Jinak ještě k tomu dodám, že Unča je chytrej kluk a ke žbrdlinám se nepřibližuje...Jen takový detail...Morčata jsou velmi zvídavá a zvědavá, takže nedoporučuju fretku k morčeti...NIKDY...U nás je to světlá výjimka, ktrá bohužel NIKDY NEPOTVRZUJE PRAVIDLO!!! Na to pozor...Karabiny ti jsou k ničemu, jelikož pokud se morče přiblíží ke žbrdlinkám, fretka v pohodě prostrčí hlavu, když bude chtít k němu. Už jsem Kimču párkrát načapala, jak se ho snaží čapnout, aby si ho mohla odnést...Proto říkám, že se mu jejich přátelství nelíbí...Pokud bych si přece byla jistá, že by mu vůbec nic neudělaly, jsou spolu v jedná volieře
Jinak to, že budeš mít fretku venku a přes zimu doma, je totální hloupost, jak pro její organismus tak pro Vás. Na tohle si fretka pořádně nezvykne. Já jsem zásadně proti volieram venku. Jsou lidé, kteří se správně starají a mají fretky venku, ale dost takových jako jsi ty se fretky, kterou mají venku zbavují. Fretky, která je venku potřebuje mnohem více péče, jelikož s Vámi nepřijde do kontaktu tolik, jako kdyby byla doma. Tudíž se jí venku budeš muset věnovat nejméně 3 hodinky denně (což doma by tě to taky neminulo, ale tam jí pustíš a ona běhá s tebou, tam, kde chodíš). Jsem zvědavá, jak vydržíš s fretkou venku 3 hodinky. Bude to akorát další kousavý případ. Stejně jako je dneska k Bože převážen freťák Myšák. Měla jsem nedávno rozhovor s jednou holčinou, která se vedle na foru fretka.cz bavila stejně jako ty a teda ještě hůř, protože se potom vztekala, že jí všichni říkají, jaká je blbost mít jednu samotnou fretku venku ve volieře...Bude tam smutná, sem tam na ní zapomeneš...Já jsem si s ní popovídala a nyní má fretku doma a je velmi spokojená a ven by jí už nikdy nedala, za což jsem ráda. On je kontakt s fretkou mnohem "v uvozovkách" důležitější než třeba u kočky a u psa. Fretka není venkovní zvíře. Je to vyšlechtěná zdomácnělá potvora, která ven prostě nepatří. Všichni přece víme, že se venku sama ani nedokáže o sebe postarat. Takže proč je cpeme někteří ven??? Maximálně jen na procházku, když je pěkně, to jo, i naše potvůrky jdou rády šmejdit, ale jakmile se vrátějí k sobě do svého pokojíku a pelechu, jsou šťastnější, než venku...Takže asi tak, to je vše, co jsem k tomu zatím chtěla říct...