) :oops: :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další