Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 24.Lis.2024 - 1:12
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 162 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Roník
OdeslatNapsal: 28.Úno.2009 - 14:55 
petulevrtule napsal:
Tak kousání se odnaučit prostě nedá.... s tím nic neuděláš...jediný co opravdu jde, tak ovlivnit, jak moc kousat bude, je to opravdu jejich hra a koušou naprosto všechny fretky a kdo říká, že ne, tak lže...S tím nic nenaděláš, jsou to jejich pudy, stejně tako kouše kočka, pes...Štěně, kotě to taky musíš naučit, aby to bylo v rámcích mezí.
Jinak dneska sem dávala nová vide na youtobe, mrkni k nám do deníčku, tam je krásně vidět, jak se u náš kouše :lol:

Jinak těším se na fotky voliery, držím palce, ať se podaří, doufám, že nám ukážete, jak ste se doma snažili :lol:

tak kdyby nas ronik kousal tak jako ty vase tak si hvizdame .... na tom jednom videu kousnula fretule, ted nevim jak se jmenuje, tveho pritele hodne do nohy, tak nas kouse dvojnasobne a vsude ... ale v zapalu hry ... dneska me osklive skrabnul na holeni ... kdyz najdu fotak vyfotim to :lol:

OdeslatNapsal: 28.Úno.2009 - 15:02 
nejaky novy fotky ... pritule sla rovnou ze sprchy se podivat jak spinka, tak se nedivte, ze je naha :lol: :lol: :lol: a na dalsi je ten kousanec na noze, ale ta fotka to zkresluje vypada to jak nejaka povrchova ranka, ale ono to je hluboky jak cert :twisted:

Přílohy:
DSC_0003.JPG
DSC_0003.JPG [ 51.23 KIB | Zobrazeno 1277 krát ]
DSC_0002.JPG
DSC_0002.JPG [ 58.47 KIB | Zobrazeno 1288 krát ]
DSC_0001.JPG
DSC_0001.JPG [ 64.76 KIB | Zobrazeno 1292 krát ]

OdeslatNapsal: 28.Úno.2009 - 18:22 
 E-mail  Zobrazit autorovy stránky  Profil

Tak to je přece jasné, přítelkyně se musela pokochat tím stvořeníčkem že jo :P Přeji vám oběma hodně nervů, ale neboj se, to zvládnete! Taky si myslím, že freťáček není agresivní, ale prostě není zvyklý na lidské ruce. Na každé fretce poznáš, jak k ní majitel přistupuje a jak se jí věnuje. Bohužel, KAŽDÁ fretka kouše. I když maličko, ale zoubky používá. Můj Damián kousl za svůj život doopravdy tak třikrát, z toho dvakrát se lekl a "spletl", nicméně když mě vyzývá ke hře, lehá si na zádíčka a chytá mi zoubkama ruku, nebolí to a nestiskne mě, ale chytá. Taky když se rozdovádí, tak chytá, ale nekousne. Doruška naopak když je třeba déle zavřená (pro ni je déle i 3 hodiny :mrgreen: ), tak nás okusuje, poskakuje a chytá nás za palce, prostě má radost, že je volná :mrgreen: Ale fretky to tak dělají, nedá se to úplně odnaučit. Jen je třeba naučit fretku sílu stisku. Každý má jiné fígle, u nás zavírání nepomohlo, já fretkám cpala do pusinky prsty, když mě stiskly víc, než bylo vhodné. Brzy pochopily, že je špatně, když mě chytí silně. Důležité je s rukou necukat, zůstat v klidu a jemně prsty vypáčit zakousnuté zvíře, ale to už tu někdo psal :wink: Jinak by mě zajímalo, jak vznikají různé příběhy o tom, jak fretka žije "polodivoce", případně že se vrací k majiteli. Můj Damián je skoro napůl člověk (co ho znají, potvrdí :mrgreen: ), chodí na zavolání, dává na povel pusinky, rozumí spoustu posunkům, ale NIKDY bych ho venku nepustila z vodítka, protože když se lekne, tak bezhlavě utíká pryč se schovat a nereaguje na volání. A to doma je vnímavý, vyhledává mě a poslouchá. Stejně tak když vidí něco se pohnout, psa, nebo dítě, běží za ním a na mě kašle :frown: Opravdu nedoporučuju pouštět venku z vodítka, osobně neznám žádnou fretku, která by venku poslouchala.

OdeslatNapsal: 1.Bře.2009 - 13:13 
Ronik vyrostl a dost zmohutnel :lol: jak nas zas silneji hryznul dali jsme ho na samotku zas do prepravky a on uz je dlouhej jako cela ta prepravka ... kdyz jsme ho v ni vezli poprve, tak se mi zdala prepravka pro nej velka :twisted:

OdeslatNapsal: 1.Bře.2009 - 13:36 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

No jo, kluci jsou větší macíčci a taky maj větší sílu :lol: proto máme samé holky :P Ne, to je jen vtip, ale prostě se to tak sešlo, že u nás vždycky zůstala holka :-) Samečky jsme tu měli dva, jednoho stříbrnýho a druhýho albínka. Stříbrnej šel ke známým, co přišli o freťáčka a albínka si vzala Kamilka, tady z fora :mrgreen: Jednou ale samečka chceme, ať taky víme, co je to mít mazlivou potvůrku. Věř mi, že jakmile si zvykne, tak kousat nebude. Ještě mě napadlo, zkuste si ho brát, když se probouzí, on než se probere, tak se kolikrát dá fretku ještě umazlit, že znovu usne, možná že by to mohlo pomoct - aby získal k vám důvěru...Já třeba Kimi taky hladím, když se probouzí, jinak nemáme šanci, pokud si už viděl ta videjka...Ona je prostě blázínek :P

OdeslatNapsal: 1.Bře.2009 - 14:29 
petulevrtule napsal:
No jo, kluci jsou větší macíčci a taky maj větší sílu :lol: proto máme samé holky :P Ne, to je jen vtip, ale prostě se to tak sešlo, že u nás vždycky zůstala holka :-) Samečky jsme tu měli dva, jednoho stříbrnýho a druhýho albínka. Stříbrnej šel ke známým, co přišli o freťáčka a albínka si vzala Kamilka, tady z fora :mrgreen: Jednou ale samečka chceme, ať taky víme, co je to mít mazlivou potvůrku. Věř mi, že jakmile si zvykne, tak kousat nebude. Ještě mě napadlo, zkuste si ho brát, když se probouzí, on než se probere, tak se kolikrát dá fretku ještě umazlit, že znovu usne, možná že by to mohlo pomoct - aby získal k vám důvěru...Já třeba Kimi taky hladím, když se probouzí, jinak nemáme šanci, pokud si už viděl ta videjka...Ona je prostě blázínek :P

ty vase jsou jak z divokych vajec :), ale od ty doby jak jsem to videl u vas tak ron zacal byt taky tak akcni :) jeste dotaz obcas ma zluty prujmicek, ale jeste ten den hodi normal sisu ... davame mu jednou denne trosku jogurtku nemuze to byt tim ? a jeste kolik stoji ockovani, my ho nemame odcervenyho ani ockovanyho :( a mame to v planu, tak jen na jakou castku se mame pripravit .... jinak dneska vymyslela pritule fintu :) capla ronecka do ruky, protoze jsme potrebovali ho dat do boudicky tak, ze mu dala pred tlamu misku a on si ji zas nasysloval a chtel odnest granule pod postel a v tu chvili ho pritule capla a on zrejme nechtel pustit ty granule a nemohl ji pokousat a krasne ho odnesla i s granulkama v tlamicce do boudicky :) .... bylo to hrozne vtipny jak ho nesla a on mel plnou tlamicku tech granuli :lol: :lol: taky probihal repas jeho roztrhanych hracek, tak mela pritule sici vecer :lol:

OdeslatNapsal: 1.Bře.2009 - 14:35 

průjem určo může být z jogurtu, nedávala bych ho každej den, ale když už, tak max. lžičku týdně. jinak co máte za granule? očkování záleží na ceníku veterináře, ale psinka kolem 300,- (asi budou potřeba 2 dávky, 2. dávka se očkuje 3 týdny po první) a vzteklina kolem 200,-. fretky se neodčervují, místo toho nech udělat rozbor trusu...

OdeslatNapsal: 1.Bře.2009 - 14:49 
granule ma tyto :) no ted jsme si ho hladili v boudicce a zas nas pokousal, ale bolestive ... no snad se sklidni az mu udelame volieru z ty skrine a premyslime silne o ty kastraci ... jen by me zajimalo jestli je to fretakovi aspon lito, ze nas takhle vzdycky pokouse ...

OdeslatNapsal: 1.Bře.2009 - 19:52 

Super, granule ste zvolili jedny z nejlepších. Každopádně ten jogurt bych určitě vynechala, my ho naším fretkám nedáváme vůbec, maximálně opravdu líznout nějakého neslazeného...Ten průjem opravdu může být tím. Jinak ceny očkování se opravdu hodně liší. Za 1 psinku sme platili 320 Kč mám ten pocit, ale jistá si nejsem a za 3 fretky - vzteklina to bylo něco kolem 400,- celkem. Každopádně první běžte na ty dvě psinky, jak píše žofka a pak za 3 měsíce běžte na vzteklinu. Až tam budete, vemte s sebou 1 hovišo a nechte udělat rozbor - každopádně ať ho veterinář taky prohlídne (poslech srdce, kukne na zuby, vyšetří ouška, jestli nemá ušního svrabíka, pokud by měl, je třeba nejdřív vyléčit svrabíka - dát Strongold - pokud by ho teda dostal, není třeba dělat rozbor trusu, jelikož je to i proti střevním parazitům. Takže bych nejdřív zvolila jako první takovou preventivní prohlídku a pak se rozhodla co dál. Pokud s ním momentálně ven nechodíte, to očkování zas tolik nehoří...

OdeslatNapsal: 1.Bře.2009 - 19:57 

jen teda ty bobky k rozboru se sbírají 3dny za sebou - stačí jeden bobík z každého dne, uchovává se to v uzavřené nádobě dole v lednici, nádoba stačí jedna. je to z toho důvodu, že brebery se nemusí vyloučit s každým bobkem...

OdeslatNapsal: 1.Bře.2009 - 20:44 

žofka tak mě nikdy žádný vet o bobiška za 3 dny neříkal, ani z Brna Jekl...Tak teda nevim jak to je... :shock: Každopádně lepší mít teda za ty 3 dny...než tam chodit postupně :)

OdeslatNapsal: 2.Bře.2009 - 0:18 
aha dekuju za rady ... mno zajdem s nim az o vyplate :lol:, ven ho zatim neberem, protoze nas porad kouse a nedokazu si predstavit jak by jsme mu postrojek nasazovali :) to by bylo peklo ... nevite proc nam ten zmetek kali do misky s vodou ? drive to delal do zachodku ... mam pocit jako by to delal naschval :D ... a jeste dneska jsme mu objednali tri zachodky a tri kila tech granuli ... nasel jsem je na netu za 120 kc/kg coz je super cena ... my jsme ty granule kupovali v kamenym obchode za dve stovky :evil:

OdeslatNapsal: 2.Bře.2009 - 0:20 

nemá misku blízko u WC? co jsem koukala, tak máte WC rohový, většina samců na ně nechodí a nebo je překadí, tak jestli prostě jen necouvne a nemá najednou zadek v misce :)

OdeslatNapsal: 2.Bře.2009 - 0:34 
ŽoFiRo napsal:
nemá misku blízko u WC? co jsem koukala, tak máte WC rohový, většina samců na ně nechodí a nebo je překadí, tak jestli prostě jen necouvne a nemá najednou zadek v misce :)

misku ma v druhym ruzku naproti wc je fakt ze to je vedle sebe ... ale driv kakal do wc a ted kaka do misky :) ze mu to nedojde kdyz vi ze z toho pije ... :D nebo to dela naschval aby jsme si ho vsimali ... :twisted:

OdeslatNapsal: 2.Bře.2009 - 0:40 

no když píšeš že vyrost, tak se třeba jen prostě už do toho malýho záchůdku nemůže naštelovat :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 162 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další