Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 17:21
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podzimka
OdeslatNapsal: 11.Dub.2009 - 23:26 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Achojík :cheesy:
Jelikož jsem tu hodněkrát četla že jejich freťulka v říji ráda chodí venku tůry tak jsem se rozhodla tu naši smradlavou potvůrku vytahnout z klece a nechat ji unavit chozením :D Tak naše procházka byla taková že kdyby mohla tak tu zámkovou dlažbu co máme před bytovkou veme sebou jak se do ní zasekla a nechtěla jít. :lol: k její smůle jsem větší a o hoodně kg těžší :twisted: ,prostě se musela podřídit. :oops: Kohokoli potkala na toho se sápala a chtěla domů,zase měla smůlu :wink: .Nakonec rezignovala,prošla se po trávě a potom se "rozesrala" na jednom fleku a muchy sežerte si mě :shock: .Napila se a ležela a dělala mrtvého brouka.Nakonec ale přece jen přišla a snažila se být hodná :cheesy: ,si myslela že hned půjde domů.Ale po hodině a něco domů šla,do ted chrní jak zabitá :D .
Zjistila jsem jedno: NAŠE PODZULE AT JE A NEBO NENÍ V ŘÍJI VÉNEK NESNÁŠÍ! A neví na co má místama nožičky :lol:
Taky ale si venku užili holky a taky tatínci(ti si udělali provizorní hřitě a hráli nohejbal),děti baštili večeři venku v trávě.

Podzule venku...
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Večeře v trávě :D
Obrázek

Letos budeme mít na 1 máje asi smůlu :( Takto u nás kvete Třešen!!!

Obrázek

Nějak se to počasí zbláznilo letos.... :wink: ještě nám tu chybí to moře a bylo by fajně.

OdeslatNapsal: 12.Dub.2009 - 19:19 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Koukám, že ste si to pěkně užili :-) Podzima dělá naschvály potvora, jo??? To jí budu muset asi po telefonu vyčinit, až spolu zase budeme mluvit Sopuško :mrgreen: :mrgreen:
Fotečky moc pěkné a holky si to očividně užily :-)

OdeslatNapsal: 12.Dub.2009 - 20:45 

Díky petuli za pochvalu :oops: :P .No Podzule už tu hezky zasmraduje byt..nejhorší je že my to už necítíme ale návštěva jo :lol: .No nechce chodit ven ani na sluníčko.Dnes šla před spaním aspon kolem bytovky :shock: Prozměnu jsme ted dělali hrabě :lol: :mrgreen: Zasekla se do trávy a já ji tahla po kouskách na smyka.Ale jak jsem řekla jdeme domů :shock: :shock: :shock: valila až jsem vedle ní utíkala :lol: A ty schody jak vybírala rychle nahoru :cheesy: .Do bytu se drala první jen aby byla doma..honem do klece a řádně se očichat jak kdyby jí mělo něco chybět :twisted: :lol: .Holky si to užili suprovně..koukali na tatínky jak hrají nohejbal a baštili. :) No měla by jsi jí dát nějaké to kázání..asi si nás tak ochočila že ji nic neumíme přikázat :D

OdeslatNapsal: 12.Dub.2009 - 20:59 

Navis napsal:
....No nechce chodit ven ani na sluníčko....

jestli to nebude tím, že ani tchoř na sluníčko nevyleze? :wink: víc jak za dne se jim venku líbí až za soumraku, když je šero...

OdeslatNapsal: 12.Dub.2009 - 21:28 

Jéé ŽOfi vidíš to..to mě nenapadlo.Ale ta naše nechtěla ani dnes za soumraku :( Hold vének ji nebere.jen sníh ji bral :cheesy:

OdeslatNapsal: 12.Dub.2009 - 21:31 

moji takhle za dne venku taky moc běhat nechtějí, tedy trvá jim o dost dýl než se "roukoukají" a většinou se jen tak válí... teda u kluků to ještě jde, jak jsou v říji, tak jsou takový hyper, ale holky ty tak se nosit a nebo jen válet v trávě, chodit nee

OdeslatNapsal: 12.Dub.2009 - 21:49 

Ono na sluníčko by se nemělo chodit už jen z důvodu, že jim zvyšuje riziko onemocnění nadledvinek, co si tak matně vzpomínám, jelikož sluníčko podporuje tvorbu nějakých hormonů, které právě ty nadledvinky ohrožují, ale nevím jak to přesně je, tudíž v letním počasí ven na sluníčko nechodíme (jsou to maximálně 10 minutové procházky) Prostě by na slunce měli chodit minimálně a sami to moc dobře vědí :P Čím je větší tma, tím tam jsou radši...Každopádně některé fretky moc venek nemusí, naše Megina venku taky být nechce, jakmile je na zemi, tak mastí zpátky k baráku...

OdeslatNapsal: 16.Dub.2009 - 8:27 

kvo kvo freťulky! :D
Musím vám napsat co mě udělala ta moje panička včera :cry: .Ona mě vytáhla z pelíšku a šla semnou ven :cry: :cry: :cry: Ale kdyby jste věděli v koli hodin :shock: Bylo něco kolem 22 hodiny :roll: .No už neví kdy by mě stím svím slavným vénkem otravovala.Napřed mě nemohla dotahnout ani na chodník tak mě táhla na smyka k takové velké věci kde hážou různé věci které už nechtějí a potom mě nechala at si chodím v okolí po trávě.Byla trochu mokrá ale mě se to začalo líbít :!: :D Tak jsem začala létat a pěkně jsem tu svoji lidskou polovičku prohnala :cheesy: .Jednou jsem se jí vytrhla i s vodítkem z ruky :wink: No prý mě chyttla jen tak tak a už semnou tak pozdě nepůjde.prý jsem jak urvaná z řetězu :frown: .nevím co se jí pořád nelíbí :oops: Jsem se jen vyblbla no.Je pravda že já domů ted nechtěla a ona se třepala zimou a tahla mě domů :lol: .Ale byla to pěkná procházka.Jsem zvědavá jestli mě veme i dnes tak pozdě ven :twisted: .Jen foto nemám.Prý byla ráda že mě slyší podle rolničky(i když tam svítili takové malé kuličky na tyčích) natož aby ještě někde fotila. A nevíte proč se mi přestali zobrazovat obrázky :| ...ted koukám že nic nevidím..ale co už.
Tak čauky fretulky a vytahněte prozměnu vy ty vaše páníčky na noční procházky,jsou super :cheesy: :twisted: kvo kvo Podzule!!

OdeslatNapsal: 20.Dub.2009 - 12:31 

Ahoj všem fretulkám a jejim páníčkum :P
Máme tu pár novinek :)
V pátek jsme si dovezli domů Krásného ženicha pro naši Podzulku- Skankyho.Musím říct že na to že nás viděl poprvé tak to byl (a je pořád) mazel k zulíbání :oops: .Jak dojél k nám tak Podzule málem rozervala klec jak ho cítila a chtěla za ním.O chvíli později by už tak za ním nechtěla :wink: . Skanky se chopil svého úkolu hned jak ji viděl.Žel na začátku nevěděl jak na to tak ji hoodně dlouho smýkal a tahal.Nakonec jsem je dala do klece páč to tu neznal a nevěděl kam sní.Když jsem viděla jak ji chuderu tahá atd. tak jsem si to dobře ořvala :cry: ,moje záchranářské akce zkončili s kousnutím do palce který mám do ted rudý a bolí mě jak čert. :evil: .Hold jsem neměla šahat do klece.Po 4 hodinách chlapec na to došel a zadařilo se :cheesy: .Potom už jen ukazoval jaký je profík a jak to umí bez škubání,tahání :lol: .Podzulka se semnou nebavila ani nechtěla pomuchlat :( .No co už.Ze Skankym jsme chodili na procházky aby jsme ho trochu unavili :D .To jsem si jen mohla myslet,jakmile jsme došli z vycházky tak se chopil díla znovu :P .Včera jsme toho úžasného mazla vrátili (vezl ho sám manžel).Je nám po něm smutno bo to byl opravdu mazlíček akrásný chlapisko.Měl tu plno obdivovatelů :D . Jakmile byl Skanky na cestě domů tak jsem vydrhla celou klec(protože smrděla opravdu šíleně),vyměnila pelechy atd.Podzimka ožila do šíleného nezvladatelného živlu! :twisted: .Atomovka a torpédo hadra... :lol: Dneska nás tu už rovná do latě,hlavně malou.Na tu je vysazená co sem došla.Až na to že dnes už kousala hodně a Lucka už měla nakrajíčku :oops: .No pokud se zadařilo tak ani nevím jestli se něco narodí stím jejím divočením,skákáním a padáním když netipne dálku stolu od sedačky.Což dnes zase netrefila :roll: . Pošleme několik foteček....

skanky:Obrázek

Obrázek

Obrázek

více foteček mazlíka Skankyho je v galerii :P

Podzulka+Skanky : moc jsem nefotila a nechávala jsem je samotné při díle.Tady jen odpočívali.
Obrázek

A dnešní fotky Podzulky:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jetě nahraji videjko aby jste viděli jak řádí možná nastávající maminka :D
http://www.youtube.com/watch?v=zxXUqRWuGRQ

je tam ještě jedno vidějko jak drtí nši Lůcu a moje šílené zakoktání :cheesy:

OdeslatNapsal: 20.Dub.2009 - 13:28 

Držím palce, ať máte krásná fretčí miminka. Myslím, že v tomhle stádiu nemůže uškodit žádné běhání a lítání, a později by se snad měla nastávající maminka díky hormonům trošku zklidnit :wink:

OdeslatNapsal: 20.Dub.2009 - 14:52 

Žabka napsal:
Držím palce, ať máte krásná fretčí miminka. Myslím, že v tomhle stádiu nemůže uškodit žádné běhání a lítání, a později by se snad měla nastávající maminka díky hormonům trošku zklidnit :wink:

Děkujeme!! Uvidíme jestli se zadařilo 30.května kdy má termín. Ted už se mi ozívají lidi jakl chcou aby se jejich mimi jmenovalo atd :lol: . Nejde jim vysvětlit že nemůže být tolil a toli samiček a naopak. :wink: tak snád se potom časem uklidní,i když Žofka psala že Bigi řádila taky :D

OdeslatNapsal: 23.Dub.2009 - 21:49 

kvo kvo úplně všem :D !
Tak naše beruška je jak sto čertů :shock: :P což teda je něco ji uklidnit :roll: ale celkem to zvládáme(teda občas) :lol: .
všimla jsem si na ní několik změn: 1. začala být strašná fiflena :roll: hodí jedno hovišo do wc a už tam nejde,to raději vyběhne z klece a hodí to kde se jí zachce :frown: .
2.Baští jak divá a to je jen pár dní po připouštění :shock: :D .
3.Adoptovala si totálně manžela :shock: . Joho celého.Jak si sedne na sedačku tak je už u něj a celého (kde může samozdřejmě) ho poumívá a lehne si vedle něj.Nedej bože jak ji zmizne na wc a zapomene si ji tam vzít..ta její panika v očích je úděsná :( .
4.u mě má adoptované jen 4 prsty na obou nohách..palce jsou nepřítelé a ostatek těla taky :lol: .U starší dcera nezměnila chování vůbec.U mladší je to horší bo nám ji kouše do krve.Lucinka ale odolává :cheesy: .
5. začala se budit ráno a to třeba ve 4 hod. a chce si hrát!! :x k mé velké nelibosti.
6.Přestala malé chodit do postele a celou si ji předělávat...totálně nám odstavila veškeré styky s Luckou a jejíma věcma a hračkama.Proč to nevíme.
Jedno je ale jisté..Podzule magoří a dělá si tu co chce a všichni kolem ní chodí opatrně a dávají pozor kam šlapou aby jí nějak neublížili :lol:
Ale taky se sní mazlí a nevýjde z toho jen tak bez úhony :P :oops:
Obrázek

Obrázek

OdeslatNapsal: 24.Dub.2009 - 10:08 

No doufejme, že to manža konečně oceňuje 8) :lol: :lol:

OdeslatNapsal: 24.Dub.2009 - 13:40 

Ocenuje...dává na ni pozor aby jí holky nic neudělali :lol:

OdeslatNapsal: 6.Kvě.2009 - 12:52 

Zdravíme úplně všechny! :P
Trošku se tu zase ochomítneme :wink: ,ale potom zase půjdeme :) .
Co se u nás zase změnilo a nevo odehrálo :roll: ti kteří chodí na chat vědí vše a jinám to tu trošku napísneme :wink: .
Podzimka začala třetí týden svého očekávání(pokud se zadařilo). :D Váží 880gr,pěkně nám přibívá na váze.Zase změnila chování,už zase léce s Lůcou po bytě jako uragán.A mě opět nesnáší ale to napíši níž proč :D .Manžela pořád miluje.Dělá si zásoby jídla po celém bytě a to i v mé skříni ve svetrech kam začala poslední dobou zalézat a spat.Na své wc už zase chodí bez problémů ale sem tam ně někde nechá překvapení :shock: .Ale už se nechá aspon trochu potulit a usne v klíně. :P Taky nám změnila svůj vzhled! :shock: .A to teda úděsně.Je ted zní taková polo krysa :twisted: .Pustila behem jednoho dne tolik chlupů že jsem zírala jak to zní jde dolů...zbytek na ni ale stále drží a ani se nesnažím jí to dávat dolů když to nejde "samo". :wink: .No Podzule mě nesnáší za to že jsem ji zbavolala těch jejich chlupů...hlavně že u toho "oškubávání" držela a usínala.Ted když na ni jen lehce šánhu tak uteče a nebo mě poškrábe! :evil: Zato manžel ji může hladit i po holé kůži a nic..schoulí se mu v dlaních a je štastná.Dotku se jí já a vraždí mě :( .Naše Podzule to ale vzala hopem(to sundávání chlupů),páč ještě nebyla ani podrostená a došli ted trochu chladna tak se jen zavrtává do svetrů.První den si ani nehrála jak z toho byla nervozní a dnes už létala zase jak išus :cheesy: .Ale vypadá teda hrozně.Jak řekl manžel když ji viděl: "To je ale hnus" :lol: . Ještě jí vadí ty zbylé chloupky a snaží se je všemožně sundat ale hold drží tak má smůlu :wink: .
Jinak naše Ajka propadla fretkám už úplně.Malovala obrázky a řekla mě že až bude velká tak bude mít doma fretky :D ,na otázku že kdyby její přítel nesnášel fretky co bude dělat mě řekla že když bude bydlet ona sním tak se zbalí a odstěhuje i s fretkama a když bude on u ní tak není co řešit prý "vypadne chlap!" :cheesy:
Lucinka mě dnes honila k doktorovi,že musíme už jít s Podzimkou aby jí už vytahli ty miminka z bříška a aby jsme je už měli doma :) .Tak se tu nějak nemůže dočkat snád už nikdo.Jen výjdu ven tak se mě ptají jestli už se potvrdilo že čeká a nebo nečeká míma :P .
Zase trocha obrázků:
Takto spinkala...
Obrázek

Tady umívala nohy holkám :D
Obrázek

Obrázek

a tady loudila ještě ručičku na umívání :lol:
Obrázek

Ajky obrázky...
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Tak se zase někdy ukážeme!páček :P

Naposledy upravil Navis dne 7.Kvě.2009 - 15:25, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další