ŽoFiRo napsal:
pajice666, podle toho co píšeš tak je fretka z nějakého velkochovu, kde se mu nejspíš nikdo moc nevěnoval, krom toho bití a nakrmení. zavřít ho natýden je blbost, potřebuje prostor na běhání, hraní a hlavně KONTAKT S LIDMA! rozhodně ho nemlatte, bude to jen horší. potřebuje si na vás zvyknout, takže zvolte metodu opačnou - hlazení, hraní, odměnování... kupte mu nějaké kočičí mlsky - většina fretek má ráda kočičí pasty od gimpet (multivitamín, s maltozou a pod.), takže mu zkuste tohle nabízet nejdřív z tuby a přitom ho hladit, mluvit na něj. když se nechá hladit, tak si ho můžete vzít s tou pastou na klín a zase ho hladit, později mu zkusit dávat mlsky rozvnou z ruky... a taky si s ním hrát... pokud kousne, tak hlavně necukat a otevřít mu tlamku druhou rukou, místo bití ho potrestat třeba zavřením do klece - jen na chvilku. rukavice bych nepoužívala - některé fretky to může dráždit ještě víc - moj fretky se do rukavice zahryznou. také jsem měla takového kousavého samce a ted je z něj naprostej mazel
takže vydržte, bude líp
Dekuju za rady, my se ho uz ted bojime, protoze mame od nej dost hluboke a bolestive rany, ale zkusime to pres to jidlo. Jeste dotaz dneska byl pustenej a ja cucel do pc a on me hryzl do nohy, kdyz jsem se na nej chtel vrhnout, tak zalezl pod postel a vystrcil hlavu a jako by se mi vysmival
... to je hra nebo nejaka provokace ?
... Jeste by me zajimalo, pres tu noc jak s nim mame 1+1 a v kuchyni byt nemuze je tam spousty nebezpeci jako skuliny do sachty, nadobi, kytky a pod.... tak ho mame v obyvakoloznici ... bojim se, ze nas pres noc pokouse, kdyz bude mit otevrenou boudicku ... jinak bych mu chtel nechat volnost aby si nepripadal meneceny v zadelane boude...