Aj ked nebude na adopciu,ale patrí to sem :
Dnes sa mi po dlhom boji podarilo ku mne dopraviť jednu malú dušičku.
Boj začal v utorok, vdaka bohu mam este účet na jednej virtuálnej sajni ,kde som im poskytla do galérie moje fotky fretiek, i vdaka tomu sa mi tam ozývajú deti, a obcas im radim atd. No tentoraz som dostala správu :
Citace:
ahoj, aj ja mam fretku a tiež je z chovatelskej stanici ako mas aj ty ,len je z ciech, ale už ma nebaví, chovam ju len tak...
Po tejto sprave som od nej zistila vek (13) a identitu fretky, jedná sa o
http://fretka.kom.cz/main/registr.php?fretka=1446Veľmi dlho mi trvalo presvičať dievičnu aby mi ho dala, jej obhajoba bola ,že ona neeevie a že mu jesť dáva, ale už ho nechce, ale ved už je starý, už počká kým umre..... bohužial sa mi ju nedarilo presvečiť, že fretka sa dožíva 7 rokov .... neverila.
Ked to prebrala s rodicmi, nakoniec odsuhlasili ,že nech mi ho dá, ale súhlasili len s finančnou čiastkou, nech som sa snažila ako chcela, povedali ,že ho kupili draho a z čiech, tak teda dohoda bola 60€
Teta mi dnes Barta doniesla, už cestou mi z vlaku volala,že si nieje istá,či je to samec, lebo je veľmi malý a nesmrdí tak ako moje
Ked mi ho doniesla, za čo jej budem dieta (sesterku) kočíkovať 2 hodiny
ufff , a vytiahla ho z prepravky, ostala som v šoku..človek si pri 10 mesacnom nekastrovanom fretiakovi predstaví statného smradlavého puberiatka, ale to co som vytiahla ma šokovalo... malé, zafúľané a len kosť a koža, brat ked ho videla tak bol zdesený tiež, malý sa bál, neštastne nariekal
mal veľmi prerastené pazúrky a zafúľaný čumák.
Bruško široké ako moje zápästie.... hrôza. Toto som teda nečakala.
Dalsí šok nastal pri otvorení balíčka čo mi poslali... granule Pedigree pre psy, žuvacie tyčinky pre psa, sušené rybky (to sa ešte dalo) lopatka na hovienka.
Hned som teda zistila, preco je Bart tak na tom zle.
Hned som sa pustila do práce, vykúpala som ho, ostrihala zhrubnuté dlhé pazure, vyčisila ušká / svrab som nenasla, ale pre istotu som dala frontilne/ . Bratík pri kúpaní nariekal ako malé bábo, aj pri strihaní pazurikov sa chúlil, triasol a plakal
ale musela som robotu dokončit, však je to pre jeho dobro.
Potom nasledovala váha, skúsila som pastu...no nie a nie obstať na váhe, len uchmatnuť pastu a bežať s nou preč! Ako sme tak bojovali kto bude mať pastu, váha ukazovala od 680-930g
takže bude mat nejak okolo tých 800 by som povedala...fakt hroza.
Neskor mi zavolala bývalá majitelka... vynadala som jej ako nikomu, no tažku hlavu si z toho nerobila, ona kupovala to čo v obchode predávali + dostával piškoty, pamlsky ich psov a sušené rybky
a bláá bláá blááá proste ani pocit viny, ani nic , nezaujem húdla si len svoje.
Bartíkovi povahu zatial opísať nevie, zatial je vyplašený, a hladný, nič nerobí len papá čo ma veľmi teší
A všetko schováva, Granulky si všetky prestahoval z misky do wc
chovával aj všetko co nasiel, nožnicky, kotúč motuza, hračky, granulky, ponožky, vreckovky,proste všetko co nasiel
Neviem ešte ako bude s Baríkom, ak by sa mu našiel majitel, vypiplala by som ho aspon kusok, nebude to tažké,ak bude papat v takom tempe ako začal
a potom by putoval do novej rodiny.Nuž uvidíme ako sa dohohneme
Ale v prvom rade, pojdeme pondelok alebo utorok na odber krvi a vyšetrenie trusu, chcem si byť istá, že jeho telesná kondícia je taká zlá len od zlej výživy.
Fotočky nájdete tu :
http://picasaweb.google.sk/Quinzinka/Ba ... chFerrets#Na porovnanie veľkosti a kondície som ho odfotila s Fredym, Fredy je taký stredný až malý samec, a ja som si doteraz myslela, že je chudý
http://lh5.ggpht.com/_KAG_G0uJYqg/SahQ5 ... %20006.jpg