Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 21:48
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 160 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Moje Butterfly
OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 18:26 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Leni, jakmile se fretka někde uvelebí, nechce se jí pryč a na wc někam trajdat v noci když spí už vůbec ne :mrgreen: proto se doporučuje mít wc někde u pelechů, aby to měly blízko (i když u nás ve volieře to je stjně zbytečný, Běluš má asi pubertu a zásadně mi poslední dobou nechává alespoń jednoho bobana přímo u rohu wc :cheesy: Do postele se u nás nedostanou, ale vím, že todle řešila i žofiro, že jí Bigi srajdila zásadně na polštář...Tak se jí zkus zeptat, jak to vyřešila...

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 18:48 
 E-mail  Profil

>Ahoj Petule. Tohle se zatím stalo jednou,podruhé to už řešit budu, i kdyby o půl noci. Spíše se snažím doufat,že to byl omyl :D . Samo to nebudu řešit výpraskem. Wecek už mám po bytě 3ks a mám větší 1 plus 1,další se už k nám určo nevejde :D . A dík moc za tip, jdu znova pročíst deníček Žofiro a když nenajdu,zeptám se. :)

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 19:24 

no on ten výprask nezmůže nic :D Kimis nám kajdila kde se dalo...Zkoušeli jsme to po dobrém - úplatky...přenášení na wc atd...nic nebylo platný...pak párkrát po zlém...zavírání do klece, plácání novinami, přes kožuch, vytáhání za kožucha...až pak časem sme zjistili, že to je tím, že už tu není sama a vyžaduje si pozornost...prostě se jí musíme věnovat ještě fíííc :D tomu fakánkovi to prostě nestačilo...jediná byla z relativně dobrých poměrů...Takže neví co to je nedostat najíst a napít... :P

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 19:34 
 E-mail  Profil

>Tak co je hlad,nebo nedostačující jídlo to Baty určo ví. Když jsem si pro ni jela byla fakt spíš nudle,než fretka. Dostala jsem k ní tak 5 dkg granulí, které se určitě jmenovaly "suché z nosu", nebo podobně. Doma to skoukla a hned se pustila do nových fretčích, jako by týden nejedla( asi jí moc voněly). A ted jsme o polovinu větší, je fakt moc pěkná,jsem moc ráda. Nicméně ji asi moc rozmazluji, jinak by mi nekákla do postele. Dočetla jsem deníček Žofiro, ale o tomto nic. Tak počkám a uvidím,snad to byl fakt nějaký náměsíčný omyl- doufám. A nevím, jestli by to mohlo být nedostatkem pozornosti. Jsem na mateřské "dovolené" a tedy dost doma. A co ji neutahám já, pokryje moje dcera :D

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 20:06 

Lenko, tak se žofky zeptej až tu bude, jeden čas mi vyhoržovala, že mi Bigi pošle dom, jestli jí ty polštáře bude pořád posírat :lol:

OdeslatNapsal: 28.Led.2009 - 21:13 

Bigi mi srajdila do postele jako malá a to jen když mi v posteli spala Žofka, Bigi jí probudila a Žofka jí začala rvát, bylo to ze strachu.

OdeslatNapsal: 1.Úno.2009 - 12:46 
 E-mail  Profil

První procházka s Baty :D ...

Přílohy:
Batty 4.jpg
Batty 4.jpg [ 46.24 KIB | Zobrazeno 1379 krát ]
Batty 3.jpg
Batty 3.jpg [ 49.5 KIB | Zobrazeno 1361 krát ]
Batty 2.jpg
Batty 2.jpg [ 28.98 KIB | Zobrazeno 1380 krát ]

OdeslatNapsal: 2.Úno.2009 - 16:50 
 E-mail  Profil

>Tak bych si dneska nejradši dala přes čunˇu!!!!!!!!Přišla jsem domů z úřadu a nákupu, ověšená taškama a dítětem, otevřu dveře a polilo mě horko :evil: . Přítel s vrtačkou u kuchynské linky- akce A JE TO!!!!! Zavřu dveře, řeší , co blbne,svlékám malou, vybaluju nákup...koukám, že peřina je vypouklá- aha, Baty spí. Ale asi za 15 minut už jsem ji chtěla dát aspon mucánka, tak šahám pod peřinu a tam nic. Nenašla jsem ji nikde a začla panika. Běžela jsem na chodbu, volám do sklepa,koukám do sněhu za dveřma, jestli tam neuvidím její stopičky a ejhle, vyběhla za mnou ze sklepa. Špinavá jak čuně, protože se prošla uhlím. Měla jsem strašnou radost,okamžitě šla do vany, usušit,vynadat,opusovat....atd. A pak mě popadla nová panika,co když tam snědla nějaký jed?! Tak jsem prohledávala sklep a nic jsem nenašla. Nálepka o deratizaci byla jen na zamčených dveřích a byla z 2/08. Tak jsem tam volala a pan deratizér mně moc uklidnil, že za 1:tam byl jed jen na hlodavce, který je na ochranu domácích zvířat dost hořký a že za 2: že ani za těma zavřenýma dveřma ,kam se jed dával tam asi určo nic nebude. Taky jsem se dozvěděla, že protilátka je vitamín K. Volala jsem k nám na veterinu,co na to pan doktor a ten řekl,že kdyby něco snědla a my jsme jí dávali ten vit K hned ( kapka na 1kg/den), tak vlastně účinek toho jedu ani nenastoupí, vitamínem K ho vyrušíme. Kapky stojí 50kč. Takže to dobře dopadlo, ale pořád se na sebe strašně zlobím, jak mi mohla takhle proklouznout, vždyt si dávám takový pozor!!!!! :( Baty je ted OPRAVDU v posteli,pobrala si tam svoje plyšová mimča a po tom úúúžasném dobrodružství spinká. Jen panička je pořád zralá na infarkt :( . Jo a mimochodem, pan deratizér byl asi fretkař ,protože se smál a říkal,že jejich útěky zná:D

OdeslatNapsal: 2.Úno.2009 - 17:05 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Nebo mu z každéhu druhého paneláku volají, že jim utekla fretka :P Nejhorší je, že za tohle se nedá na to zvíře zlobit... ono přece neudělalo nic špatného, jen šlo ven. Za to člověk by si v tu chvíli neřezal, jak mohla proklouznout :wink: Ale je dobře, že to takhle dopadlo.

http://www.potkanky.websnadno.cz

OdeslatNapsal: 2.Úno.2009 - 17:12 
 E-mail  Profil

:D a nebo :D :D :D . A já se na ni taky zlobila jen na oko, spíš jsem byla štastná, že se našla :) . Bylo super, že se dala přivolat ( a nebo jen slyšela otevřít dveře a chtěla pokračovat ve výletu? :D :D :D ).

OdeslatNapsal: 2.Úno.2009 - 21:05 

Leni, tak tohle bylo opravdu štěstí...S tím jedem, tedy opravdu nevím :shock: podle mě to je hloupost, protože známé před 4 týdný pes (myslím že to je labrador) snědl celou krabičku jedu, děti s ním šli ven a zapoměli zavřít garáž a šup, pes byl v garáži )je to štěně podotýkám) než tam stačili doběhnout, huž to sežral skoro i s papírem...takže letěli na veterinu a pumpovali mu žaludek, píchali samé injekce, ale naštěstí přežil...Jen pořád zvracel a zvracel...Tím tě nechci nijak strašit, ale kdyby byla pravda, co řekl deratizér, tak by se tím ani ten pes přece necpal... :? Takže to bylo opravdu štěstí, že se k tomu nedostala, řekla bych, že spíš byla zvědavá a neměla hlad...Je fajn, že jsi jí včas našla, tady o tom by mohla vyprávět Zuzanka...Jí běhájí fretky po sousedech "běžně" a vodějí jí je až domů :P :cheesy: :cheesy: :cheesy: Je to jen vtip, ale už se jí to stalo, naštěstí sousedé vědí, že mají fretky, takže jim opravdu přišli říct, že jí viděli a nebo že přišla k nim na návštěvu dom :cheesy:

OdeslatNapsal: 3.Úno.2009 - 10:41 
 E-mail  Profil

>Ahoj Petule :) . Ten deratizér, kterému jsem volala byl přímo NÁŠ deratizér, takže věděl přesně, co se u nás v domě a kam (zamčená místnost) pokládalo. Do té místnosti se nedostala, takže všechna opatření jen pro jistotu. Na netu jsem se dozvěděla, že jedů se dneska používá několik a bohužel některé domácím zvířatům chutnají a to byl asi případ chudáčka pejska :( . I tak na ni pořád koukám a zkoumám hovínka a znervozním, když se drbe....atd. A nejlepší je, že Batce se výlet moc líbil a ted se jen stačí podívat na dveře a ona už pod nima sedí a její očka se ptají, jestlipak už jdeme? :D No a dneska stejně jdeme na veterinu, zase jen tak pro jistotu, domluvila jsem se s panem doktorem, že ji prohlídne, takže výlet mít bude :D :D :D

OdeslatNapsal: 3.Úno.2009 - 15:19 
 E-mail  Profil

>Tak jsme ted došly z veteriny a je to ok :P . Baty držela,pan doktor ji prohmatal, dal mi spoustu otázek a mohli jsme jet domů. Za to,že byla tak hodná a že paničce se tak ulevilo, dostala Batuška malou hračku s rolničkou na gumičce a spoustu pusinek :P . Vitamín K mám dávat nanejvýš týden a samozřejmě pozorovat. Spadl mi šutr ze srdce :D

OdeslatNapsal: 3.Úno.2009 - 18:48 

Leni, tak to jsem moc ráda :-) Tohle moc dobře znám, my holky máme v obýváku a sem tam je pouštíme na chodbu, pak do koupelny a ložnice a to bys měla vidět, jaká to je radostná událost :lol: Ven chodíme jen v létě, v zimě se jim tam moc nelíbí...Takže žádný vzrůšo, když jsou jen v obýváku, sice se jim snažíme vymýšlet prolézačky a jinou zábavu, ale jakmile se dostanou na chodbu, mají prééé :lol: Tak hlavně pozor na ní, potvůrka jedna :lol: Pořádně jí to vysvětli, že se to papkat nemá a bez tebe nikam nemůže :mrgreen:

OdeslatNapsal: 6.Úno.2009 - 19:46 
 E-mail  Profil

> :D JUPÍÍÍÍ. Dnes si už můžu oddechnout. Baty je živel, tak už je jasné, že žádný jed nespapala :P . Dělá bugr, jako vždy :D . Za odměnu, že to tak dobře dopadlo ,dostala meloun. Málem mi s ním utrhla ruku :D :D .

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 160 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Další