Naše Šmudla nebydlí v kleci - osobně bych si nedovedla představit, že bych ji měla někam zavírat, ale .... všechno je přizpůsobený Šmudle, tzn. nábytek, kabely, kytky, dávat pozor aby když někam vyleze, tak aby nevylezla někam dál, kde by si ublížila, když odcházíme, aby neproklouzla, je to prostě o tom, aby člověk tak trošku přemejšlel, jako ona, protože co se někdy v tom jejím mozečku zrodí, to žasnem..... Všechny věci na zemi jsou pro ni hračky, včetně bot
Pelíšky má asi 4, různě po bytě a mezi oblíbený místa patří i koš se špinavým prádlem, záleží kde se jí zrovna chce spinkat. Krabičky se stelivem máme všude. V každý mísnosti alespoň dvě, v koupelně jednu. Na druhý straně, probudit se a ona spinká na zádíčkách mezi mnou a přítelem, to člověk umírá smíchy. V noci mě ráda strká čumák do ucha (tak mě zaručeně vzbudí) a pak si chce hrát a hopsá po posteli, třeba ve dvě ráno. Ale je s ní sranda, když se vzbudí, tak přijde do obýváku nakoukne, jestli jsme tam - taková malá kontrola a jde si udělat kolečko po bytě, co je novýho a co zase panička zapoměla uklidit. Je to o tom mít byt zabezpečenej tak, aby když nejsi doma, se ji nic nestalo. A je fakt, že mě naučila nenechávat nikde povalovat věci