Mam prvni fretku, Sida, privezla jsem si ho pred 7 dny. Narodil se v dubnu. Vim, ze je to jeste hodne kratka doba na to, aby si stihl zyknout, ale prece jen bych se rada zeptala na par veci. Kdyz jsem si ho privezla, tak jsem ho dala do nove klece, aby se seznamil se svym domeckem. To bylo v pohode. Vsude se podival, zkoumal, kde co ma. Pak jsem si ho nachvili vytahla, abych ho pochovala, to bylo zatim docela v pohode. Jen tak se dival, co se s nim deje. Radovala jsem se, ze ani nekouse, nic. Tak jsem ho zase dala zpatky do klece, aby si proste zvyknul na svuj domov. Za ten den se nic zvlastniho nestalo. Druhy den, kdyz jsem prisla, tak jsem ho otevrela, aby se probehl a aby jsme si hrali. Najednou, kdyz vylitl z klece, tak zacal skakat po nohach a kousat. To me tak trochu prekvapilo, kdyz prvni den to bylo v pohode. Ale dobry, to chapu, je to fretka a chce si hrat. Ale potom asi za 6 dni, co uz jaks taks poznal, kde co v byte je, tak zacal byt docela agresivni. Uz se nenecha ani pomalu pohladit, jen kdyz zere nebo spi. Jen co clovek prijde, tak zacne dost silne kousat do nohou, rozrizl mi patu na noze, jak se zakousl a ja jsem se lekla, tak mi projel jeho zub patou az do krve. To bylo dost bolestive. Nenecha se ani pochovat , zacne hodne silne kousat a skube sebou, proste utika. Nevim, kde jsme s pritelem udelali chybu. Aby jsme si ho mohli aspon trosku pohladit, tak si bereme rukavice nekousne jinak, nez do krve, pri tom nesyci. Ji normalne, hovinka ma normalni. Zere vsechno, co jsme mu zatim dali. Melouna primo miluje. Kdyz je v kleci zavreny, tak mi olizuje prsty a muzu ho hladit pres kklec, ale jakmile ho pustim, tak je jak smyslu zbaveny. Chceme ho s pritelem navliknout do postroje a proste to je nad nase sily. Skube sebou, kouse a skrabe. Proste ho do toho nenavlecem ani omylem. Je tak roztomilej, strasne me to mrzi. Prosim, o nejake rady. Vim, ze kazda fretka kouse, ale taky oplaci lasku a u naseho fretacka je jenom agresivni chovani. Po 7 dnech necekam zazraky, to je jasne, ale aby takhle vyvadel, mi prijde dost zvlastni.
|