Tak opět zapisujeme naše postřehy po čtyřech dnech bydlení Fluffy s námi. Hnedle první noc jsem obě princezny umístila do společné klece. Začátek byl pro mě, jako neznalce fretčího zápolení dost o rozhodování, zda-li je ponechat spolu či nikoliv. Nakonec se holky dohodly, kde která bude spinkat a tudíž nastal noční klid
Bertie jako obvykle zabrala své místo nahoře v takové té hamace - tunelu a malé Fluffy postačila hamaka zavěšená kousek nad podlahou klece. Kupodivu v noci byl klídeček a ráno spinkaly obě v dolní hamace. Aby to Bertie nebylo líto, tak Fluffy vyšplhala v kleci nahoru a zabrala místo nad Bertie - spaly jako na poschoďové posteli. První dva dny Fluffy poznávala svůj nový domov a členy domácnosti. Snad chápu dobře, že ta její neznalost nových lidiček v jejím životě a nové prostředí vedlo k ( přemýšlím, jak to nazvat?) ostražitosti a nervozitě? Syčela docela často, kousala ne do krve( teda jednou se jí to povedlo), ale s řádným stiskem, prostě pravý opak Bertie. Malej Mates jí dal prst do klece a tady to do krve bylo, ale dětská kůžička je jemná a zoubky tak ostré. Naštěstí je Mates sice hysterka, ale Fluffy se nezačal bát.
Bohužel si nepamatuji, která dobrá duše psala, jak na malé kousavce, ale vzala jsem si ta slova k srdci a Fluffy celé dva dny se snažím "ubít" mazlením. Z klece mi jde na ruku, takže jí hned nepustím, ale mazlím a hladím a mazlím a hladím. Pak jí nechám řádit a dovádět a než jde do klece tak opět hladím a mazlím a hladím a mazlím až do usnutí. Taky krmím masíčkem z ruky, no a klepu třikrát a nechci zakřiknout - za včerejšek a dnešek ani jeden pokus o silnější stisk, naopak jemné chňapání zoubkama a olizování rukou
. Jsou to prostě zlatíčka. Jinak holky ani neví, že mají paničku nemocnou - skorotchýně když se dozvěděla o další freťuli prohlásila, že se diví, když mám práci, domácnost a děti, že si pořizuju další fretku. Mít doma tolik zvířat to prý není normální, ale to už je nemoc
. Ona je jinak skvělá, ale nesnesla by mít ani na zahradě u domečku psa, takže její názor nemá cenu vyvracet. Já bych bez svých zvířátek nemohla existovat. Postaráno o ně je, jsou načesaní(kočka a pes), nakrmeni všichni, doma mám čisto a uklizeno, takže prohlašuji, jsem opravdu, ale opravdu normální
.