čiky: to je v pohodě - chápu to a myslím, že i ty máš pravdu... tvoje děti jsou v tom věku, že všechno objevují a zkoumají. Myslím, že jsou v tom věku, že tohle ještě zvládnou... Spíš si myslím, že starší děti jsou takový, že by si třeba se zvířátkem hráli, ale buď je to za chvíli omrzí, nebo jim, ač třeba nechtěně, můžou ublížit, zvířátko se ožene a vrátí jim to zpátky... to se stává... někdo to unese a někdo se prostě začne bát.
Jde o to, že děti nemají takovou zodpovědnost, pokud jim v tom rodiče nepomáhají.
Ty patříš mezi rodiče, co to dětem ukážou, učí je a tak... a to je dobře, ale jsou rodiče, kterým je jedno, co dítko se zvířátkem udělá... že strčí křečka na balkón a on se upeče v akvárku, nebo ho držej za nožičku, dokud si ji nevyklouběj nebo nezloměj a tak podobně... nemluvím o zapalování koček a tak dále...
Jako malá jsem taky nebyla zodpovědná a musela jsem se to naučit. Já to teď zvládnu a o zvíře se postarám se vším všudy - moje ségra má zvířátka ráda, ale tu zodpovědnost nemá.
Prostě někdo umí a někdo ne...
(tohle je bráno všeobecně - nevztahuje se to na nikoho určitého!!!)