Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 17:26
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 160 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Moje Butterfly
OdeslatNapsal: 17.Led.2009 - 18:51 
 E-mail  Profil

SZ Jordi
a ted už to bude? :D :D :D :D
Ted vážně. Mohla bys prosím trochu specifikovat? Jsem v tomhle úplné trdlo :oops: . Díky nastokrát :)

OdeslatNapsal: 17.Led.2009 - 18:54 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

tu je Jordin profi memberlist.php?mode=viewprofile&u=7 pod obrázkem má na výběr pár možností jak jí kontaktovat, tak zvol druhou (?) kde je SZ, otevře se ti okno pro zprávu, tak zadáš předmět a pak už jen napíšeš co chceš a odešleš :wink:

OdeslatNapsal: 17.Led.2009 - 19:01 
 E-mail  Profil

>Hotovo, moc děkuji :oops:

OdeslatNapsal: 18.Led.2009 - 23:47 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Teda, to je paráda, že si freťule takhle rozumí s mrňouskem. To mě, když se někdo zeptá, jestli dítě plus fretka tak odpovídám - raději ne. Ale těší mě, že to není pravidlo.

Tak ať se vám daří a nepšíkáte :wink:

OdeslatNapsal: 19.Led.2009 - 12:23 
 E-mail  Profil

>Ještě nikdy mě tak nebavilo vysavání,jako od té doby,co s námi žije Batule :D . Vysavač dostává náklad :D :D :D

OdeslatNapsal: 21.Led.2009 - 13:28 
 E-mail  Profil

>Tak pořád prohrávám :( . Včera jsme byli na veterině na kontrole ušiček a jelikož byla obě uška ok, jsme očkovaní. Batuška nedělala ostudu, poslušně držela a ani u okování se nesnažila kousnout. Zato doma nastalo hotové peklo!!! Vyskočila z přepravky, přičupla si pod sušák a udělala louži a bobka jak HRAD!!!! A taky nevím,co v tom očkovacím preparátu je,ale zdálo se,že rozbije celý byt a po osmé večer klec. Kousala tak zuřivě,že jsem měla strach o její zuby. A když jsem ji vzala do rukou a snažila se jí domluvit a trochu jí pomazlit,utekla a další hromádka byla na světě. Nakonec jsem musela použít na některých místech v kleci kousky pletiva, protože dvakrát jednoduše s velkým kraválem prolezla šprušlema. Při dnešním úklidu nalezeno různě dalších 5 suchých bobkú. A stačí větrat přes předsín a další čerstvý hned mezi dveřma. Mám pocit,že už je to 100:1 pro ni. Přítel barbína kroutí hlavou a prý,jak dlouho to chci snášet? A hádka je na světě,protože Baty nedám. Snažím se přijít na to,co dělám blbě, po bytě už jsou tři její záchodky, konečně mám doma i ocet( jako správná hospodynka :D ) a nic nepomáhá. Trest DO KLECE nefunguje- Baty se koukne a jde spát a kolikrát se mi i zdálo,že při následném vypuštění z klece si to pamatuje a hned udělá hromadu. Je to všechno možné? Už ji chválím za každý použitý záchodek. Přemýšlela jsem,že dám do zbytku bytu už radši lino,že bojovat nepřestanu,ale zamezím tak načuchnutému koberci. Ale přítel to zamítnul a jelikož moje mateřská almužna je hned ve složenkách a zbytek jsme závislí na našem Pánu všehomíra,je po linu,jak po žabě! Ted malá spí v posteli a já pořád pokukuju,abych skore upravila aspon na 100: 2. Tak tohle mě ted trápí a jsem proto fakt smutná :( . Kdyby aspon fungoval ten ocet. Už mám strach,že to tu je cítit. Džte palečky,nic nevzdávám. Vím,že nic není zadarmo.Lenka a Batulka bobkovačka.

OdeslatNapsal: 21.Led.2009 - 13:51 

Ahoj Lenko, freťulka potřebuje jít na záchod většinou po tom, co se vzbudí z delšího spánku. Zkus jí tedy naučit, že jí nepustíš z klece do té doby, než něco vyplodí na záchodku a aspoň na dvě hoďky máš od bobků klid :-) Já měla s Bobi jednu dobu podobný problém (zrovna byla v pubertě) a tohle zabralo. Když jsem jí chtěla pustit, tak jsem jí vzbudila, položila na záchodek, řekla "čůráme" a vracela ji tam tak dlouho, než něco vyplodila (někdy ale umí krásně zahrát "snažím se, ale nejde to" nebo jenom zvedne ocas podívá se na tebe s výrazem "hotovo", načež, když ji pustíš z klece tak to natruc hodí do nejbližšího rohu :lol: Takže bacha jestli to jenom nehraje a kontrolovat její výtvor :lol: ). Takhle jsem jí tam dávala, i když byla vzhůru, když jsem jí chtěla pustit a v záchodku nebyl čerstvý boban. Po několika dnech přesně věděla, co po ní chci a že jí za to pustím z klece, takže když mě viděla, že jdu otvírat klec, tak sama mířila na záchodek.

OdeslatNapsal: 21.Led.2009 - 14:04 
 E-mail  Profil

.Ahoj Atalanto :) . Tohle dělám a funguje to.Problém je s těma bobkama,kdy je přes den volně po bytě. Stačí třeba uklízet,vařit,jít na wecko....atd a tohle je podle mě ta její chvíle. Možná přestanu vařit,uklízet a chodit na wecko a budu pořád jen koukat na ni :D .

OdeslatNapsal: 21.Led.2009 - 14:18 

Tak v tom případě mě ještě napadá, jestli třeba až teď nezačala brát byt jako svoje teritorium (pokud správně počítám, tak ji máš doma teprv 15 dní) a snaží si jej označit, aby jí ho nezabral někdo jiný... V tom případě mě ale nenapadá, jak jinak jí to odnaučit než být důsledná, hlídat jí, přemisťovat na záchodek, za použití záchodku odměnit a když to hodí jinam, tak zavřít (i když dělá, že se nic neděje a jde si lehnout, tak jí zavření určitě vadí - venku z klece je to přece lepší :lol: )

OdeslatNapsal: 21.Led.2009 - 14:32 
 E-mail  Profil

> To mě vůbec nenapadlo, že by jí až ted pochopila,že je doma,vidíš to :D . Nic ,budu ještě důslednější. Zdravíme tvoje miláčky,doufám,až bude 3 týdny po očk, že budeme moc baty přijít ukázat :) ? zatím moc díky za rady :)

OdeslatNapsal: 21.Led.2009 - 19:29 

Lenko, to kakání u fretek prostě je a bude...U nás to je tak střídavě, jen jediná Megí chodí na wc 100 % Kimi chodí teď pořád, ale jakmile nachvíli vypadnem z pokoje, šup, už je hovišo v rohu u škrabadla (její oblíbené místo) a Běluš, tak vyloženě vyžaduje, aby sme se zvedli z gauče a těch 5 cm do wc jí dali, aby nemusela přes ten okraj, či co, jinak si to nedokážu vysvětlit... :roll: Ale zase někdy jde poslušně...Musím říct, že jsem se s tím už tak nějak smířila, prostě nikdy asi na wc všichni na 100 % chodit nebudou, naučit se to dá, ale jakmile tam nebudeš, vždy to zneužije :P Asi se jim líbí, že nás můžou pozlobit... 8)

OdeslatNapsal: 27.Led.2009 - 17:09 

>Navis,ani nevíš jakou jsi mi udělala radost. Naše hlava rodiny taky řve,hned když otevře dveře :( . A hlavně mu ten "smrad" vadí v posteli(Batulka spí přes den pod peřinou u dcerky) a HLAVNĚ mu vadí,když fretku cítí z dcery,z jejích vlasů ....atd! Se spolu pořád muchlí a hrajou. Tys mi dala naději, že se to později může změnit. Nebydlíme spolu a už z jeho návštěv začínám být rozmrzelá. Bobky před ním tajím, zato malá když někde najde bobek hlasitě křičí: maminko kakala!!! :D A když je zrovna přítel u toho, stačí se na něj podívat a je mi jasné, co si o tom myslí :evil: . Snad to bude tak ,jako u tebe a jednou to vzdá a pochopí,že ona je doma a on na návštěvě

Jsem to překopčila sem abych ti odpověděla :D
Tak manžel ji cítí ještě do ted z malé.Z jejich ruk,trika atd.Když má den blbec tak jen brble a nadává na smradocha.Z toho ji chrání před holkama aby ji pořád neproháněli :D Bude tady 3 měsíce..když jsem se ho ptala jestli už mu podzule nevadí tak řekl že už se k tomu vyjadřoval(což měl na mysli hned jak jsme si ji dovézli že nebude létat volně po bytě a že si nepžeje aby byla v kuchyni a v obýváku)No naše taky spí u lucinky v posteli..vždy se tam zahrabe.Nějak vzdyl manžel boj s fretulí protože jsme 3 baby proti němu.Dokonce už jsme naočkovali jiné malé děti kteří ted chcou zvířádko fretečku domů :cheesy: A rodiče šílí....Na začátku jí říkal manžel smradochu,později už to bylo "to zvíře",ted je to Podzimka a naše fretka :twisted: Určo se přítel trochu uklidní ale bude to boj..já jsem prostě manžela přeslýchala a když měl dojít domů z práce tak měla fretule byklizené bobky,a zavřená v kleci a vystříkaný byt sprejem...potom jsem polevovala a ted už je klid.Včera sní byl na wc a nechtěl ji pustit za holkama.Dělala mu společnost v tom jeho smradu :wink: :lol: A ona si nestěžovala.

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 9:01 
 E-mail  Profil

>A je to tady!!!! Máme velkou holku :shock: . Pobrala malé všechny mini plyšáčky( což u mě spustilo paniku- že by faleška?, že bych si nevšimla říje,když si jí pořád všímám?) a v každém rožku záchodek zbytečně :( . Jinak žádná novinka. Jen jsem prala pelechy a než uschly byla Batuš u mě v posteli. Mám kruhy pod očima,ale už dlouho jsem se v noci tak nebavila. Dostávala jsem pusinky,mám i ještě umytější uši,několikrát za noc jsem byla vyzvána, at zbytečně nespím a jdu si hrát...atd. A taky jsem se moc nazlobila. Spím v pozici Batman(tzn. ,že na břichu a podle toho,na kterou stranu mám hlavu,tak tím směrem míří Batmanova ruka pod polštářem. A copak jsem tam nenašla. Hromádku bobíků v posteli! Nemohla jsem tomu uvěřit a tak jsem si k tomu čuchla a...dost mě překvapilo,že fretčí bobíky nesmrdí. Nicméně světlo změnilo mé pochyby v jistotu!!!! Hrábla jsem pod peřinu, že tohle mi teda musí vysvětlit a tam spalo malé,krásné,teplé klubíčko. Jen tak koukla okem ,mlaskla na mě a bylo po trestu. Myslela jsem,že víc už ji hlídat nemůžu,ale asi budu muset :( . A převlíct peřiny :D .

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 15:24 

Ježíš, aji do postele??? Tak to je teda síla!!! Bože, ta asi fakt zkouší, co si může dovolit. Kdyby mě to udělala Opica, ta by dostala!! A tři dny zaracha! To je prostě moc!!!
Jednou se mi vykadila za krk, když jsem ji měla na rameni. Dostala tak nabančeno, že si to dokonale zapamatovala a už to nikdy neudělala. Za hovišo v posteli by to bylo stejný. Nemám ráda tělesný tresty, ale jsou věci, který psychicky nezvládám :oops: . Moc jich ale není.
Nenavádím tě, abys jí hned teď šla přerazit na dvě půlky, ale někde by měly být hranice... Kdo tady velí?

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 16:50 
 E-mail  Profil

>Ahoj :D . Snažím se velit já, ale tělesně to tělíčko trestat neumím,je to podle mě moc křehké. Není to jako trestat psa,plácanec přes svaly na zadku. Budu to zkoušet spíš trpělivostí, snad vyhraju. Mně se jí prostě v noci nechtělo budit a vyčinit ji za odestáté bůh ví kdy. :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 160 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další