>Ahoj všichni. Tak u Batulky se pitvou potvrdila Aleutian choroba. Ted si fičím nad tím, kdepak jsme k tomu mohly přijít, ale to už se určitě nedopátráme, je tam mnoho možností. Volala jsem mvdr. Jeklovi,abych si byla jistá dobou karantény a jak vyšetřit Atouška, jestli je v pořádku a jaké nebezpečí hrozí ostatním fretečkám, se kterými jsme byly ve styku. Pan doktor mě uklidnil, že panika je zbytečná, ale opatrnosti není nikdy dost. Ale když budu v čistém oblečení a mít umyté ruce ( já jsem si k tomu ještě přidala, když na ostatní fretky nebudu půl roku šahat), že je max opatrnost na místě tak dva měsíce a domů si nepořizovat miminko tak do půl roku. Doma nám to dva dny smrdělo savem, všechno vypráno na 60. Na veterině jsem se měla domluvit na odběru krve Atulovi a za 4 týdny znova a jestli tam nenajdou zvýšené protilátky na nemoc, je ok. Tak v úterý už budou vědět, kolik krve odebrat a test udělají. Pak 4 týdny napětí a pak doufám, to dopadne dobře. Ještě budu moooc potřebovat, aby jste nám drželi palečky. A ted úsměvná zpráva( spíš ten hysterický smích to ráno byl) - Atulek má zánět análních žlázek, tak znova jdeme na veterinu- už jsma tam totiž dloooouho nebyli a doktorům by se po nás mohlo stýskat, když už si na nás tak krásně zvykli, že jo?
A ted opravdu dobrá zpráva: Petulka z Jistebníku nám chce holčičku a chlapečka ohlídat u sebe doma a až budou moct domů, půjdou. Je moc hodná, ale musím si to promyslet. Nevím, jestli při mojí smůle nebudou mít do týdne aspon rýmu a hlavně jestli ji chci takhle na 6 měsíců zatížit. Tak tomu se Petka smála a říkala: není jedno, jestli 5, nebo 7 fretek?
Dobrá otázka. Co vy na to?