Opět mě Šmudlice ukázala, že bych měla všechno co je v jejím dosahu uklízet, zvlášť když ji necháváme samotnou doma. Byli jsme grilovat a jelikož tam byl jeden pejsek, ke kterýmu Šmudla nechová sympatie - hnědej pudl, tak jsme ji museli nechat doma. Domu jsme přišli asi za tři hodinky a když jsme se dívali kam zase zalezla, přítel objevil za gaučem housku. Tak jsem si hned uvědomila, že jsem zapoměla pytlík s houskama na stole. Takže začalo počítání, kolik těch housek tam vlastně bylo. Dostali jsme se k číslu 4, jednu bychom už měli, další dvě jsem našla za postelí a čtvrtou jsem našla až další den za druhou stranou gauče. Taky se seznámila s houbama. Když jsem čistila houby, tak se ta potvůrka vzbudila - jako vždy když potřebuju aby chvíli spala. Čumáček ke stropu a hledala, odkud se ta vůně bere. Najednou po mě vyskákala a když viděla mísu plnou žlutých klouzků, tak si asi říkala "alespoň jeden musím mít" chňapla po něm a to už ji přítel chytil.......jak byl ještě slizkej (ten klouzek) tak ho vyplivla sama, ale vypadala kouzelně s houbou v tlamičce
A taky máme novinku, Šmudla začala poprvé línat - máme z ní radost - chlupíky všude, takže jsem lítala s vysavačem, na kterej ona velice ráda utočí, když je v chodu. Tak jsem ji trošku pomohla, chuděra pořád se drbala, kousala a pak se zakuckala. No a tady je moje dílo