Barvajs:
to je bezva co ten kamarád poslal, kouknu (koukneme) se na to. Moc díky.
Ride: ty velké "znamé" internetové postály a odkaz na ně (do příslušného článku) taky dobrý nápad. Nějaké podmínky, když by to člověk chtěl , dá se to zjistit. To se asi platí pronájem na nějaký čas...?
Dodi, taky děkuji. Na to "pročtení" legislativy je potřeba trochu času.
Já v tom provozu co mám, tak minimálně týden
Uvidíme teda, jak a kde to má či nemá oporu a udělám (uděláme) návrh co dál. Do konce února napíšu co si o tom mysím a samo bude fajn, když i Vy...
Dodi Ty by jsi mohla co se týká těch článků něco vymyslet?
Do jakým časopisů? Jestli třeba do takových klasických "Květy" atd..nebo jaké jiné, třeba i noviny. Občas článek do MF apd. Napsat nějaké obecné informace hlavně včetně upozornění na specifika fretek. Bylo by fajn to časovat na to období plnění zverimexů farmovými fretkami.
Takže by se muselo naplánovat jaké časopisy a v jakých datumech by to vytiskly. Jenže já teda kontakty na nějaké redaktory nebo tak nemám absolutně žádný:-( Tohle fakt nevím jak udělat.
Pak je ještě jedna možnost. Dát nějak periodicky do sekce inzerátů nějaké upozornění na specifika chovu fretek a problematiku farmových fretek. To by něcoo stálo...
Barvajs prosím pěkně, dalo by se nějak zjistit kolik by stálo to umístění (a jaký to může mít rozsah) do časopisů distribuovaných do zverimexů?
A jak často se tam dodávají, to je nějaké periodikum?
Jde mi o to, že by se ty aplánované ktivity (ten zákon ne, to je na dlouho) asi měli načasovat tak na tu dobu, až se začnou plnit zverimexy, jak jsem psala.
Na fretka. cz mají informativní letáčky pro personál zverimexu a jiný pro potencionální zájemce. Myslím, že je můžeme použít (svolení získáme) a nebo udělat nějaké jiné, to je jedno.
A co se týká těch billboardů, to jsou moc zajímavé info co píšeš, to zní docela nadějně.
Myslíš, že by se dalo zjistit, kolik by to stálo? Kolik by jsme museli zaplatit za ten "pronájem" ploch,. Vím, že musíš vědět kolik billboardů, na jakých místech (jaká města, jde to po celé CR?) a jak dlouhou dobu (př.1.6 - 1.10.?-to jedloho co?) by jsme chtěli získat.
Pak jsou tedy další náklady s tiskem atd... jak píšeš. o tom ještě musím (musíme) přemýšlet, zatím fakt nemám představu žádného návrhu, ale principielně tedy musíme vědět kolik a jakých typů chceme a kde a na jak dlouho. To je mi jasný.
V podstatě by se všechny aktivity museli zvlášť sepsat (ralizace atd..) jako nějaký "projekt" a pak, před započetím, by se museli sehnat peníze.
Jenže to musí být připravený....
Je mi hrozně líto těch chudinek co se v těch zverimexech zase brzy objeví.
Ani se mi nechce přemýšlet nad tím, že k vůli "mě" si je nikdo nekoupí, když by jsme dělali takové aktivity.
Jednoznačně nejlepší by bylo nějak tomu udělat příkon právně, to si fakt prostuduju. Aby je tam nemohli vozit ani je pak nemnožili.
Jenže pokud to zatím nejde právně, tak v tuto chvíli to směřovat tak, aby hlavním cílem bylo INFORMOVAT ty potencionální zájemce o novou fretku. Aby věděl, jak "náročné" zvíře si domu kupuje a v případě, že bude potřebovat radu či pomoc, tak kam se obrátit ahlavně aby to udělal.
Tím snad taky nastane i nějaká postupná redukce...
Asi tak to nějak cítím já...