Tak jsme včera cestovali na veterinu. Nejen, že ještě nejsme očkovaní, ale taky zjistit, jestli náš skvělý doktor psí a kočičí bude skvělý i fretčí. No na 100% to nezjistíme z první návštěvy, ale podle toho co všechno nám říkal, tak určitě fretky zná a dost o nich ví. Což ovšem neznamená, že teorii perfektně uvede do praxe a zvládá i těžší případy. Ale v podstatě 150 km do Brna zajedu tak za hodinku, takže vím kam.
Očkování zatím nemáme, pan doktor jí chce naočkovat až za týden, podle schématu Biocanu - nepletu-li se. Takže příští týden poputujeme znovu, znovu se zastavíme v obchůdku, který na veterině provozuje paní doktorová a znovu utratíme penízky za krásně zbytečné hračičky
Taky jsem rozhodla o jméně - navzdory všem dohadům jsem malé začla říkat Bertie - on je to takový čertík Bertík, takže mě to příjde výstižné. Začíná lumpačit - moje ruce jemně ožužlává a okusuje, jen dnes jako by si chtěla utrhnout kus masíčka z dlaně. Toho mého kouše podstatně větší silou - však ona ví proč
- nemá říkat, že smrdí
. Nejlepší zábava je tahat toho mého za chlupy na hrudníku a čím víc se to páničkovi nelíbí, tím víc se to líbí jí. Taky norování v čerstvě vymytém pelíšku je super hra a pro lepší výsledek je perfektní namočit si čumáček do vody
Jo a papání - veškeré rozmočené granulky TF vybereme z masíčka a zahodíme - přeci si nebudeme kazit chuť
, a paprika, okurek i hroznové víno trošku olíznem, ale zatím prý si je můžeme sníst sami