Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 13:53
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Fretka v kleci nebo mimo ní?
OdeslatNapsal: 10.Dub.2011 - 16:03 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

ŽoFiRo napsal:
Olča napsal:
Mě fretky jako takové taky nijak zvlášt' nesmrdí :? vím, že pohlavně dospělí samci jsou pak cítit dost, ptám se proto, že jsem někde četla článek o tom, že po kastraci se tenhle pach zredukuje o 50 - 90%, takže v podstatě jsou cítit jako samičky....skoro vůbec a nevím do jaké míry to je či není pravda. Měli jsme kdysi samečka a ten smrděl hrozně, ale ono to bylo i tím, že byl čuně...prostě fretka koupená někde ve zverimexu a když jsem k němu přišla já, byl už zhruba rok starý. Kadil kudy chodil...občas i do záchodku, kousal do krve a úžasně se tím bavil a pšoukal aniž by ho cokoliv ohrožovalo, prostě jak poskakoval a hrál si, tak si jen tak do prostoru vypustil žlázky...smrad'och malej. :D

to, že freták smrděl není až tak tím, že byl ze zveráče a nečistotný, to se ti může stát i u fretky z chs, že nebude používat WC a bude kadit a hlavně čůrat všude kde se mu zachce, není to výstada "zverimexáků", ale vesměs většiny říjných samců, stejně tak kousání, říjní samci ve snaze se pářit bývají "agresivní". co se týče žlázek, pak některé fretky prostě puší skoro pořád - jen tak při hře, mazlení, ze spaní. jiné zas nepuší vůbec...

:roll: No potěš, to se mám na co těšit. Tak snad budu mít štístko na tolik nepušícího prd'olku. :oops:
A s tím kaděním...holt se to ten rok vydrží a pak ho nechám vykastrovat...jsem to ale sadistická potfora. :D

OdeslatNapsal: 10.Dub.2011 - 16:40 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

Ahoj ja mam pomalu 3letou samicku a rocniho samecka.Oba jsou po kastraci a nesmrdi vubec naopak me voni :mrgreen: .Samicka si sem tam psoukne,ale samecek si za svuj zivot psouk co ja vim asi 2x.Pred kastraci byl citit,ale nebylo to nic co by se nedalo vydrzet.Chtely jsme kastrovat az po roce ,ale nakonec sel neco po 9.mesici protoze my porad tahal samicku a uz to bylo neunosny,ale urco ne k vuly smradku.No kousavy je trosku porad/mimo me osoby :D /ale i to se snad v nejblizsi dobe srovna.

OdeslatNapsal: 10.Dub.2011 - 17:18 

Janda napsal:
Ahoj ja mam pomalu 3letou samicku a rocniho samecka.Oba jsou po kastraci a nesmrdi vubec naopak me voni :mrgreen: .Samicka si sem tam psoukne,ale samecek si za svuj zivot psouk co ja vim asi 2x.Pred kastraci byl citit,ale nebylo to nic co by se nedalo vydrzet.Chtely jsme kastrovat az po roce ,ale nakonec sel neco po 9.mesici protoze my porad tahal samicku a uz to bylo neunosny,ale urco ne k vuly smradku.No kousavy je trosku porad/mimo me osoby :D /ale i to se snad v nejblizsi dobe srovna.

Ahojky,
no bylo mi řečeno, že kastrovat až po devátém měsíci, takže to do té doby vydržíme....smrádeček i případné značkování a podobně. :) pšoukání nijak neovlivním, uvidíme co z něj vyroste z lumpíka. Zatím kupuju hračky, pelíšky a kamarád mi pro něj udělá bytovou voliérku.....nemůže tady někdo mávnout kouzelným proutkem, aby už byl konec června a já si pro něj jela??? :oops:

OdeslatNapsal: 10.Dub.2011 - 19:30 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

To znam cekani je nejhorsi ja cekala na fretacka pul roku a to uz jsem fretulku mela.Bylo to k zblazneni a nekonecne :P

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 0:33 
 E-mail  Profil

Ja mam fretaka od jedne pani z CHS. Bylo to z niceho nic ze jsme se rozhodli pro fretku, tak jsem sedla k netu a hledala :D za 3 dny uz jsme meli smradoska doma. Je to moje miminko spolu s kocourem a psem APBT. Momentalne se drzim hesla : budem kupovat granule misto plenek :-)

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 3:23 

Beruška... napsal:
Ja mam fretaka od jedne pani z CHS. Bylo to z niceho nic ze jsme se rozhodli pro fretku, tak jsem sedla k netu a hledala :D za 3 dny uz jsme meli smradoska doma. Je to moje miminko spolu s kocourem a psem APBT. Momentalne se drzim hesla : budem kupovat granule misto plenek :-)

No...já to tak nějak měla původně v plánu taky. :D
Dokud jsem nenarazila na web CHS Majestik a neuviděla Dennyho paní Janičky Žákové a to byl konec.
Prostě jsem se do toho médi zaláskovala na první pohled, následoval pokec s paní Žákovou a ted' čekám až se narodí minikopie Dennyho. :lol: Jinak mám ještě telátko - Bordeauxskou dogu Tinču, ale ta je venku se psem pana domácího a doma nemám nic co by mne zlobilo. :wink:

Přílohy:
Poznámka: Tak tohle je ta moje držtička :o)
11052010107-002.jpg
11052010107-002.jpg [ 186.39 KIB | Zobrazeno 1960 krát ]

Naposledy upravil Olča dne 11.Dub.2011 - 10:54, celkově upraveno 1

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 10:00 
 E-mail  Profil

To je tlamička :cheesy:

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 10:50 

Beruška... napsal:

No...jen mi nedošlo, že mám ty fotky v tak velkém formátu. :oops:
Takže se omlouvám zdejšímu vedení. :|
Tlamička to je, ale i ona je důvod proč bych tady fret'ulku nemohla nechat lítat volně bez dozoru.
Kdyby se nějakým zázrakem dostala ven nebo v noci do chodby...moc by z ní asi nezůstalo.
Tinulka je takový malý vrahounek, likviduje nám tady na dvoře a na zahradě potkany a ježky :roll:
Potkany jí schvaluju, ale ti ježci mne mrzí...
Uvidím co bude říkat na prcka jen tak přes klec. Bylo by fajn, kdyby si ho ,,adoptovala" stejně jako kdysi kocoura.

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 11:36 
 E-mail  Profil

Olča napsal:
Beruška... napsal:

Tlamička to je, ale i ona je důvod proč bych tady fret'ulku nemohla nechat lítat volně bez dozoru.
Kdyby se nějakým zázrakem dostala ven nebo v noci do chodby...moc by z ní asi nezůstalo.
Tinulka je takový malý vrahounek, likviduje nám tady na dvoře a na zahradě potkany a ježky :roll:
Uvidím co bude říkat na prcka jen tak přes klec. Bylo by fajn, kdyby si ho ,,adoptovala" stejně jako kdysi kocoura.

Tak u nas taky psi likviduji jezky - bohuzel. Momentalne mam v dome veselo, fretak nahani kocoura a ten lita po dome jak tajfun :D Sam ho provokuje ze mrska ocasem pred fretakem a jakmile se za nim fretak rozbehne tak je zle :cheesy:

Přílohy:
Poznámka: Tak to je nas krasavec Samuel
SP_A0016.jpg
SP_A0016.jpg [ 124.51 KIB | Zobrazeno 1936 krát ]

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 11:47 

Beruška... napsal:
Olča napsal:
Beruška... napsal:

Tak u nas taky psi likviduji jezky - bohuzel. Momentalne mam v dome veselo, fretak nahani kocoura a ten lita po dome jak tajfun :D Sam ho provokuje ze mrska ocasem pred fretakem a jakmile se za nim fretak rozbehne tak je zle :cheesy:

No mě tohle dělá teprve Tina, měla jsem před ní Amstafa a Chodského psa, je tady kokr pana domácího a nikdo z nich si ježka nevšimnul. Kocoura nám nějaký šmejd střelil rovnou na zahradě :cry: Od té doby už tam bez dozoru nepouštím ani hafany. Před pár lety takhle někomu vadila i kavka ve voliéře...lidi jsou občas hnusní. Hafan je nádherný :) S kočičákem spávali v jedné boudě....i když tady mají každý svou, tak naivně doufám, že se budou chovat slušně i k fret'ulce a budu je moct občas společně ,,venčit" na zahradě. Postavit prckovi voliéru venku už riskovat nebudu, zas by se našel nějaký blbec s brokovnicí. :evil:

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 11:55 
 E-mail  Profil

Nasim psum vadi cizi kocky, nasich si ani nevsimnou. Kdyz jdu s fretkou po zahrade, tak oba sedi ve svem reviru (mame velkou zahradu tak psi maji svuj vybeh ohraniceny ohradnikem) a mrskaji ocaskama a divaji se koho ze to vedu na voditku :cheesy: Fretka vesele poskakuje, na dvore uz ma rozpracovanou noru pod velkym drevenym kvetinacem :cheesy:

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 12:16 

Beruška... napsal:
Nasim psum vadi cizi kocky, nasich si ani nevsimnou. Kdyz jdu s fretkou po zahrade, tak oba sedi ve svem reviru (mame velkou zahradu tak psi maji svuj vybeh ohraniceny ohradnikem) a mrskaji ocaskama a divaji se koho ze to vedu na voditku :cheesy: Fretka vesele poskakuje, na dvore uz ma rozpracovanou noru pod velkym drevenym kvetinacem :cheesy:

:D Idylka.
Mě by se líbilo, kdyby si tady fret'ulka mohla hopkat volně a blbnout s Tinou i v baráku, jenže to je nereálné...starý dům, kamenné zdi + parkety, občas nějaká ta díra od myší do podlahy nebo do zdi, mezi zdmi a nábytkem 10cm mezery kvůli vlhku a musí se hodně větrat z téhož důvodu. Takže hopkat bude jen pod dohledem, jinak už se pracuje na bytové voliérce a bude se chodit hodně ven na zahradu. Mám se stěhovat do garsonky, tak tam už to snad bude lepší a i nábytek vybírám tak, aby se dal nalepit na zed' a lumpík mohl bezpečně běhat víc na volno.

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 12:24 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Sam je moc krásný, vypadá jako moje Zuminka :-)

Ona taky neublíží kočkám v domě, ale cizím ano, tak už i jednu zabila, vběhla na její pozemek :( Jinak je naučená, že všemu živému se neubližuje a je opravdu hodná. Jenže, když to živé před ní venku utíká, pak loví. Na fretky skáče - jenže její váha je moc velká, takže to má zakázáno..
Moje fretečka si jí jednou adoptovala za miminko :-) Stála jí na zádech, zakouslá do ní a snažila se Zumku někam odtáhnout :mrgreen:

Obrázek

Obrázek

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 12:27 

yasmin napsal:
Sam je moc krásný, vypadá jako moje Zuminka :-)

Ona taky neublíží kočkám v domě, ale cizím ano, tak už i jednu zabila, vběhla na její pozemek :( Jinak je naučená, že všemu živému se neubližuje a je opravdu hodná. Jenže, když to živé před ní venku utíká, pak loví. Na fretky skáče - jenže její váha je moc velká, takže to má zakázáno..
Moje fretečka si jí jednou adoptovala za miminko :-) Stála jí na zádech, zakouslá do ní a snažila se Zumku někam odtáhnout :mrgreen:

:cheesy: to musel být pohled pro bohy.
Trošku neodhadla velikost svého mláděte...holka šikovná :D

OdeslatNapsal: 11.Dub.2011 - 12:34 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

No to fakt ne :-) Škoda, že nebyl po ruce foťák, nebo ještě líp kamera :lol:

Obrázek

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další