Zdravíme všechny.
Tak jsme přežili vánoce i nový rok ve zdraví.
Máme nový přírůstek. Jak jsem se starala o útulkovou holčičku, tak nakonec u nás zůstala. A to z důvodů, že si jednak zvykla, a je doživotně na dvou lécích a a si by se těžko udávala.
Jedná se o Nonu z Boleslavského útulku. Nonu jsem jela vyzvednout na Těrlicko, kde jí na zahradě našla slečka, která mi napsala email. Když jsem pro ní s Míšou dojela, tak vypadala úděsně. Od lopatek až po špičku ocásku neměla žádnou srst, byla pokousaná a když kakala, tlačila (což bylo skoro pořád) tak jí vylézal zadeček ven. Tak jsem ještě s Lenkou mazala na vet. kde dostala ATB, její stav se moc nelepšil a tak Lenka jela freťu odvézt do Brna. Taky hodně pomohla Pavla, hlavně finančně a již zmíněný útulek a slečny které se o něj starají, Nona byla chvilku v Brně u pana Jekla, tam podstoupila operaci a vyšetření kde se přišlo na to co jí je.
Více info o průběhu léčby zde:
http://www.fretkyboleslav.estranky.cz/c ... /nona.htmlTeď je na prednisonu a famosanu (na podporu střev) čtvrtku ráno a večer taky.
Od kousavé fretuše, prošla změnou a je z ní mazlík. Ještě pořád má falešku tak jí teď říkám "honácka fretka".
Jinak včera podstoupila naše stařena fena kastraci, protože měla zánět dělohy a ještě jí odstranily vředa co měla na zadku, naštěstí to zvládla i ona i vet. Akorát jí celkem trvalo, než se probrala z narkózy, počůrala se pod sebe a jednou zvracela, ale pak už byl klid, jak se postavila na nožky a rozchodila to
Zítra jdeme na kontrolu a vytáhnout jehlu z tlapy. Tak snad jí už bude líp a ještě tu bude s náma dlouho jelikož jí bude v únoru 11 let.
A ještě jedna vsuvka Hanička začala konečně 7.1. chodit sama, sice pár krůčku, ale nějak začít musí
tak papa a dodám fotky od Nony, jinak já ji říkám Malá a Prďola