Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 22.Lis.2024 - 3:58
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Šmudlinka - malá ďáblice
OdeslatNapsal: 17.Čer.2008 - 21:49 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Já jsem ze začátku naše holky chválila, jak nekadějí na koberec a musím říct, že když už začaly relativně zase chodit kakat na záchůdek, tak zase Kimča sem tam značkuje :lol: To si člověk nevybere..Už sem to nějak vzdala :cheesy:

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 7:53 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Právě že koberce nemáme, všechno jsme udělali k obrazu Šmudlinýmu :D . Na okna se musí dávat pozor, vnitřní parapet jsme taky zabezpečili, aby tam nelezla, přesunuli gaučík. Na koš se špinavým prádlem nesmím dávat víko, protože pak si vyleze do umyvadla a dál na pračku. Když to pak člověk všechno vychytá tak je to v pohodě. :D

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 10:02 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Hihi, no, asi taky začnu šetřit a budu postupně upravovat byt k obrazu fretčinýmu, protože zrovinka včera se mi podařil kousek... načapala jsem Kamču při couvání uprostřed chdby (na koberci), tak jsem ho rychle čapla a nesla na záchod, jenže on už to chudák nezastavil, takže udělal cestičku hovínek až do klece a v kleci na mě koukal jak puk, že už je hotovej :-D
Takže jsem pak šůrovala jak zběsilá :-D dokonce jak jsem s nim běžela, tak kousek hovínka spadl i na můj palec u nohy :-) hehe... musel ze mě mít prču... :-D

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 10:04 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:lol: :lol: :lol:

OdeslatNapsal: 18.Čer.2008 - 12:08 

:lol: :lol: :lol: taky to známe, honem honem na krabičku a hovínka jsou všude :lol: :lol: :lol: přítel dokonce do jednoho šlápnul - to bylo zrovna to pomstychtivý za dveřma :lol: :lol: :lol:

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 7:35 

Začínáme vypozorovávat, že ten náš malej raubíř umí být pěkně protivnej. O víkendu jsme byli na návštěvě a zřejmě pak už byla utahaná, tak běhala a syčela - jen tak. Nikdo ji nic nedělal, vždycky jen tak přiběhla, zasyčela a odběhla. Přijeli jsme domů a v pohodě, napapala se a hned šla spinkat.
No ale měli jsme týden dovolenou a tady je pár foteček jak jsme si ji užívali :cheesy:

Přílohy:
sm1.jpg.jpg
sm1.jpg.jpg [ 7.71 KIB | Zobrazeno 2058 krát ]
sm.jpg.jpg
sm.jpg.jpg [ 36.33 KIB | Zobrazeno 2066 krát ]
sm3.jpg.jpg
sm3.jpg.jpg [ 8.92 KIB | Zobrazeno 2037 krát ]

OdeslatNapsal: 1.Črc.2008 - 12:58 
 E-mail   Moje galerie  ICQ  Profil

:) Ahojky náš Zuzík občas také zasyčí...proč nevím, asi že mu bráníme v terorizování svého kámoše Kubíčka,,tak lítá jak zběsilí a jak mu vyběhnu tak zasyčí a zase zmizí :lol: .....ale jinak je to mazel o to nic :oops: :wink:

OdeslatNapsal: 21.Črc.2008 - 9:13 

Opět mě Šmudlice ukázala, že bych měla všechno co je v jejím dosahu uklízet, zvlášť když ji necháváme samotnou doma. Byli jsme grilovat a jelikož tam byl jeden pejsek, ke kterýmu Šmudla nechová sympatie - hnědej pudl, tak jsme ji museli nechat doma. Domu jsme přišli asi za tři hodinky a když jsme se dívali kam zase zalezla, přítel objevil za gaučem housku. Tak jsem si hned uvědomila, že jsem zapoměla pytlík s houskama na stole. Takže začalo počítání, kolik těch housek tam vlastně bylo. Dostali jsme se k číslu 4, jednu bychom už měli, další dvě jsem našla za postelí a čtvrtou jsem našla až další den za druhou stranou gauče. Taky se seznámila s houbama. Když jsem čistila houby, tak se ta potvůrka vzbudila - jako vždy když potřebuju aby chvíli spala. Čumáček ke stropu a hledala, odkud se ta vůně bere. Najednou po mě vyskákala a když viděla mísu plnou žlutých klouzků, tak si asi říkala "alespoň jeden musím mít" chňapla po něm a to už ji přítel chytil.......jak byl ještě slizkej (ten klouzek) tak ho vyplivla sama, ale vypadala kouzelně s houbou v tlamičce :lol:
A taky máme novinku, Šmudla začala poprvé línat - máme z ní radost - chlupíky všude, takže jsem lítala s vysavačem, na kterej ona velice ráda utočí, když je v chodu. Tak jsem ji trošku pomohla, chuděra pořád se drbala, kousala a pak se zakuckala. No a tady je moje dílo

Přílohy:
a2.jpg
a2.jpg [ 32.54 KIB | Zobrazeno 2006 krát ]

OdeslatNapsal: 29.Črc.2008 - 8:20 

Máme další novinku - začala nám falešná březost. Myška si udělala hnízdo a natahala si tam nejenom všechny hračky, ale i ponožky, který ze mě stáhla hned když jsem přišla včera z práce a hrdě si je odnesla. Z prstů na nohách i rukách si taky udělala svoje děti a když jsem s ní včera zápasila o svůj malíček, tak u toho náruživě kvokala. Ale páníček je její miláček, toho nekousne, netahá, jenom se s ním mazlinkuje a spinká u něj.

OdeslatNapsal: 4.Srp.2008 - 11:46 

Takže jsem to všechno zakřikla, Šmudlina je naše velká máma, hryže nás oba a pokud jsme někde jinde než na posteli, chce nás odtáhnout. Prsty na nohách mám okousaný, vypadá to fakt legračně. Ale mám strach aby ji z toho nehráblo. Když přijdu z práce tak udělám to nejnutnější co mám a snažím se být se Šmudlou, v klidu, protože je úplně vyřízená, kde jsem asi byla. Stačí abych se zvedla a hned za mnou - vykulený očíčka, srdíčko nestíhá :( , takže se snažím s ní ležet, hladit, aby byla v klidu. Tak uvidíme....

OdeslatNapsal: 21.Srp.2008 - 10:57 

Právě prožíváme 4 týden falešky a myslím, že jsem z toho všichni tři unavený. Přítel "vynalezl" protifretkovský ponožky (na nohy si natáhl dvoje tlustý ponožky) a zabralo to, ale jenom na chvíli. Šmudlice zřejmě prokoukla lest a pro změnu kouše nad chodidlo a do lýtek. Myslela jsem si, že za miminka bude mít hlavně plyšáky, ale ty ji bohužel nestačej. Tahá ponožky, takže když nám dojdou víme kde hledat. Už se moc těším až jí to přejde a vezmeme ji ven, to bude bomba :)

OdeslatNapsal: 21.Srp.2008 - 11:03 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Tak až bude mamina v pořádku, a vy taky :P dejte třeba vědět a mohli bychom zase zajít ven společně...jak se vám to bude hodit :wink: Pevný nervy přeju

http://www.potkanky.websnadno.cz

OdeslatNapsal: 3.Zář.2008 - 12:41 

Oznamujeme všem, že Šmudlinka začala být zase "normální" sice ještě nehopsá a nehraje si, ale už nekouše a mazlí se. Ponožky ještě tahá, ale spinkáme spolu a v noci mi olizuje nohy a kvoká u toho - hrozně to lechtá, hlavně když oblizuje mezi prstíkama, to mám pak pěkný probuzení. A o přítelových vlasech si myslí, že je to nějakej fretčí kožíšek a čistí mu je. A hlavně už se těšíme až půjdeme ven :cheesy: :cheesy: :cheesy:

OdeslatNapsal: 3.Zář.2008 - 13:47 

Naprosto kouzelné! Myška musí být super. Taková starostlivá. Tak at se Myšce daří.

OdeslatNapsal: 17.Zář.2008 - 11:49 

Zdravím všechny freťulky a freťuláky, konečně po dlouhý době můžu zase něco napsat (panička má prej plno práce). Takže abyste věděli doma udělali další fretkovzdorné opatření, což mě pěkně štve. To že jsem objevila skříňku s pytlíkama a v jednom byl takovej bílej prášek, kterej jsem roztahala po celým bytě, to už jsem vám psala, ale jelikož už jsem plná chutí vyvádět ty největší vylomeniny, tak jsem se k tý skříňce vrátila. Našla jsem tam další zajímavý věci - hnědej prášek a páníček mě vynadal, že je to kakao a že to není pro fretečky, dále pytlík s kokosem, toho jsem si jenom lízla, protože to jsem byla zrovna přistižena, ale to byla dobrůtka.
Tak se panička naštvala a skříňku zalepila izolepou a po každý když do ní leze, tak jí vůbec nevadí, že to musí odlepovat. Jo a preventivně zalepila i skříňku s hrncema - tam se mi taky moooc líbilo :cheesy:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 113 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další