Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 15.Lis.2024 - 21:45
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Puberta
OdeslatNapsal: 21.Úno.2011 - 19:02 
 E-mail  Profil

Elf napsal:
Děkuju, ty tělesné tresty zas nejsou že bych ji nějak ubližoval, jen se spíš snažím odpoutat její pozornost a oznámit ji že to nesmí.
Jinak asi to možná byla chyba, že jsem si ji bral ale přece se ji hned nebudu zbavovat, to radši přetrpím to kousání..Elf
Jinak dnes mi došla malt soft pasta a pár blbostí a docílil jsem toho, že za pastu se nechá hladit jak dlouho chci, dostal se ovšem k rukavicím které jsem předtím používal a evidentně je moc nemusí, takže pokračuju dál a bez rukavic, snad si zvykne ;-)

Náš Ferďůša je takové malé trdlo - když nás kousne do nohy v zápalu hry, tak ho vždy pokáráme, že to nesmí a on jak na truc pokaždé sebere naše papuče a odnese si je na hromádku k jiným věcem. Netrpělivě čekám až na něj příjde puberta. Jsou mu 3 měsíce. Taky nás hryže, hlavně když je rozdivočený, to by nás nejradši sežral :D Jinak taky se dá lehce uplatit Malt softkou nebo Malt kisskama :D to je pak jak mílius :cheesy:

OdeslatNapsal: 13.Bře.2011 - 16:54 
 E-mail  Profil

Dobrý den a hezkou neděli přeju všem. Mám sedmi a půl měsíční samičku a v lednu jsme jí ukončili pomocí injekce říji. Ještě tak před týdnem byla hodná a mazlivá a když kousla, tak jen tak symbolicky. Poslední týden ale pomalu nemůžu projít kolem její klece beze strachu, že po mě vyjede a rafne mě. Každodenní čištění jejího bydlení se také pomalu stává noční můrou. Chová se jak blázen a když strčím ruku dovnitř, tak to pak u nás vypadá jak v řeznictví, všude samá krev. :( Prostě si brání hnízdo. Je to jen pubertální výstřelek nebo to má něco společného s falešnou březostí? Co se s ní děje a dá se s tím něco dělat? Mám Báru už od října a tak divně se chová poprvé. Poraďte, prosím. Dík.

OdeslatNapsal: 28.Bře.2011 - 12:52 
 E-mail  Profil

Puberta u mého samečka probíhala dost bouřlivě. Strašně kousal, nechodil na záchodek, takže mi tady zničil plovoucí podlahu a byl spíš takovej dost divokej a živej. Stál mě dost nervu. Když jsem ho nechala vykastrovat v 8měsích, tak už byl o dost klidnější, ale chvíli to trvá než se mu hormony uplně vyplaví z těla.

OdeslatNapsal: 28.Bře.2011 - 14:20 
 E-mail  Profil

S.SEXYpusinka napsal:
Puberta u mého samečka probíhala dost bouřlivě. Strašně kousal, nechodil na záchodek, takže mi tady zničil plovoucí podlahu a byl spíš takovej dost divokej a živej. Stál mě dost nervu. Když jsem ho nechala vykastrovat v 8měsích, tak už byl o dost klidnější, ale chvíli to trvá než se mu hormony uplně vyplaví z těla.

Nas terorista :D ma 4 mesice a jakmile se trosku vic rozdovadi, tak kouse az to pekne boli. clovek by se s nim chtel i trosku pomazlit, ale je tak aktivni a hravy, ze to ani nejde :( snad to po kastraci prejde. a jeste jsem se chtela zeptat, uz red nejakou dobou jsem zjistila, ze fretka ma zahnuty cenich vlevo. porad tam premyslim, jestli to pak nebude delat nejakou neplechu, jestli nebude mit pak nejaky problem s nosni prepazkou. Jinak jak se rozdovadi, tak slysim, ze tam nejspis neni neco v poradku. Jinak dycha uplne bez potizi. Musel se tak uz narodit, protoze nikde nespadl, do niceho nenarazil.

OdeslatNapsal: 28.Bře.2011 - 15:36 
 E-mail  Profil

Beruška... napsal:
S.SEXYpusinka napsal:

Nas terorista :D ma 4 mesice a jakmile se trosku vic rozdovadi, tak kouse az to pekne boli. clovek by se s nim chtel i trosku pomazlit, ale je tak aktivni a hravy, ze to ani nejde :( snad to po kastraci prejde. a jeste jsem se chtela zeptat, uz red nejakou dobou jsem zjistila, ze fretka ma zahnuty cenich vlevo. porad tam premyslim, jestli to pak nebude delat nejakou neplechu, jestli nebude mit pak nejaky problem s nosni prepazkou. Jinak jak se rozdovadi, tak slysim, ze tam nejspis neni neco v poradku. Jinak dycha uplne bez potizi. Musel se tak uz narodit, protoze nikde nespadl, do niceho nenarazil.

Nejhorší chvíle s ním byli mezi 5tým a 8mým měsícem. To jsem se ho pomalu nemohla dotknout aniž by se zakousl.
Po kastraci bude určitě o dost klidnější. Já jsem ted s fretákem spokojená. Je čistotný, chodí na wc a je mazlivý. Kolikrát i přijde sám se mazlit a vynucuje si pozornost.
Jinak s tím čenichem bych se šla poradit k veterináři.

OdeslatNapsal: 28.Bře.2011 - 15:57 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

křivý čenich může být vrozená vada. co se týče takovýho jakoby "chrčení, funění", tak mi to dělali v zápalu hry, kdy byli hodně rozdovádění, všichni mladí kluci a to čenich nijak zahnutý nemají, srdíčko měli a mají taky v pořádku, s věkem to zmizelo.

OdeslatNapsal: 28.Bře.2011 - 16:53 
 E-mail  Profil

ŽoFiRo napsal:
křivý čenich může být vrozená vada. co se týče takovýho jakoby "chrčení, funění", tak mi to dělali v zápalu hry, kdy byli hodně rozdovádění, všichni mladí kluci a to čenich nijak zahnutý nemají, srdíčko měli a mají taky v pořádku, s věkem to zmizelo.

Opravdu v zapalu hry "chrci a funi" obcas si rikam, ze je tak rozdovadeny, aby ho to nekleplo :D Jinak si strasne rad hraje s plysovym snehulakem - rad ho odtahne na zachodek a pak dela bobky vedle, lisak jeden. Ale kdo by se na ne mohl zlobit, staci jeden pohled do tech jejich koralek a hned je veselo :cheesy:

OdeslatNapsal: 28.Bře.2011 - 18:11 
Site Admin
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Nejhorší to u nás bylo s prvním freťáčkem ze zverimexu. Přinesla jsem si ho údajně jako 3 měsíčního, ale měl spíš 4 měsíce. Hrozně kousal a absolutně neznal wc. Druhý freťáček byl z mého odchovu a kousnul si až v pubertě, třetí z mého odchovu je pohodový i když už je v říji.

Takže já osobně mám zkušenost, že nejhorší to bylo u kluka ze zverimexu. :wink:

OdeslatNapsal: 31.Bře.2011 - 21:20 
 E-mail  Profil

Ja mam fretaka od jedne pani z nejake chovne stanice, ma tam toho na odchov vice od veverek, hadu, jesteru az po ruzne exoticke ptaky. Ze by byl nejak pred prichodem k nam zvykly na lidsky kontakt bych nerekla. Byli tam vsichni pohromade v male klicce, v mistnosti mezi kreckama a veverkama a jeste k tomu na pilynach. Ferda je nejradeji venku na dvore, to se kolem nej sebehnou vsechny nase kocky a pozoruji ho. On je ma ale na haku a krabe si pod velkym drevenym kvetinacem noru :cheesy: Jinak bych rekla, ze asi jde do puberty, jsou mu 4 mesice a dela jednu neplechu za druhou, pocinaje obcasneho ignorovani toaletky.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3