Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 16:52
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podzimka
OdeslatNapsal: 12.Bře.2009 - 19:36 
 E-mail  Profil

:D :D to je škoda, žes to nestihla. To bych se zase určitě moc nasmála před spaním :D :D :D ( dneska totiž odpadnu určitě dříve, než malá. V noci jsem měla několikrát slepičí koncert a lomcování klecí - tedy AKCE: pustťe mně na ni!!!!!) :D

OdeslatNapsal: 23.Bře.2009 - 12:21 
 E-mail   Moje galerie  Profil

Ahojík Freťandy a Freťáci!
zase trochu toho našeho infíčka :wink: . Panička s holkama se vydala mi koupit nějaké pamlsky..nakonec z toho bylo pamlsků za nemalé penízky :cheesy: .Do toho ještě došel balíček od frodíka :lol: .A ještě mě došla taštička na nosení(že prý když jsem taková hrdinka venku tak at se aspon nosím když nechci šlapat) :? . Ale taky vám musím napsat co mě ty moje můry udělali :( ,oni mě koupili nové stelivo :cry: :cry: .To bylo utrpení pro mě,úplně jsem byla mimo a v šoku. Vyčistila mě ta moje panička moje wc a nasypala nové stelivo (Asan se to jmenuje),já tam hupla a hned jsem se v něm válela a nakonec jsem si tam ustlala.Jen jsem slyšela jak říká že to bude asi problém.. Za chvíli se mě chtělo na OO a to mocinky :? ,běhala jsem úplně neštěstná,hledala jsem kam bych se nohla vy... :| .Panička mě vždy dala do toho vonavého steliva a já nevěděla jestli se tam můžu a nebo né..no nakonec ona vyhrála a já to pustila i mimo rožeček doprostřed. 8) Čekala jsem že zase dostanu po prdeli ale to bylo hlazení a dávání pamlsků,že jaká jsem šikovná holčička atd :shock: :oops: Jsem nechápala co se děje!Ale pamlsky jsem baštila kdyby si to náhodou rozmyslela a aby si je nevzala zpět. :lol: No stelivo bylo to nejmenší co mě potkalo...to horší mělo teprve přijít :shock:
Včera mě vzala panička s holkama ven.Vzali i tu novou tašku do které jsem se hned na chodbě drala.Šli jsme hoodně daleko..koukala jsem na rychle se pohybující krabice co všede kolem nás jezdili :? a potom jsem se ocitla někde v teple kde to hrozně vonělo(prý obchod).Ale tam mě nechtěli ani z tašky nechat nakouknout :x Jen jsem slyšela jak panička říká at ji drží pořádně v tašce aby je prý nevyhodili. :? nevím proč by nás měli vyhazovat :evil: nakonec jsem byla zase venku v zimě :roll: a potom jsme došli konečně k někomu domů.Tam mě vytahla moje šéfka z tašky a dala na vodítko a prý že jdeme na wc. :) No jaký to byl šok když jsem zjistila že jsem úplně někde jinde a to wc bylo venku a strašně moc veliká hromada steliva někde v rohu(na dvoře) :shock: To nic nebylo proti tomu co mě čekalo za chvíli :| Cítila jsem tam strašně divný pach tak jsem hledala co to je a najednou jsem to zjistila :shock: :shock: se tam na ně vyřítila strášně velká černá věc!A jen slyším fůj Asro to nesmíš :!: Prý se tomu říká pes..ale ona pořád zamnou a chtěla si hrát..chápete to??Pes velký jak hora,najednou jsem viděla jak skočila na paničku a byla velká jak ona :shock: .A potom zase zamnou a panička byla pořád u mě kdyby prý něco..A něco se stalo.Mě to naštvalo tak jsem toho psa ňafla do nosu(ale jen trošku) :cheesy: Ale ona to nepochopila a zase kolem mě štastně skákala a to už jsem byla v bojové pozici :twisted: .Panička mě vzala na ruky a šla mě dát domů..že když nechci na wc tak půjdeme do tepla.Tam mě čekalo další překvapení :shock: velká chlupatá věc. :shock: Ona na mě syčela..ale mě se hrozně líbila.A zase jsem slyšela jen Tome fůj,neboj.A on pořád utíkal přede mnou a mě se líbil :( :oops: .nechtěl mě ani náhodou vedle sebe.Prý je to paničky poslední mazel co měla předemnou 8) . No potom pro nás dojél páníček a jeli jsme tou krabicí domů..to se mi libilo.Koukala jsem nalepená na okně na vše co bylo venku. :D A nakonec jsem poznala svůj domov...jen co jsme vylezli z krabice ven. :cheesy: Já byla šťastná!Doma honem na wc a potom jsem nestihla se ani zavrtat do deky jak to dělám a už jsem nevěděla o světě.Prý jsem byla statečná a spánek byl zasloužený :D I když jsem se nenachodila vůbec :lol: No jsem zvědavá co pro ně zase nachystají...

Fotečky :
Moje nová taška-fakt jen MOJE! :D
Obrázek

Nějaké pamlsky a to nové stelivo :D
Obrázek

Tady je můj ukázkový panáček ( co bych neudělala pro vitamínovou pastu že?! ) :oops:
Obrázek
to pod sebou mám balonek..te tam dávala ta malá potvůrka :D

Moje taška a já..nikomu ji ani doma nedám
Obrázek

Já ta Tom(ta chlupatá koule)
Obrázek

A zasloužeý odpočinek
Obrázek

A tohle je Thomas : Skoro 12-ti letý perskosiamský kocourek mojí paničky a ten co si semnou nechce hrát :roll:

Obrázek

A nějaké videjka:
Já s balonkem: http://www.youtube.com/watch?v=2pHsnMzgDUk
tady blbnu po ránu s malou : http://www.youtube.com/watch?v=Q2EYtR7xY74

To je zatím vše.. taks e mějte dobře milé freťulky!!

OdeslatNapsal: 23.Bře.2009 - 22:32 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Peťul, jak je na tom s konzervičkama??? Když byla u nás, chutnaly jí strašně konzervičky shiny cats od Gimpetu - sýrová a s krevetkama...A s omáčkou :D Kupovala sem to původně pro Bělču, ale ta nad tím ohrnovala nos, tak sme to podstrčili Podzimě a ta to zblajzla jak malinu :D žrout jeden :mrgreen:

OdeslatNapsal: 24.Bře.2009 - 11:04 

Peťuli na začátku je bačtila jak divá a ted je nechce.Jedině za předpokladu že ji krmím.Ona to chce jen z mojí ruky.Tak vždy naberu na prst,ona se usadí a labužnicky baští.Jakmile jí to dáš do mističky tak to tam nechá osychat a nechytí se toho ani za boha :cheesy:

OdeslatNapsal: 2.Dub.2009 - 20:26 

Zdravíme včechny!! :D
tak jedna malá změna u nás nastala..Podzimka se konečně rozhodla že už je opravdu jaro a teplo tak začala jít do říje.Mazlivec není a torpédo je to pořád veliké. :D Jen když je manžel doma tak si k němu lehne a usne sním,ale jakmile projdu kolem a nebo se k němu přiblížím já tak je zle :shock: vyletí po mě a začne mě kousat a drtit jak může :frown: jsem její konkurent tak si ho hlídá pro sebe :P . Musím poděkovat Žofiro za vyčerpávající odpovědi na moje šílené otázky ohledně toho jak to vypadá když jí začíná říje atd :oops: díky Žofi moc!! :cheesy:
Dneska jsme si vyšli ven :D od rána bylo krésné sluníčko a teploučko tak jsme napakovali Podzuli vodu,jídlo,pastu,její tašku na nosení,2 hračky a vydali se opravdu daleko :roll: Před barák :lol: . Jaké bylo překvapení pro podzulu že venku není zima a tak nemohla hrát divadýlko s tím jejím klepáním jak ratlík :D No prošla se,podívala se kolem baráku(ale jak zjistila že je moc daleko a nevidí vchodové dveře bylo zle a už se drala domů 8) ) ,prošla si pískoviště a už jí to stačilo.Vlezla do tašky a šla spát :cheesy: Chvilku se prospala a potom si i hrála a běhala a potom že už chce domů atd. :roll: No přemlouvat ji bylo umění ale kvůli pastě tam tedy zůstala do půl sedmé :D . Děcek měla kolem sebe habaděj a to byla ve svém živlu.Toho nejmenšího prcůška olízala kde mohla a jiné děcka poskákala a šplhala po nich :P nakonec stejně předvedla to své divadýlko s velkou zimnicí a zalézáním do mikyny a to už jsme tedy šli domů.jakmile byla doma tak létala jak pošuk..skákala po nás trhala hračky atd :mrgreen: hrdinka velká to říkám pořád.
Potom nastala očista úšek a stříhání drápků(už je měla dlouhé),uši pohoda,přední tapky super..zadní tapky hrůza :evil: Zůstala mě zakouslá v ruce tak že jsem ji nemohla odtrhnout.Mám to ted napuchlé jak blbec.Pištěla,knučela,mrčela nakonec zafuněla a sesunula se a vzada to :cheesy: .hned po puštění se po mě vyřítila a zakousla do nohy a zmizela kdo ví kam...tak ted bud spí ve skříni nebo v posteli u malé a nebo někde na truc zalezlá :cheesy:
pár foteček..nemáme takové modelky jak petule..ta naše na mě venku vystrkovala všude prdel.
tak petuli..nějaké jsem udělala,ale nic moc :D

V obložení jejich obdivovatelů(je jich více :cheesy: )
Obrázek

tohle bylo foceno za barákem kde byl klid (žádné přepady děcek)

Obrázek

poprvé v písku
Obrázek

Vyhřívání na sluníčku
Obrázek

muselo tam být něco úžasného protože po této fotce mě dobře prohnala..
Obrázek

žadonění aby šla už domů..o otevření dveří :cheesy:
Obrázek

foteček bylo více z venku ale všude mi ukazovala prdelky :D

OdeslatNapsal: 2.Dub.2009 - 21:10 

Jůůůůů to jsou krásné fotečky :-) Gratulujeme k dospělé holce...

OdeslatNapsal: 2.Dub.2009 - 21:32 

děkují,děkují! :oops:

OdeslatNapsal: 3.Dub.2009 - 9:55 
 E-mail  Profil

>Krásné fotečky Navisko a určo krásné odpoledne :)

OdeslatNapsal: 3.Dub.2009 - 11:03 

Lenkask1 napsal:
>Krásné fotečky Navisko a určo krásné odpoledne :)

Díky za pochvalu,bylo nádherné a dnes bude taky.je tu od rána krásně teploučko tak Podzule s Holčičkama vyrazí zase ven..zítra je víkend tak můžoz řádít až do aleluja :D

OdeslatNapsal: 3.Dub.2009 - 14:14 
 E-mail  Profil

> no jo Navisko, už tu máme jaro :D . Tak to já dneska posílám malou s tatínkem na chalupu a jdu pařííííít, jupíííííí :P . Bud to tady Atasek jednu noc beze mě vydrží, nebo to zítra uklidím :lol: .

OdeslatNapsal: 7.Dub.2009 - 20:32 

tak doufám že Aťásek vydržel tu jednu noc bez tebe :D protože u nás Podzule musela vydržet skoro 3 dny beze mě a malé... :( Ze soboty na neděli po druhé hodinně ranní jsme jeli do nemocnice.. :( z ničeho nic malá nemohla dýchat a bolelo ji na prsách..sípala a nemohla mluvit..výsledek byl napřed pro mě normální zánět hltanu..jenže doktorka mě řekla že ona má akutní záněk hltanu :o nevěděla jsem jaký je v tom rozdíl..ten mě byl vysvětlen během chvilky..příjde z čista jasna,dítko nemůže dýchat protože mu napuchne celí hltan nastane dušnost až kolaps kdy už se dusí a jde na jipku :( .My dovalili včas dostala ty nejsilnější Atb + adrenalinový inhalátor+injekci.Dnes jsme už doma stím že jsme ok...mám strach se od ní hnout :cry: .Zato naše Podzulka si naši chvilkovou nepřítomnost užívala jen s manželem :twisted: měla jsem strach jestli jí dá vůbec najest když tak na ni remcá(občas) :roll: .tak z té chvilky co jsme byli pryč má podzule pipku jako třešínku :shock: a místo aby chudla jí manžel tak zásobil jejíma granulkama atd že podzule přibrala a z necelích 820gr má 880gr :shock: :lol: .Pouštěl si ji na chvíli ven proběhnout a potom zase do klece.tak se o ni staral dobře ale wc jí nevyčistil :cheesy: .Dnes jak jsme dojeli jsme ji pustili a ona tu běhala a řádila jako by jsem já a Lucinka neexistovali a jen manžel,manžel a zase manžel :o :evil: . ted ji budu sledovat jestli už je v plnné říji a nebo né :wink: .Má mě totálně na háku falešnice jedna :oops: . Tak aspon k něčemu byl ten špitál dobrý a to k tom u že jsem zjistila že manžel by se Podzule nezbavil jak tvrdil(že kdyby se o ni musel starat tak ji takticky odstranní do volné přírody),ona by se sním měla líp jak semnou a holkama ještě :mrgreen: a druhá věc byla fajn že jsem se tam naučila dělat z vlny kočičku a chobotnici atd(tomu by jste nevěřili co se dá udělat z blbé bambulky) :lol: :cheesy: . Tak jdeme se léčit protože malá je doufám na tom dobře a já jsem si donésla chřipajznu :evil: .

OdeslatNapsal: 7.Dub.2009 - 20:49 

Ahoj Peťul, máte doma veselo, pěkně se to teda sešlo :-( Tak se dejte brzy do kupy, ten jeden, dva dny v plné říji nehraje roli...Zatemňuj jí, třebas to trošku pomůže - už jen kvůli únavě...A počítej ty 3 týdny - zkus si dát inzerát, že hledáš kastráta při chuti, třeba se někdo ozve a nebudete muset na hormon. injekci...
A hlavně ať se dá malá brzy dohromady :-( Koukejte se uzdravit...

OdeslatNapsal: 7.Dub.2009 - 21:09 

Ahojky Petuli!
Díky za rady!! Máme sehnaného samečka ženicha..mám v plánu si nechat od Podzimky miminko..ale ještě nevím jestli jít do toho a nebo né..Jinak Podzule je torpédo i při říji :D .je to magorek divoký..léce i v noci . Jinak tady je jedna fotečka Lucinky vyfocená ted..

Obrázek

to jsou naše výtvory z nemocnice aneb jak říká naše malá ze špitálu :cheesy:

OdeslatNapsal: 10.Dub.2009 - 19:50 

všechny zdravíme :D
nevím jak u jiných freťulek vypadá říje ale u té naší je to horší jak puberta :frown: .Je nedobrá jak čert :evil: Kouše surově,vysí doslova na věcech a rve a rve.Malou nám kouše pomalu do krve.Navíc se ji nehodí ani pustit z klece ven... :( Jak ji měla pořád otevřenou tak je ted pořád zavřená.Puštěná je jen na chvíli.Jí stačí 15 min. běhání a mám tu všude nasr... :x šílené..háže to normálně za běhu kde chce.2x do peřin malé.4x u dveří v koupelně,2x v kuchyni a kdo ví kde ještě.Člověk by nevěřil kde se to v tak malém tělíčku za ten den bere. :shock: Jí jak divá...vůbec nechudne.Falešku podle mě nemá protože má chvíli říji.A to nemluvím o tom jejím učurávání! :evil: Bohužel to vždy zjistím jen díky ponožkové metodě :lol: určitě víte o čem je řeč.A pro ty kdo neví.... až do té loužičky šlápnete tak to zjistíte :cheesy: . nehrozí si ji vzít na ruky..hned jsem pocvrkaná a holky taky.Baba jedna.
Dnes proběhla očista celé klece...zírala na mě co si to dovoluji ale ona holka začala zase tak smrdět až to bolí :D .Jinak pokud to výjde tak v pátek se jede pro samce který už se těší :cheesy: .Tod naše strasti s Podzulou :D Jo a mazlivá ROZHODNĚ NENÍ!Je to pořád to šílené torpédo a blázen :twisted: :cheesy: :lol:

OdeslatNapsal: 10.Dub.2009 - 22:51 

Tak jí to přejte :D Lepší jak kdyby pořád spala a vypadala nemocně...Připomíná mi to silně naší Kiminu...Běluš i Megis byly v říji a po v pohodě...Ale Kimině to zůstalo dodnes...Doufej, že se uklidní... :cheesy:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 118 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další