Fórum fretka.kom.cz

Fórum fretky.cz

Fórum pro chovatele fretek - spuštěno 27.12.2007

Nové české Sdružení chovatelů fretek www.schf.cz.

Právě je 21.Lis.2024 - 23:30
Registrovat | Pravidla | FAQ

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 162 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Roník
OdeslatNapsal: 24.Úno.2009 - 0:14 
 E-mail   Moje galerie  Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

jo, můj fretmen mi taky skákal po koleni :D sice to nikdy neprokous, ale řekla byž, že to štípnutí bolelo snad víc než to prokousnutí :) taky po tom zůstávali pěkný modřiny :D nebo pokud ho tedy dokážeš chytit pod krkem, aby se nemohl ohnat, tak ho zkus takhle vždycky na chvíli vzít a hladit... prostě si musí na ruce a kontakt zvyknout, jinak to nepůjde, no :(

OdeslatNapsal: 24.Úno.2009 - 0:20 
ŽoFiRo napsal:
jo, můj fretmen mi taky skákal po koleni :D sice to nikdy neprokous, ale řekla byž, že to štípnutí bolelo snad víc než to prokousnutí :) taky po tom zůstávali pěkný modřiny :D nebo pokud ho tedy dokážeš chytit pod krkem, aby se nemohl ohnat, tak ho zkus takhle vždycky na chvíli vzít a hladit... prostě si musí na ruce a kontakt zvyknout, jinak to nepůjde, no :(

no nakonec jsem ho dostal do budky na granule rozliltl se za miskou a zastavil se az v ni 8) :lol: zitra to zkusim s rukou, ale jak byl utahany, tak uz se nechal rukou ochmatavat jsem ho prevracel, ale porad oci jako stopky

OdeslatNapsal: 24.Úno.2009 - 0:26 

ono nějaký čas potrvá než se uklidní, zvykne si a pak vytuhne tak, že si s ním budeš moc dělat co chceš :) pokud se ale unaví a nechá se vzít do ruky, tak bych si ho zkusila vzít na klín a prostě ho hladit a mluvit na něj...

OdeslatNapsal: 24.Úno.2009 - 0:27 
ŽoFiRo napsal:
ono nějaký čas potrvá než se uklidní, zvykne si a pak vytuhne tak, že si s ním budeš moc dělat co chceš :) pokud se ale unaví a nechá se vzít do ruky, tak bych si ho zkusila vzít na klín a prostě ho hladit a mluvit na něj...

dobre, tak ja zas budu informovat zitra :). Zatim dobrou :twisted:

OdeslatNapsal: 24.Úno.2009 - 17:30 

pajice666 napsal:
jsou to dablici ... to ten nas je takovej spis bazlivej ... kdyz si s nim takhle hrajeme tak nam jde spis po rukach ... spis ho zajimame my nez ty hracky krome spojenych kulicek ktery maximalne rozsapal ... dneska jsem po nem hazel plysaka a pak vyskocil a hryzl me do kolena ... v ty koupelne by takhle klidnej nebyl ... kdybych ho drzel tak jak ty tak me pekne pokouse ... mame co jeste dohanet mas je pekne naucene :)

Neboj, časem z něj taky budete mít mišáka mazlivýho...jde jen o to vydržet a dát Vám i jemu čas...Přesně jak píše žofka ...Jinak mezi námi...Ani naše holky takové ze začátku nebyly...Každopádně kousanec od samice není to, co od samce :lol: Chce to, se mu hodně věnovat, teď ještě víc jak normální fretce, která je z kvalitních poměrů - což nechci říct, že ta péči nepotřebuje, ale on jí potřebuje mnohem víc, než taková "normální" fretka. To kousání časem přejde...Jinak u našich fretek jsem se setkala s tím, že nevěděly na co ty plyšáci sjou - hlavě u té bílé, co máme, ta byla týraná. Absoutně neměla šajn na co to je, museli jsme jí to naučit! Budeš se divit, ale i takové věci se dají dělat :D učit se si hrát...Je klidně možný, že neví na co to je a jako hračku bere tvý koleno - je to nejblíž, kam se mohl momentálně zakousnout :mrgreen: Když byl rozdováděný a viděl, že si s ním chceš hrát...
Takže přeju hodně trpělivosti a pochopení pro něj...je to chudáček malej :roll: co má hodně síly a neumí jí ovládat, jelikož ho to nikdo nenaučil...A Vám přeju míň šrámů...

OdeslatNapsal: 25.Úno.2009 - 2:05 
petulevrtule napsal:
pajice666 napsal:
jsou to dablici ... to ten nas je takovej spis bazlivej ... kdyz si s nim takhle hrajeme tak nam jde spis po rukach ... spis ho zajimame my nez ty hracky krome spojenych kulicek ktery maximalne rozsapal ... dneska jsem po nem hazel plysaka a pak vyskocil a hryzl me do kolena ... v ty koupelne by takhle klidnej nebyl ... kdybych ho drzel tak jak ty tak me pekne pokouse ... mame co jeste dohanet mas je pekne naucene :)

Neboj, časem z něj taky budete mít mišáka mazlivýho...jde jen o to vydržet a dát Vám i jemu čas...Přesně jak píše žofka ...Jinak mezi námi...Ani naše holky takové ze začátku nebyly...Každopádně kousanec od samice není to, co od samce :lol: Chce to, se mu hodně věnovat, teď ještě víc jak normální fretce, která je z kvalitních poměrů - což nechci říct, že ta péči nepotřebuje, ale on jí potřebuje mnohem víc, než taková "normální" fretka. To kousání časem přejde...Jinak u našich fretek jsem se setkala s tím, že nevěděly na co ty plyšáci sjou - hlavě u té bílé, co máme, ta byla týraná. Absoutně neměla šajn na co to je, museli jsme jí to naučit! Budeš se divit, ale i takové věci se dají dělat :D učit se si hrát...Je klidně možný, že neví na co to je a jako hračku bere tvý koleno - je to nejblíž, kam se mohl momentálně zakousnout :mrgreen: Když byl rozdováděný a viděl, že si s ním chceš hrát...
Takže přeju hodně trpělivosti a pochopení pro něj...je to chudáček malej :roll: co má hodně síly a neumí jí ovládat, jelikož ho to nikdo nenaučil...A Vám přeju míň šrámů...

s tim plysakem mas pravdu zkousel jsem si hrat s nim a koukal na me jak puk par krat do nej hryz a spis se ho bal jako rukavice ... ruce jsem opet dneska neobetoval ... zejtra ale musim ... uvidime :) jinak ten nas stipe hodne bolestive ... dnes jsem si povidal s chlapem v praci o fretkach a jeho deda je prej choval ... napakoval dve do leve a dalsi dve do prave kapsi u bundy a sel do lesa ... tam je pry vypustil a fretky mu prinesli zakousleho zajice ... fretky nacpal do kapes a zajice schoval pod bundu ... on rikal, ze fretky jsou hloupoucky treba jak pes, ale zase se hodne veci naucej a jsou sikovne ... rikal, ze koupil synovi drive fretku a mel ji dva mesice ... syna pry kousala do prstu a z niceho nic pribehl jeho vlcak a chtel syna branit capl fretku a jak kousl tak ji ulomil hlavicku :( a nevedel jestli toho psa za to potrestat, protoze ten pes fretku bral jako utociciho dravce na jejich syna :)

OdeslatNapsal: 25.Úno.2009 - 8:28 
 E-mail   Moje galerie  Profil

taky jsem znala kluka, kterej měl na vesnici fretku, ta bydlela ve stodole, chodila si po vesnici a zakousávala slepice, osobně jsem ji viděla, do ruky si ji mohl vzít jen on, na cizí byla zlá, ale byla obrovská, na to že to byla holka....

OdeslatNapsal: 25.Úno.2009 - 12:31 
 E-mail  Profil

>Tý jo, to jsou šílené příběhy :shock:

OdeslatNapsal: 25.Úno.2009 - 13:09 
Tak ronik je porad takovej bazlivej ... dneska jsem ho postuchoval podprsenkou, coz se mu libilo, ale mam pocit, ze to porad nebere jako hru, ale jako lov :) ruce mu objetuju o vikendu, ted je budu potrbovat zdravi do prace ... kdyz ja mam stejne pocit, ze ho zajimaj spis blbosti kolem nez ja a hracky ... :lol:

OdeslatNapsal: 25.Úno.2009 - 13:12 
spis jsem ho malinko postuchoval rukama, ze jsem ho v rychlosti pohladil nebo naznacil tahani za ocasek atd...

OdeslatNapsal: 25.Úno.2009 - 14:56 
 E-mail   Moje galerie  Profil

však to nejoblíbenější hra - lovit všechno co se hejbe :lol: :lol: :lol: jo a s tou podprsenkou bacha, já už přišla o dvě - mě je Šmudla rozkousala na několik dílů, a s tím že je bázlivej, to ho přejde, není to mimčo, aby si zvyknul za pár dní....zajímaj ho nový věci, Šmudla se hrozně ráda dívá z okna auta když někam jedem, pozoruje, vytřeštěný očíčka a hltá všechno co se kde pohne, když jsme venku tak na lidi vrtí ocáskem, spadne list ze stromu a hned se k němu žene, doma zaleju kytky a ona se může zbláznit jenom aby se k nim dostala a rozhrabala čerstvě zalitou hlínu a taky se leká, po oknama tuhle někdo prásknul se dveřmama od auta, chuděra se tak lekla a mazala za postel.

OdeslatNapsal: 25.Úno.2009 - 19:58 

No jinak teda vaší fretku tak, jako to dělával kolegy dědeček, určitě nepouštěj, jelikož to co udělaly jeho fretky je docela zázrak. Stejně jako ta, co udajně chodila na ty slepice. Fretka, která uteče, se většinou nevrátí, nikdy ho nepouštěj z vodítka, jelikož pokud uteče, většinou se fretka už nenajde....Je to zázrak, když fretku, která utekla najdou a v našem podnebí nemá absoulutně šanci na přežití, jelikož i když něco zakousnou, neumějí to sníst - zemřou krutým hladem...

OdeslatNapsal: 26.Úno.2009 - 0:32 
petulevrtule napsal:
No jinak teda vaší fretku tak, jako to dělával kolegy dědeček, určitě nepouštěj, jelikož to co udělaly jeho fretky je docela zázrak. Stejně jako ta, co udajně chodila na ty slepice. Fretka, která uteče, se většinou nevrátí, nikdy ho nepouštěj z vodítka, jelikož pokud uteče, většinou se fretka už nenajde....Je to zázrak, když fretku, která utekla najdou a v našem podnebí nemá absoulutně šanci na přežití, jelikož i když něco zakousnou, neumějí to sníst - zemřou krutým hladem...

jaky maji puvod fretky? jak a proc vzniklo toto "plemeno"

OdeslatNapsal: 26.Úno.2009 - 1:21 

fretka byla vyšlechtěná z tchoře tmavého, pvodně byla využívána k lovu králíků, nebo tedy k vyhnání z jejich nory.

OdeslatNapsal: 26.Úno.2009 - 1:54 
Site Admin

To ale neznamená, že se může pouštět navolno. Dnešní fretka, pokud nemá v krvi tchoře, nebyla vedena k lovu, tak spíš nepřežije, než, že by si zvesela žila a starala se o sebe. Jednoduše řečeno, fretka, která na to nebyla naučená, nemá šanci, je to jako u tchoře, pokud zahyne matka a nestihne mláďata naučit lovit pak nemají jak se to naučit sama a zahynou.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 162 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Další